duminică, 12 aprilie 2009

Partidul PEBA
S-a publicat un sondaj INSOMAR, care nu ne spune absolut nimic nou. Încrederea în oamenii politici, mai ales în vremuri de criză, nu are cum dracu' să crească. Ar fi fost de mirare să se întâmple aşa, Doamne fereşte! Că Boc a luat-o cel mai mult la vale iar nu e o surpriză: ce-l recomandă pentru postul de prim ministru al României, în afară de faptul că este o marionetă a lui Băsescu? Şi Băsescu plăteşte pentru felul în care s-a vârât în afacerile guvernului, şi pentru că a fost la originea acestei alianţe guvernamentale contra naturii, care produce doar tâmpenii, despre care vom mai vorbi.
Este adevărat că reformele cele mai dureroase şi mai radicale se fac de obicei la începutul guvernării, când Guvernul are cea mai mare susţinere populară şi opoziţia este în defensivă, se reorganizează. Numai Boc putea transforma în "chifle" tot ce ţi-a propus să facă! Are un singur "succes": şi-a pus pe toată lumea în cap!
Partidele de la guvernare stau încă bine tocmai pentru că Boc şi Băsescu stau prost! Lumea cam înţelege ce şi cum în materie de decizii strategice, şi arată cartonaşul cui trebuie!
Câte ceva şi despre intenţiile de vot pentru alegerile europene. Cu sau fără Becali, la bulău sau liber, CVT nu pupă Bruxellesul, oricât s-ar strădui! Nu contest existenţa unui segment radical în electoratul românesc. Dar singurul subiect "naţionalist" ar fi cel legat de Basarabia. Dar până acum CVT nu s-a manifestat pe acest subiect, şi nici nu cred că pasă cuiva prea mult de Basarabia! Să nu ne minţim: nici noi nu vrem unirea cu Moldova, nu doar basarabenii. Ştim cu toţii şi de ce, dar e frumos să baţi câmpii sau să te lipeşti oportunist de subiect pe la vreun tocşou. Dar în fond suntem cel puţin plictisiţi de subiect.
Singurul lucru şocant în sondaj este procentul de 6% intenţii de vot în favoarea Elenei Băsescu, care are un procent peste PRM! Nu ştiu câţi dintre ei vor şi vota efectiv, dar probabil vor fi suficienţi să-i ofere cinci ani la Bruxelles fiicei Mândrului Cârmaci. Asta, după mine, spune un singur lucru: este nevoie de un partid cu lideri tineri, care să se adreseze unui public tânăr. Veţi zice că şi PIN era un partid tânăr, condus de oameni tineri. Da, dar pe liderii PIN îi cheamă Guşă şi Lavinia Şandru!
Iar aceste 6% sunt date majoritar, cred eu, de cei din organizaţia de tineret a PD-L. În fond, de ce n-ar face ei PEBA? Adică Partidul Elena Băsescu. În fond, şi amatorii de fiţe trebuie să fie reprezentaţi politic, că e şi ei cetăţeni!

3 comentarii:

Lucia Verona spunea...

E cam bizar sondajul ăsta! Majoritatea respondenţilor zic că ţara o ia într-o direcţie greşită, că sondajul cu FMI e rău, că banii sunt mai puţini şi şomerii mai mulţi, în schimb la intenţii de vot EBa are 6 la sută! Ori au "sondat" numai Bamboo şi Fratelli, ori au pus cifre la derută... sau aşa a fost tema.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nu putem spune ca PRM nu si-a afirmat, foarte clar, pozitia fata de ce se intampla la Chisinau! Zau!

Filip G spunea...

Comanda a fost sa arate trendul,independenta EBA e in carti.Nu trebuie sa vorbeasca daca vrea sa fie trendul in crestere.
Parereamea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...