marți, 28 aprilie 2009

De la freegigism la savebăsescism
Lucrurile nu stau deloc bine pentru Traian Băsescu. Şi cred că sondajele, pe care eu le privesc în continuare nu cu neîncredere, ci cu scepticism, din motive de popor sucit, nu exprimă pe deplin degringolada "carismei" preşedintelui pentru alte coordonate istorice, apud TRU. Drept pentru care s-a pus de o mare operaţiune combinată, cu o puternică şi agresivă componentă media, de tipul "Salvaţi-l pe Băsescu". Echivalentul freegigismului, dacă vreţi.
Printre cei înrolaţi voluntar în această campanie de salvare a Marelui Machitor sunt şi câţiva dintre proştii mei preferaţi de la "Cotidianul": Ioan T. Morar, Răzvan Vintilescu, Pătrăşconiu. În editorialul de azi, performanţă! ITMorar îl întrece în limbism pe TRU(nu degeaba au fost ei colegi la "Viaţa Studenţească!).
Băieţii au început o campanie de denigrare a celor care şi-au exprimat intenţia de a se înscrie în cursa pentru Cotroceni, victimele preferate fiind acum Crin Antonescu şi musiu Duda. Cum vă puteţi imagina, nu votez cu nici unul dintre cei doi. Am făcut şi eu ceva mişto şi de unul, şi de celălalt, dar cu măsură, şi mai ales fără ură şi căutat în biografie sau chiloţi.
Ura este motorul volitiv(sper că n-am luat-o pe câmpii!) al indivizilor. Din mocirla asta puturoasă nu putea lipsi Vladimir Tismăneanu. Cum unii sunt dependenţi de droguri, alţii sunt dependenţi de curul puternicilor zilei. Dacă nu-şi iau raţia zilnică de pupat în cur, nu pot trăi. Ce le pot ura? Păi, "Să pupaţi bine!"
Savebăsescismul este o mişcare a disperării. Pentru că, indiferent ce ar face Băsescu, tendinţa de scădere din sondaje nu mai poate fi inversată. Nu pentru că ar candida musiu Duda sau repetentul Crin, ci pentru că încă cinci ani cu Băsescu nu surâd nimănui. E drept: Băsescu l-a învins deja pe Băsescu. Numele celui care îl va urma la Cotroceni chiar nu contează.

2 comentarii:

Darius cel Tulbure spunea...

Băse nu, Crin nu, Duda nu... Rămâne Prostănacul. Măcar el e de stânga...

tony spunea...

La anul s-ar putea sa apara campania freebase !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...