joi, 16 aprilie 2009

Musca la arat
Delirul antiparlamentar al "societăţii civile" continuă nestingherit, turnând gaz peste focul populismului la fel de delirant, întreţinut de presă şi de Traian Băsescu. Ultima ispravă este aceea a unor cretini care se ascund în spatele unei alcătuiri de doi bani, numită pompos "Institutul de Politici Publice", care cică îşi propune să analizeze şi să elaboreze politici publice. Tembelii cu pricina nu au elaborat în viaţa lor o "politică publică", nu au experienţă nici în administraţia centrală şi locală, nu au exercitat vreun mandat reprezentativ, măcar de consilier local la Beliţii din Deal, dar îi judecă pe alţii. Ţipă că e prea multă birocraţie, dar generează birocraţie. Ultima lor ispravă este cerinţa de a publica absolut toate cheltuielile lunare ale deputaţilor şi senatorilor.
Vă daţi seama: aproape cinci sute de oameni trebuie să publice pe site sau să facă lunar dosare cu copii după toate actele de decont: bilete de tren, bonuri de benzină, facturi de cumpărături, etc, din Bucureşti şi de la birourile din teritoriu, să le dea celor de la IPP, pentru a hotărâ dacă acele cheltuieli se justifică sau nu.
De legalitatea cheltuielilor se ocupă altcineva. Oportunitatea lor, iarăşi nu este treaba IPP să o judece. În afară de a alimenta prima pagină a jurnalelor cu articole scrise cu mânie proletară şi statistici despre trântorii din Parlament care cheltuiesc aiurea banii poporului, făcuţi cu sânge şi sudoare, asemenea acţiuni nu au nicio relevanţă. Nu generează politici publice, nu corectează politici publice.
Câţi oameni din Parlament ar trebui să se ocupe de scanarea şi publicarea tuturor acestor acte, lună de lună? Personal, m-am săturat de muştele astea la arat, care-şi câştigă existenţa mimând democraţia.
Şi dacă tot îi fute grija de banul public, să-i ceară şefului băncii ăleia austriece din România, în care se vor injecta bani publici, să-şi publice cheltuielile, că tocmai i se renovează ditai căsoiul în Dorobanţi. Dacă mă apucă dracii, dau şi nume, şi poze de la locul faptei. Sau IPP se află pe lista de sponsorizări a băieţilor, ăstora sau altora, nu contează?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...