Fu Tony Blair pe la noi. O fi fost curios să vadă ce s-a ales de Siderurgica Galaţi, după ce l-a susţinut cu atâta pasiune pe Mittal să-l cumpere de la proştii de români. Mă rog, nu mai comentez. Flăcăul e pus pe făcut bani. Să fie sănătos!
Pentru mine blairismul n-a fost decât continuarea thatcherismului cu alte mijloace, un soi de neo-conservatorism cu faţă umană. Iar "a treia cale" o impostură ideologică, o scamatorie politică, din mult prea lungul serial "să-i prostim pe proşti".
De asta nu m-am deranjat nici măcar să privesc discursul la televizor. Dacă am chef de platitudini despre globalizare, viitorul UE, şi altele de acest gen, am acasă vreun metru şi jumătate de cărţi, dacă nu mai bine, pe teme de astea. Pe care, după ce le citeşti, îţi vine să-ţi dai palme pentru că ţi-ai pierdut timpul degeaba...
5 comentarii:
M-am uitat...Veselie mare la nenea asta. Probabil ca se gandea la banisorii lui. De-aici cred ca se trage aerul ala optimist.
M-a distrat si lectia despre moneda unica europeana. Despre stabilitatea si mai ales despre utilitatea ei. Nu poti sa nu te distrezi cand un britanic, fost prim-ministru, sustine astea.
M-a enervat ingrozitor Ponta. Da, stiu, ne-a aratat ca stie si el engleza. Dar deja e prea mult.
A venit sa faca bani, deci nu s-a furat chiar tot. Asta-i veste buna sau rea?
Din super interviul de pe tv nu am aflat nimic care sa-mi imbunatateasca viata. Deci pierdere de vreme...
Blair a imitat cât a putut pe cine s-a nimerit pe la Casa Albă, chiar şi pe idiotul de Bush Jr. Dar deşi Irakul l-a terminat dpdv politic la el acasă, nu invazia aia a fost cea mai mare prostie a lui Blair. A treia cale şi "New Labour" sunt şi ele copiate de peste Ocean, de la Bill Clinton care în 1996 declara "the era of big government is over" - adică adopta ideologia statului minimal. Cele mai importante dereglementări financiare care au dus la criza financiară au fost adoptate în 2000 la iniţiativa administraţiei Clinton: abrogarea Glass-Steagal (care a permis băncilor comerciale să facă investiţii riscante cu banii din depozite) şi CFMA care a blocat reglementarea derivativelor. Şi fiindcă stânga americană e liberală, această nouă orientare a fost numită neoliberalism. Chiar că weapons of mass deception...
Blair:"Miza în Europa e cum să ne unim cât mai eficace cu scopul de a rămâne puternici şi a avea o influenţă în lume"… cu mentiunea ca puterea si influenta sa fie ale triumviratului GB-Germania-Franta, restul sunt doar oi de muls. Mai zice si ca pacea nu mai este o prioritate, ci puterea si dominatia (influenta). A ajuns pana si Cameron sa fie mai democrat si mai umanist, in unele privinte, decat un laburist.
Daca Blair, un neo-con neo-lib, este eroul si inspiratia lui Ponta … nu-mi mai ramane nimic decat o greata imensa, fara leac! Nu mai sper nimic pentru tara … Din Micul Titulescu a ramas doar ceva foarte "mic"… insa cu un apepetit foarte mare pt putere!
Pt Romonia este rau oricum; rau, daca merge pe linia actuala de jaf econoimic, legal organizat prin privatizari la sange pe nimic; rau, daca, ipotetic, s-ar opune si incearca sa-si mentina un control economic minim (vezi Ungaria). UE nu mai este nimic din ceea ce se angajase prin proiectul initial. Nu este nici pe departe o replica europeana a US. Ironia ironiilor, devine pe zi ce trece mai curand ceea ce Germania lui Hitler ar fi vrut sa fie, insa, evident, cu mijloacele de deceptie in masa actuale, usor-usor, fara razboi. Pt cei care s-ar opune exista metode ne-armate, insa suficient de brutale -- marginalizare, strangularea economiei si creditelor, demonizarea in ochii opiniei publice. Si, ca sa merg cu dezgustul pana la capat, incep sa cred ca noua formula guvernamentala, USL, va asigura doar ca jaful nu mai trebuie impartit intre UE-corporatii si baronii locali, ci merge direct&corect la mitzele grase transnationale, EU, BCE, FMI, . Dintr-o data se re-descopera ca Romania sta pe un munte de avutii/resurse dupa care le curg balele tuturor.
Acum incepem sa intrevedem ce inseamna schimbarea politicii si strategiei guvernamentale la Washington. S-a dat mana libera europenilor sa se desfasoare si sa se descurce. "Imperiul" se contracta si se concentreaza pe propriile probleme. Corporatiile americane care prospecteaza prin Europa nu mai reflecta politica oficiala guvernamentala a US, oricum ele sunt transnationale. Si iar ma intorc la paralela cu Imperiul Roman dupa caderea caruia au urmat 1000 de ani de jaf, migratii si orori.
Chiar nu mai am chef de nimic … Fuck it all!
Care fata umana? De cind sint politrucii astia mestecatori de vorbe, in stare sa motiveze si un lucru si cintrariul lui in acelasi timp, oameni?
Pe vremuri ma gindeam la US ca la "tara tuturor posibilitatilor". Am fost acolo si n-am ramas, ca am vazut ca nu e asa. M-am gindit apoi la UE, ca la o alternativa la ce e nasol in US si ce-ar putea fi fain la noi si nu e. Si ce sa vezi, UE sux too... Aveau dreptate aia care s-au carat in America de Sud, Cuba included, sau prin Filipine sai Indonezia. Pe-acolo mai poti sa ai si-o viata, ca mai sint locuri lasate in pace de toata lumea. V-am mai spus: sa se opreasca Pamintul, ca vreau sa cobor inainte ca footing-ul sa devina global!
Oare si in alte vremuri, alte generatii s-au ingretosat asa de toti si de toate ca noi?
Trimiteți un comentariu