sâmbătă, 24 martie 2012

Faliment uşor, idioţilor!



În Pipera, cam pe la staţia de metrou Aurel Vlaicu, se construieşte un nou mall. Şi mai mare, şi mai tare, şi mai cu parcare! Acum e iadul pe pământ în materie de circulaţie, ce-o să fie când au să-l termine, nici nu vreau să mă gândesc!

Evident, pentru imbecilitatea asta băncile au găsit bani, altminteri, când e vorba despre investiţii productive, toate îţi arată elefantul cu trompa roz. Şi apropo de "reforma în sănătate": cine i-a împiedicat pe "investitori" să construiască spitale private, să înfiinţeze case private de sănătate? În loc de mallul ăla cretin, nu puteau construi un mare spital de urgenţe? Dar e mai simplu să mituieşti câţiva politicieni, şi să iei pe nimic sistemul public de sănătate! De ce să-ţi baţi capul cu munca? 

De unde optimismul ăsta cretin că un nou mall are să-şi scoată banii? Doar pentru că e în nordul Capitalei? Sau pentru că, pe hârtie, bucureştenii trăiesc mai bine decât berlinezii? Trebuie să fii idiot de-a binelea, să sototeşti aşa. 

Bine, şi cei care au autorizat construcţia merită un sincer şi zdravăn "Sictir!" Dar la cât de prost sunt plătiţi, îi înţeleg. Conştiinţa are şi ea o limită, şi apoi, într-o lume în care doar banul contează, ar fi o dovadă de imbecilitate să nu iei bani! Restul, ce mai contează? 

Tot ce le pot ura ălora cu mallul este "Faliment uşor, idioţilor!"  

3 comentarii:

Popescu Alexandru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Karakas spunea...

"Reforma" este un termen magic care inseamna de fapt un proces de redistribuire din unele buzunare in altele.

Reteta: se ia cuvintul "reforma" si se condimenteaza cu "eficienta", "transparenta" si "retehnologizare". Se pune la fiert cit e necesar, filmindu-se live incontinuu si comentindu-se in presa. Se tine la foc variabil, pina subiectul e digerat si defecat de boborul indobitocit. Baietii destepti iau "reforma" si o pun intr-o lege, nu inainte insa sa ia recomfortante financiare de la corporatiile private. Apoi se maresc preturile la produsul reformat, ca sa isi aduca aminte bastinasii care e rolul lor in viata capitalista.

Anonim spunea...

Te faci ca nu intelegi cum e cu serviciile private de sanatate si repeti (in mod intentionat) ineptia de tipul "dar si acum poti sa te duci la privat, cine te opreste?".

Serviciile prestate de spitalele de sat sunt "gratuite". Adica, teoretic, decontate din asigurari (spaga nu se pune).

Serviciile spitalelor private nu sunt "gratuite", ci sunt platite separat de asigrati.

Cum crezi tu ca poate fi rentabila si cautata o activitate pentru care din start trebuie sa platesti de doua ori, odata asigurarea si inca odata la casierie?

Daca pot sa ma tratez la un spital privat si SA NU mai platesc asigurarea obligatorie, atunci da, pot sa ma duc oriunde, tot aia e. Deocamdata insa nu e asa, mall-ul ramane mai rentabil, orice ai guita tu. Doar nu crezi ca aia or fi tampiti si prefera investitia mai nerentabila.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...