luni, 5 martie 2012

Alţii cărora nu le place poporul



Nu cred că poate exista poziţie mai stupidă decât cea a "observatorilor" OSCE faţă de alegerile din Rusia. Nu le place Putin? OK, e de înţeles, nu sunt mulţi care mor de dragul lui. Dar când omul câştigă cu peste 11 milioane de voturi avans faţă de cel de-al doilea clasat, ce dracu' ar mai de comentat?

Şi totuşi: OSCE susţine contrariul, pentru că, vezi Doamne, rezultatul alegerilor "nu a fost niciodată în dubiu" şi au existat nenumarate rapoarte privind nereguli şi fraude. Acum ce înseamnă "nereguli", şi cum au afectat ele rezultatele alegerilor? Şi ce fraude au fost? În două din suta de mii de secţii de votare nişte unii au vârât mai multe voturi în urnă. Nu rezultă de nicăieri în favoarea cui a fost şmenul. Dar NIMENI în lume nu a fost atât de transparent încât să prezinte în timp real procesul de votare din întrega ţară, precum Rusia. Ei bine, o vacă de la Antena 3 se ofusca, pentru că la una sau două secţii a căzut semnalul pentru câteva minute, semn că KGB veghează, şi fraudează. Lamentabil!


Din puţul gândirii OSCE citire: "Ideea principala a alegerilor este ca rezultatul este necunoscut. Nu s-a intamplat asa in Rusia. Nu a existat o competite reala si abuzul resurselor guvernamentale a asigurat victoria, care nu a fost niciodata in dubiu, a unui anumit candidat", a subliniat purtatorul de cuvant al observatorilor, Tonino Picula."

Dar atunci pentru ce pula mea mai sunt sondajele de opinie? Orice victorie electorală care confirmă sondajele este semn de fraudă, pentru că "rezultatul trebuie să fie necunoscut"? Creşte inima în ăia de la PDL! Să-i vezi cum au să ţipe că USL a fraudat alegerile, că e rezultatul cunoscut din sondaje, şi a dispărut misterul!

Şi ăştia de la OSCE s-au nărăvit la rusofobie. Ceea ce este o tâmpenie cât casa, ca să nu spun că rusului obişnuit i se întăreşte fobia de occident, după ce se contestă până şi o victorie atât de clară. E ca şi când ai spune ruşilor: "Bă, idioţilor, care sunteţi! Până nu votaţi omul nostru, rămâneţi nişte barbari nedemocraţi!"  Vă daţi seama ce serviciu au făcut "opoziţiei" ruse! Să fie primit!

Nu ştiu ce dracu se întâmplă, dar sunt deja prea mulţi cei cărora nu le mai plac popoarele. Sigur, popoarele pot să greşească, să nu se ridice la înălţimea aspiraţiilor "elitelor", dar, ne place sau nu, în afara lor democraţia nu există, nu are sens. Nu mai bine educăm noi poporul, fără să ne situăm pe poziţii partizane, dacă ni se pare că poporul a luat-o pe căi greşite?  Asta aşa, în paranteză fie spus.

Acum, nu pot să nu mă amuz şi de pupincuriştii portocalii, care au descoperit semnele trădării cauzei occidentului şi cârdăşia lui "Carici" Antonescu cu Putin şi cu Rusia. Dan Andronic a ajuns o zdreanţă, moral vorbind. Ceea ce scrie azi în EvZ este de o tâmpenie fără margini: "Vladimir Putin exprimă cel mai bine suflarea rece a ursului siberian care are o tradiţie istorică de agresivitate şi pus piciorul în pragul altora.

Ce a fost nou însă a fost că, chiar când toată media era critică şi chiar politicienii aveau declaraţii foarte sceptice faţă de realegerea lui Vladimir Putin - Renate Weber, europarlamentar PNL punând sub semnul întrebării alegerile din Rusia, iar voci din PSD având comentarii cu notă de prudenţă - Crin Antonescu -la Antena3, unde altundeva? - trimitea bezele lui Vladimir Putin căruia îi lauda calităţile ("Vladimir Putin nu minte", "Vladimir Putin este asumat" etc etc)...Ce propune candidatul USL la preşedinţie, românilor? Temenele în faţa Rusiei lui Putin, exact când toată lumea este îngrijorată de creşterea agresivităţii Rusiei în politica externă după realegerea lui Vladimir Putin."

Acum, din două propoziţii să tragi concluziile astea apocaliptice e doar semn de demenţă, pură şi simplă. Da, bă, boule: când îl votează 65% dintre cei care au venit la vot(cam vreo 50-60 de milioane de ruşi), Putin este asumat de poporul rus, că despre asta era vorba. Ce e incorect politic în asta? Nu e o realitate? Ce trebuia să spună? Că poporul rus l-a respins pe Putin? Nu ne puneam cu toţii problema sănătăţii mintale a lui Antonescu? 

Acum chestia aia cu "Carici" Antonescu trebuie explicată. Sunt curios dacă jegul care foloseşte permanent apelativul ăsta, când vorbeşte, la B 1, despre Antonescu, va fi sau nu pedepsit de CNA, respectiv de banda celor patru: Narcisa Iorga, Dan Grigore, Gelu Trandafir şi Ioan Onisei, care ar putea găsi o fărâmă de obiectivitate şi-i va răsplăti cum se cuvine nesimţirea porcului de la B 1. Dar am serioase dubii. Unul care face temenele Rusiei asta merită!

PS: hai să ne şi amuzăm! Uitaţi câteva imagini din secţiile de vot de pe întreg cuprinsul Rusiei, cu scene amuzante: chiohanuri, discotecă, alea, alea! Până şi un uriaş tablou cu Lenin şi Stalin! Care e, firesc, pe inventar, şi nu poate fi aruncat! Poporul, ce mai!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Am vorbit cu un rus, emigrat de curind. Baiat destupat la minte. Nu ii place cultura lor politica, el insusi aratind spre istora lor. Si a fost foarte realist cind vorbea de expansiunea chinezilor si a lumii arabe, care va afecta determinant Rusia in viitor. Populatia rusa e in scadere. Rusia nu mai este puterea globala de alta data, si nici nu va mai fi in viitorul previzibil. Deci Rusia nu mai poate sa reprezinte un pol de atractie ca model de urmat.

Pe de alta larte nici SUA si nici UE nu mai pot fi modele reprezentative, functionale, pentru ca Occidentul singur declara ca a ajuns la capatul istoriei. Au cucerit tot ce era de cucerit in materie de politica, democratia fiind ultima reduta. Nu-l vor schimbat in nici un fel.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...