duminică, 9 octombrie 2011

BNR are şi magazin de etnobotanice?



Care va să zică Isărescu e trimisul lui Dumnezeu în păduchioasa noastră gubernie economică a UE, şi împreună, El şi Isărescu, ajută băncile româneşti să nu dea colţul. Întrebare: dacă mâna lui Dumnezeu e pusă pe creştetele băncilor româneşti, la ce dracu' mai plătim ceata aia de trântori de la BNR? Numai să stea la televizor şi să facă declaraţii excentrice? Dacă tot e pe bază de Doamne-Doamne la Românica, hai să desfiinţăm tot ce înseamnă instituţii, şcoli, spitale, şi să lăsăm totul la mâna divinităţii. Oricum o lumânare şi o rugăciune sunt la îndemâna oricărui amărât.

Ne mai facem bine?

3 comentarii:

Arogantu' spunea...

Noi - poate, poate ...
EI - NU !

Karakas spunea...

La AP NATO Basescu a mai cerut odata rusilor sa-si retraga contingentul militar (ceea ce rusii spun ca este unul de "mentinrere a pacii") din Transnistria. Ma tem ca isi trage singur cu dreptul in stingul. Daca rusii nu se vor intelege cu americanii pina in mai 2012 pe tema scutului si a participarii Rusiei in proiect (asa cum ar fi anuntat Hillary Clinton), apai visul lui Basescu cu Moldova se cam naruie. Poate ca ma insel, dar mie mi se pare ca Rusia nu va ceda influenta la est de Romania, atita timp cit Romania chiar se prezinta ca un pericol pentru securitatea sa, in ciuda declaratiilor impaciuitoare ale unor demnitari (inbirligate cu declaratii veninoase la adresa Rusiei din partea altora, vezi muscatura recenta a lui Voinescu).

Pe de alta parte, m-a amuzat copios aceasta declaratie a Genialului:

"De asemenea, NATO va putea contribui la creşterea unor instituţii viabile în domeniul securutăţii pentru a impulsiona edificarea unui stat de drept în care toţi cetăţenii îşi regăsesc aspiraţiile", a conchis şeful statului român.

Pacat ca nu a dat exemplul Romaniei, unde statul de drept e pe cale de disparitie, nu pentru ca nu ar exista institutii, ci pentru ca puterea lui Basescu il minimalizeaza ca si republicanii din SUA fie prin taieri la buget, de personal si prin miscari politice in stil autocratic de control a mediei si a opozitiei. Ca si romanii, multi americani aleg sa plece din mareata SUA in state care nu sunt "minimale", si unde beneficiaza de servicii publice de sanatate, educatie. Peroratia lui Basescu despre statul de drept unde toti cetatenii isi regasesc aspiratiile e, in acest context, de un ridicol perfect.

Tot discursul lui impopotanat si militaros pare decupat din Wall Street Journal. In momentul asta am impresia ca Romania ar putea mai usor sa se uneasca cu Texasul, decit cu Moldova.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-cere-retragerea-fortelor-militare-stationate-in-transnistria-8851782/

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-cere-retragerea-fortelor-militare-stationate-in-transnistria-8851782/

Razvan spunea...

Uite , politica de bun simt si masuri la fel cred ca se pot lua . Tine ca politicienii sa aibe bun simt , Atat .

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...