duminică, 23 octombrie 2011

Aşteptând salvarea de la idioţi


Iar a apărut cretinoidul de Franks, cu sfaturile lui de căcat! FMI e o instituţie moartă, incapabilă să înţeleagă ce se întâmplă în lumea asta, la prăbuşirea căreia a pus şi ea umărul la greu. Cu toate astea continuă cu sfaturile inepte, şi face din papagali precum Franks un soi de vice-regi prin ţările pe care le fericeşte cu "ştiinţa" sa.

Mai grav este că, în aroganţa lor, aceşti "viceregi" au devenit o ameninţare pentru democraţie, pentru libertatea cetăţenilor din ţările sfătuite de ei. Reamintesc tuturor dobitocilor care mai cred că băsescu şi ai lui ne-au salvat din ghearele crizei cu măsuri de "austeritate" că suntem mai adânc în rahat decât oricând în istoria noastră, iar asta o spune chiar Pulimea Sa, vrând să arunce pisica moartă în curtea altora. Şi suntem în rahat "graţie" sprijinului dat de FMI şi trimisul său lui băsescu, în campania electorală din 2009, când au permis folosirea unei părţi din împrumut pentru finanţarea deficitului, şi când dădeau note bune peste note bune guvernării. Asta deşi numai proştii nu vedeau că economia României o luase la vale binişor.

Cei de la FMI nu au cârâit când împrumutul nu a fost aprobat în Parlament, şi nici când Guvernul a invocat restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pentru a reduce salariile bugetarilor. Decizia Curţii Constituţionale limita reducerea la şae luni de zile. La un an de la termenul impus de Curte, salariile nu au revenit la normal. Acum Franks ne spune că pentru a creşte anul viitor(de fapt, pentru a reveni la nivelul din iunie 2010) trebuie făcute şi mai multe disponibilizări. În decizia CCR nu se pomeneşte nimic de asta. Urmările le ştiţi: deficite la sistemele de pensii şi de şomaj şi mai mari, deci îndatorare şi mai mare, deci noi tăieri de cheltuieli sociale, că n-o să-i ia băsescu bănuţii de cheltuieli Fecioarei din Pleşcoi. 

Părerea mea este că 2012 va fi, pentru noi, iadul. Cocoşismele lui băsescu ne ne ajută cu nimic. Iar Europa nici  atât! Liderii ei sunt total confuzi, nu ştiu pe ce lume trăiesc, o ţin din summit în summit. Fără să se poată pune de acord. Acum soarta a peste 450 de milioane de europeni a ajuns să depindă de doi mediocri, Merkel şi Bling-Bling.

Lumea noastră se duce tot mai repede dracului, iar noi stăm şi aşteptăm salvarea de la nişte idioţi. Asta e! Daţi fuguţa la tembelizor, să aflaţi cine cui i-a mai tras-o! Să trăiţi bine!  

2 comentarii:

Anonim spunea...

ba pardon! Mr. Franks stie ce face foarte bine si face cu stralucire ceea ce stie! Uita-te in jurul tau, uita-te la ce ai scris de ani de zile tu si altii pe aici. Asta este rezultatul, desigur dorit de sefii sai. Daca nu ar fi facut foarte bine ce stie, fi sigur ca venea altul, poate cu pantofii intregi, dar care indeplinea planul...
sa rad amar?! sau sa plang de mila unora care stau si-si accepta senini soarta?

chien spunea...

Asa, si care-i problema daca se mai dau afara oameni, cand Lazaroiu ne asigura ca nici n-o sa se simta? Ce mi-e 30.000, ce mi-e 300.000 de oameni, oricum sunt cantitate neglijabila!

Sebastian Lazaroiu:

"Inca 300.000 de bugetari scosi din sistem (si nu se va simti decat poate pe piata muncii) si salariile actuale se pot mari foarte mult. Evident nu ma refer la o taiere pur si simplu a numarului de salariati. Mai intati o analiza functionala a sistemului, apoi selectie. Sa ramana cei mai buni. Vor putea fi mult mai bine platiti"
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10503069-sebastian-lazaroiu-discuta-online-cititorii-hotnews-luni-ora-11-00.htm

Si cu ocazia asta avem o noua sugestie de fals conflict: bugetarii care cartesc ca sunt dati afara si bugetarii care cartesc ca nu le pot creste salariile. "De ce nu-i da pe astia afara mai repede, ca sa ne creasca si noua lefurile?"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...