sâmbătă, 22 octombrie 2011

băsescu şi ceauşescu



Pulimea Voastră,

Nu v-am mai scris de ceva vreme. Sigur, nu prea mi-a ars de scris, dar nici Voi n-aţi mai bătut câmpii grav. Era bine. Văd că iar vă mănâncă în cur, şi daţi cu mucii în fasole. Ştiu, e greu pentru Pulimea Voastră să vă duceţi la Consiliul European pe post de spanac decorativ, la care nu se uită nici dracu. Dar e cazul să vă obişnuiţi cu gândul. S-a dus vremea aia când ceaşcă, susţinut de occidentali, juca rolul de "trouble-fête" în CAER. Oricât V-aţi strădui să-l imitaţi, nu veţi fi decât un comic trist şi uşor afumat, care joacă în faţa unei săli goale.

E cazul să realizaţi că România nu poate da lecţii nimănui. Nu, Pulimea Voastră, România nu plăteşte indeciziile altora, ea plăteşte imbecilitatea Voastră şi a guvernului boc, pentru că preţul plătit pentru banii împrumutaţi de ţara noastră reflectă doar slaba performanţă a guvernării şi slăbiciunile economiei. Nu fiţi laş, ca de obicei, şi nu daţi vina pe alţii. Nu alţii ne-au adus aici, ci programul inept de austeritate, pe care l-aţi impus, fără nicio dezbatere publică. Nu alţii ne-au adus aici, ci împrumuturile aberante ale guvernului, care au triplat datoria externă. Da, au crescut costurile finanţării deficitului bugetar. Furaţi mai puţin! O să se întâmple o mică minune. Credeţi-mă!

N-aţi făcut nimic pentru economia României. Nu vă iluzionaţi: Grecia va fi salvată, pentru că problemele ei sunt problemele UE. Problemele noastre sunt doar problemele noastre. Cui dracului îi pasă de România? De ce i-ar păsa?

Credeţi că, fără sprijinul greilor din UE, Franţa şi Germania, astfel de declaraţii belicoase rezolvă ceva? Înseamnă că aţi depăşit doza obişnuită de vizichi, dacă vă faceţi această iluzie. 

Şi încă ceva, Pulimea Voastră: mi se pare mie, sau ăia de la Bruxelles v-au pus sula în coaste şi ne obligă la un deficit  de sub 3%, dacă în ecuaţia deficitului intră şi datoriile regiilor statului, vacă de muls pentru clentela portocalie? Şi în acest caz trebuie să apelaţi la noi tăieri de salarii şi pensii, de cheltuieli sociale, de la educaţie şi sănătate? Care tăieri vor mătura PDL de la putere, poate şi din Parlament? Şi cu PLD spuneţi şi Voi adio Cotrocenilor? Asta e: riscul meseriei!

Hai, pa! Şi s-auzim de bine de la Bruxelles! 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...