luni, 16 august 2010

Ce facem?



Cretinii ăia de la Banca Mondială(şi sunt cretini pentru că se lasă pe mâna "experţilor" de la SAR, printre altele, dar şi pentru că sunt tot mai depăşiţi de evenimente) declară ritos că: "Sistemul public este prea costisitor faţă de capacitatea Guvernului de a colecta venituri". Şi ce soluţie putea ieşi din mintea unor cretini: distrugeţi sistemul public prin măsuri de austeritate!

Bă, boilor! Nu e mai simplu să schimbăm guvernul neputincios? Dăm afară vreo sută de pomanagii, nu sute de mii de oameni de care avem nevoie, că nu sunt toţi birocraţi cu mânecuţe. Şi apropo: parcă ăstora de la BM ar fi trebuit să le pese de stare sistemelor publice de sănătate şi de educaţie. Văd că nu. Lor le pasă mai mult de capacitatea României de a da înapoi banii luaţi de la FMI şi de la bănci, chiar dacă "austeritatea" înseamnă scăderea calităţii vieţii în ţara asta amărâtă. Distrugem un sistem, pentru a păstra în funcţie nişte dobitoci hrăpăreţi şi aroganţi?

Şi cretinii de la BM sunt convinşi că românii au să accepte mizeria "austerităţii" printr-o mai bună "comuznicare", a se citi propagandă, care să le spună că suferinţa face bine la sănătate: "Banca Mondiala sprijina reforma administratiei publice, deoarece este importanta si urgenta. Aceasta este importanta nu doar pentru a realiza economii, ci si pentru a stimula cresterea economica pe termen mediu. Este urgenta deoarece, din cauza crizei, tara nu isi poate permite sa iroseasca resurse prin procese ineficiente si inechitabile...Banca Mondiala si Guvernul vor gasi modalitati de a explica reformele-cheie, pentru ca, "adesea, oamenii nu isi dau seama cat de grea este adoptarea unor decizii, acest lucru intensificand rezistenta la schimbare".



Vai, săracii băsescu, boc, udrea şi compania! Cum nu mai pot ei de grija românilor! Cât de greu le-a fost să taie salariile bugetarilor! Nuţica a renunţat la icrele negre de pe Coasta de Azur şi mănâncă floricele de porumb cumpărate din staţia de benzină! În schimb nu se desparte de vuitoane nici moartă!

Ştiţi ce? Ia, hai sictir! Şi guvernanţilor, şi cretinilor de la BM!
PS: nu prea înţeleg tăcerea BM în legătură cu programele derulate de bancă în România, care sunt împotmolite de ani şi ani. Ei or fi un exemplu de eficienţă şi de bună guvernare, de dau lecţii altora? Întreb şi eu...

UPDATE: ce exemplu mai sinistru de  pupincurism tembel decât declaraţia de azi a ministrului Muncii, Şeitan: "Oricine poate sa plece in exterior. Circulatia fortei de munca este asigurata. E cerinta de medici, dar nu pleaca toti, nu pleaca decat o mica proportie deocamdata. E nevoie de asistente, mai pleaca si asistente. (...)
Toti cei care pleaca intr-un sistem mai bun au doua avantaje mari: fac rost de niste bani mai multi si sunt mai multumiti decat cu ce castigau aici si toti sau marea majoritate se intorc acasa si cu know-how-ul imbunatatit, si cu niste bani, iar lucrul acesta este bun si pentru tara".


Poate îl ia domnu' Dracu pe tembelul ăsta, şi poate o face de pe patul unui spital românesc, de unde au plecat medicii şi asistentele. Deşi aş pune pariu că şi ăsta se tratează la Viena... 

4 comentarii:

Karakas spunea...

Uite cum ne dau ei lectii despre ce trebuie sa facem. Pentru ca asta ar fi dogma economica la care trebuie sa se-nchine oricine, fara sa puna intrebari. BM este si ea una din institutiile care servesc pe unii si deservesc pe altii.

Karakas spunea...

Re. Update.

"Toti sau marea lor majoritate" se-ntorc acasa? A fost el informat de serviciile speciale de culoare violet? Cu asa timpiti la conducere, cine naiba mai vrea sa se intoarca in Romania?

Karakas spunea...

Pentru foarte multi, Basel este o destinatie turistica. Putini insa stiu ca in Basel functioneaza un Comitet pentru Supravegherea Activitatilor Bancare (Basel Committee on Banking Supervision), parte a Bank For International Settlements ( http://www.bis.org/ ). Si mai putini stiu ca, regulat, acest Comitet se intruneste si decide asupra unor reguli bancare internationale, numite simbolic: Basel I, Basel II, si ultimul Basel III (Capital and Liquidity Reform Package), proaspat aprobat si iesit in Press Release:

http://www.bis.org/press/p100726/annex.pdf

Nu voi intra pe un teren ultra-specializat, unde nu sunt specialist, dar va voi indruma spre o analiza (nici ea usor de digerat), a lui Rober Peston:

http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/robertpeston/2010/08/basel_allows_banks_to_play_the.html

Concluzia este ca mult asteptata reforma trans-natinala in domeniul bancar, ce ar fi urmat sa minimizeze riscurile repetarii crizei actuale, nu se va mai produce. Au cistigat tarile mari si puternice, care au stiut sa isi impinga agenda. Romania, ca si multe alte state unde portocalele se culeg dupa ce s-au stricat, ramine cu gura cascata.

Razvan spunea...

Hai ca dna Udrea a miscat lucrurile doar ca e presa pusa pe vandut ziare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...