Azi, mare paranghelie politică la PD-L, sub deviza: "Să-i dăm Iubitului Conducător temei constituţional să ne aducă la guvernare." Printr-un soi de ironie a sorţii, în cel mai portocaliu jurnal al publicisticii pupinbăseşti apărea o analiză semnată de Pavel Lucescu, a cărei concluzie era că PSD câştigă alegerile în parlamentare din toamna lui 2008.
La capitolul "Ce ar putea pune sub semnul întrebării victoria PSD?" apare următoarea condiţie:"PSD să sufere cel puţin o lovitură majoră de imagine, de genul arestării unui lider notoriu sau al unui mare scandal intern. "
Numai că aceeaşi condiţie are toate şansele să torpileze PD-L şi să scufunde visurile de mărire ale Bocilor şi Stolojanilor. Iar pe torpilă scrie "Videanu." Marele maestru al combinaţiilor dubioase care, pe lângă titlul de "prinţ al bordurilor" şi-l doreşte şi pe acela de "împărat al studiilor de fezabilitate". Studiile de fezabilitate au fost instrumentul perfect de spoliere a banului public. Ultima sa ispravă? Cum scrie acelaşi Cotidianul, Videanu a plătit cu 1,5 milioane de euro un studiu de fezabilitate făcut cu copy-paste după o strategie anti-zgomot gândită pentru Londra.
Domnul Daniel Morar o citi Cotidianul? Dacă da, poate face şi el un gest de bun simţ şi se auto-sesizează. Sau aşteaptă un telefon de la Cotroceni?
3 comentarii:
N-a primit inca ordin sa-l citeasca!
Morar o fi citit articolul, dar şi-a zis în gând :"mult...zgomot pentru nimic". O nimica toată 1.5 milioane euro.
Teoria lui Lucescu este eronată în opinia mea. Nu stă nimic în picioare acolo. Face aserţiuni pe tema noului sistem de vot, prin care CJ şi primarii au mai multa putere decât centrul, uitând însă esenţialul : uninominal înseamnă nume, persoane, individualităţi. De unde îi vor scoate partidele pe ăştia, uita sa ne spuna Pavel. În altă ordine de idei, cred că nici un partid nu va scăpa puterea din mână,de la centru. Autonomia teritorială a partidelor politice...interesant concept.
Condiţiile din finalul articolului, le-aă lua mai degrabă ca fiind sugestii pe care le dă autorul. Cui sugerează, el ştie...
Mi-am dat şi eu cu părerea, fără să am pretenţia că am înţeles foarte bine cum funcţionează uninominalul.
Alandra, stai să vedem dacă cei direct interesaţi au înţeles cum e cu uninominalul ăsta parţial proporţional. Că dacă nu înţelegem noi tot, nu e mare nenorocire. Dar să vezi ce leapşă o să-şi unii care ţipau ca din gură de şarpe că vor uninominalul. Nu mai e mult şi-o să ne râdem!
Trimiteți un comentariu