vineri, 25 iulie 2008

Sezonul de vânătoare de candidaţi s-a deschis!
Cinstit vorbind, nu prea am chef de politică, dar văd că lucrurile o cam iau razna după ce doi indivizi, despre care toată lumea ştia că sunt portocalii până şi'n gaura curului, şi-au asumat identitatea politică ascunsă până mai ieri sub masca "obiectivităţii", şi candidează pe listele PD-L. Să le fie de bine!
Candidatura lor nu este nici un act de eroism, nici un act de responsabilitate. Nici alte candidaturi de genul ăsta, care vor fi legiuni, de aici înainte, şi la toate partidele, nu vor impresiona prea tare naţiunea română, căreia i se cam fâlfâie, şi nu de ieri, de azi, de salvatori ai neamului cu juma' de normă la ziar la oligarh!
Grav mi se pare altceva: cât de şef de partid responsabil şi cu viziune să fii să accepţi votul uninominal, fără să te intereseze înainte cu ce mama dracului umpli listele de candidaţi? Vânătoarea asta de candidaţi a devenit penibilă şi este semnul cel mai clar al eşecului organizatoric al structurilor politice româneşti.
Candidaţii nu cresc în pom! Candidaţii nu sunt ciuperci, să se înmulţească prin spori! Un candidat este produsul unui proces de selecţie, de pregătire, de validare în alte procese electorale, de mai mică amploare. În loc de asta, care înseamnă muncă, viziune, inteligenţă, când mai sunt două-trei luni până la alegeri, toţi dau din colţ în colţ, întrebându-se: noi pe cine propunem?
Ce rezultă? O contra-selecţie! Ca în 2004, când unora li s-a sculat să schimbe ei clasa politică! A rezultat cel mai slab, mai ineficient şi mai indolent Parlament post-revoluţionar. Şi nici măcar n-a fost un Parlament mai curat decât precedentele!
Şi atunci, ce să aşteptăm de la indivizi precum Avramescu, Voinescu, TRU, ca produse ale unei contra-selecţii politice? Să mute munţii din loc? Haida-de! Ei candidează din vanitate, pentru a demonstra că nu au mâncat căcat de dragul artei, ci au făcut-o cu tendinţă! Cetăţenii nu de demonstraţii de genul ăsta au nevoie, ci de candidaţi care să le înţeleagă problemele şi să-i reprezinte cu o doză de onestitate, cât de mare poate fi ea pe aici, prin spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Probabil asa arata noua clasa politica- dorita de Tartorul de la Cotroceni- cu TRU, cu Avramescu, Liiceanu, etc.

Nu pot decat sa sper ca ramasita de luciditate a celor care vor vota la toamna, ii va indemna sa nu voteze gasca de mai sus, gasca securistilor de rit nou.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...