Unul dintre cele mai scârboase episoade ale aşa-zisei "lupte împotriva corupţiei" s-a terminat cu NUP! Foştii miniştri ai Comunicaţiilor şi Economiei, Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş, erau ceretaţi pentru posibile fapte de corupţie, alături de consultantul internaţional Stamen Stanchev şi foştii funcţionari ministeriali Mucea şi Donciu, în legătură cu mai multe privatizări strategice. În cazurile celor cinci, procurorii au decis că faptele nu există, astfel că Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus neînceperea urmăririi penale pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite.
Cum adică: faptele nu există? Dacă nu există faptele, DE CE A ÎNCEPUT URMĂRIREA PENALĂ? Adică legumele alea de procurori, pe care îi plătim cu sume uriaşe pentru o ţară în care salariul minim este de 500 de lei, nu şi-au dat seama că totul e un fâs? Sau au acţionat la comandă politică, pentru a distruge guvernul Tăriceanu?
Dacă mai aveam nevoie de o nouă dovadă de faptul că esenţa sistemului ticăloşit se află la Cotroceni, acum o avem! Oamenilor acelora li s-au încălcat grav drepturi fundamentale, inclusiv prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la imagine, au fost terfeliţi şi batjocoriţi de nişte jurnalişti de care orice sistem totalitar ar fi fost mândru, şi-au pierdut posturile, au devenit nişte paria. De ce? Doar pentru că aşa a vrut Marele Beţiv Chiombaliu? Aşa cum a vrut şi în cazul Iacubov, altă victimă a sistemului, care a stat la închisoare pentru fapte care nu existau decât în mintea lui Băsescu, nu şi în Codul Penal?
Abia acum este cazul convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, dedicată suspendării lui Traian Băsescu. Care este direct răspunzător de acest atentat la democraţie şi statul de drept. Iar Parlamentul trebuie să ceară demisia lui Kovesi, a lui Morar, a directorului SRI, Cristian Maior(vă mai aduceţi aminte de "percheziţia" fără martori, făcută de SRI în casa lui Stancev? De ce fără martori? Pentru a planta dovezi?) şi a tuturor celor implicaţi în această afacere de o gravitate fără seamăn, în care instituţii ale statului au fost folosite abuziv împotriva unor cetăţeni.
Chiar nu înţelegem că toţi putem fi victimele unui sistem abuziv şi arbitrar, care face tot ceea ce doreşte, pentru că a scăpat de sub control democratic?
4 comentarii:
Am auzit ştirea acum câteva ore şi nu mai încetez să mă uluiesc de atunci. Ce acuzaţii grave li s-au adus acestor oameni! Acuzaţii pentru care puteau primi condamnări pe viaţă poate.
Am aflat că raportul UE pe care-l aşteptăm,cu privire la Justitie, laudă procurorii DNA şi judecă aspru judecatorii.
Demisia nu o putem aştepta de la ei, este evident, dar trebuie să fie înlăturaţi toţi procurorii DNA cât mai repede. Cred că oricum DNA-ul este o instituţie
neconstituţională.
Concluzia este una singură : România nu este stat de drept. Riscant.
Nu e doar asta, Alandra. Ceea ce vedem este doar vârful aisbergului. Practic, nişte şmecheri şi-au pus marioneta lor la Cotroceni, pentru a putea folosi instituţiile statului în folos privat. Asta e realitatea, şi din păcate nu putem face nimic, pentru că am greşit lăsând unor golani monopolul reprezentării "societăţii cicvile" şi pe cel al opiniei.
Nu cred ca resemnarea e solutia.
Ruxi
Nu e vorba de resemnare, Ruxi. E realism! Trebuie să recucerim spaţiul public, inclusiv prin acest tip de jurnalism pe blog, să prezentăm alternative la gândirea unică pe care o anumită dreaptă, anacronică şi totalitară în demersurile ei, a reuşit s-o impună.
Trimiteți un comentariu