miercuri, 17 iunie 2009

De la "golani" la "tâmpiţi"

Ion Iliescu a comis-o în 1990, când s-a referit la nişte golani, spunându-le pe nume. S-a născut, graţie domnilor Liiceanu şi compania, fenomenul Golaniadei, deşi ştiau foarte bine la cine se referea Ion Iliescu. Cei care au ocupat iniţial Piaţa Universităţii erau nişte marginali. Chiar golani, la propriu. Apoi au apărut şmecherii care au făcut din Piaţa Universităţii maşină de spălat conştiinţe şi biografii. Am tot respectul pentru cei care au crezut sincer că punându-şi în piept eticheta "golan" aderă la o mişcare care promovează un set de valori morale. Şi le înţeleg decepţia: au luat o ţeapă de zile mari.
Acum cred că este cazul să generăm o nouă mişcare de protest, să ieşim toţi cu etichete de "tâmpit" în piept, pentru că azi preşedintele Traian Băsescu a reparat o gafă cu o gafă şi mai mare: se explică în faţa lui Liiceanu, declarând public: "am vrut să spun că şcoala produce tâmpiţi".
Cât de confortabil s-o fi simţit după explicaţia asta Liiceanu, numai el o ştie. Dar la nesimţirea lui, ce mai contează!
Deci, ce face societatea civilă, aia intelectuală, ieşită dintr-o şcoală care produce tâmpiţi? Pune de-o nouă "Golaniadă", şi-l sancţionează pe Băsescu, sau continuă să-l pupe'n cur? Ce vom face noi, cei care am fost grav insultaţi, la grămadă, de un beţiv penibil? Cât îl vom mai suporta pe acest tembel?

2 comentarii:

Anonim spunea...

oooooho, cita manipulare si rea-vointa :) dar se pare ca n-ati mai trecut de mult prin scolile romanesti sa vedeti ca intr-adevar scoala romaneasca scoate azi (multi, mult prea multi) timpiti.

aia de scoala veche (m-ash include si pe mine respectiv pe dvs) - nu pot sa va neg anumite merite in modul in care scrieti, nu pot sa va ignor partizanatul - dar asta tine de optiunea personala nu de scolarizare.

regards,
fish

Karakas spunea...

Liiceanu a recunoscut ca este filozofu' "de serviciu" al Presedintelui. Dezgustator! Toata scena produce sila imensa. Un tembel si catelul aferent.

"Gabriel Liiceanu a încheiat mulţumindu-i încă odată preşedintelui că a condamnat comunismul: „Acest lucru a generat entuziasmul multora dintre noi, pentru care am plătit greu, deoarece am devenit intelectualii dumneavoastră de serviciu“. "

http://www.gandul.info/politica/tinichigiu-si-filosof-basescu-marturisiri-necenzurate-catre-liiceanu-scoala-scoate-tampiti.html?3928;4566809

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...