luni, 1 iunie 2009

Doliul naţional perpetuu

Citeam ieri despre un oficial bulgar, care va fi destituit pentru că a participat la o petrecere privată, unde se sărbătorea ziua de naştere a unui coleg, deşi în Bulgaria era declarată zi de doliu, după un accident de circulaţie din care au rezultat 16 morţi.
Gestul mi se pare de un populism greţos şi lipsit de bun simţ. Să mă explic: în loc să fie destituiţi cei care răspund de siguranţa circulaţiei, este dat la lei un individ oarecare, pentru a arăta că puterea face şi ea ceva. Şi se declară doliu naţional, că nu costă nimic!
Dacă ar fi să judecâm după câţi morţi şi răniţi în accidente de circulaţie sunt zilnic în România, noi ar trebui să fim într-un doliu naţional perpetuu. La ce le-ar folosi asta victimelor? La nimic! Puterea de la noi este incapabilă să pună capăt sinistrului trafic cu permise de circulaţie. Ne va spune cineva cum a fost posibil ca un tânăr de 19 ani, mort din februarie, să fi absolvit trei şcoli de şoferi? Va desfiinţa cineva şcolile respective? Îi va trimite la bulău pe vinovaţi? Să fim serioşi! Toată această afacere este patronată de Poliţie şi are legături în lume politică. Ca urmare, ciocul mic, şi să conduceţi bine! Ăia care dau ortu' popii au avut ghinion de neşansă! Pierderi colaterale!

Un comentariu:

Florian spunea...

Misto articol. Atât am avut de zis.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...