sâmbătă, 20 iunie 2009

O reabilitare cu probleme

În Colentina s-a prăbuşit o "faţadă", zic fătucile cu microfon. De fapt, s-a prăbuşit o "protecţie termică", pentru că aşa-zisa "tencuială" era, de fapt, un amestec de polistiren expandat, de plasă de sârmă şi de tencuială(foarte subţire!) Adică fix soluţia tehnologică aleasă pentru programul de reabilitare termică, în care se bagă o groază de bani publici.
Dacă vă mai aduceţi aminte, acum vreo doi ani faţada unui hotel în construcţie, Rin Grand Hotel, cu 1500 de camere, aparţinând fraţilor Negoiţă, care folosea aceeaşi soluţie de izolare, a luat foc(vezi foto). Nimeni nu spune în ce măsură această soluţie de izolare este potrivită pentru blocurile vechi, dacă s-au făcut încercări privind rezistenţa la flacără deschisă. Resturile de combustie de la polistiren sunt extrem de toxice, iar blocurile noastre nu au ieşiri de urgenţă în caz de incendiu.
Dar dacă iese banul, de ce nu? Proştii să se descurce! Oricum cei care vor primi contractele nu stau în blocuri reabilitate, deci ei n-au probleme! Şi nici cei care dau bani publici, deci nici lor nu le pasă!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...