joi, 18 iunie 2009

Un Zăroni pe stil nou

Îmi place din ce în ce mai mult Theodor Paleologu! Parol! Măcar nu te plictiseşti cu el. Şi când le zice, le zice! După ce Băsescu a fost trecut în categoria "pleaşcă", acum Paleologu le-a livrat românilor o nouă dilemă: unde-l situează, pe axa intelectual-bou, pe Băsescu?
"Cu cât o ţară mică e mai mică, cu atât este mai necesar ca şeful statului să fie un intelectual de anvergură. O ţară mare poate să-şi permită luxul de a avea şi un bou drept preşedinte. Problema este că România este la mijloc. Nu este nici aşa, nici aşa. Deci, ne aflăm între, ca de obicei. Nici prea-prea, nici foarte-foarte”.
Mi se pare mie, sau acest nou Zăroni vrea să fie remaniat, şi nu ştie cum?
PS: îmi pare rău, dar am avut dreptate! În loc să-şi pună în piept eticheta de "tâmpit", şi să protesteze astfel faţă de mârlănia lui Băsescu, lichelele care ţin loc de "elite intelectuale" au sărit să-l apere. Două monstre de pupincurism: Cărtărescu şi Liiceanu.

12 comentarii:

Lulutza spunea...

Tare Carta asta la lectia lui de invatamint politic! Ce inaltator ne explica mnealui ce intelepciuni a vrut sa spuna... Nae al lu' Zapacitu' din capu' statului! Ce ne-am face niste timpiti ca noi, daca nu ni s-ar descifra profunzimile gindirii Lui?! :) Oricum, m-am amuzat cu comentariile primite de Carta pina la ora asta. :)

Despre Paleo al mic, ce sa mai spun?! Ori a fost incurcat la nastere cu fiul unui... ospatar, ori e sinucigas si face misto de sefu'...

Iar Liiceanu a fost... solomonic: „Dacă te referi la o anumită faţă a lucrurilor, afirmaţia preşedintelui este falsă. Dacă te referi la o altă faţă a lucrurilor, afirmaţia este adevărată”, „are darul de a arunca cuvinte asupra cărora trebuie să revină”...

Multumesc! Daca nu-i aduceai pe toti aici, in vitrina cu... bibiloi, nu as fi aflat ce s-a mai cugetat ieri/azi in tara noastra "nici prea-prea, nici foarte-foarte". :)

Karakas spunea...

Amuzant Paleologu. Da' si tu ai zis-o cu "axa intelectual-bou" :))

claude spunea...

Domn profesor-domn inginer, cum naiba poti fi atit de orbit de ura sa ajungi sa-l numesti pe Cartarescu lichea si pupincurist?
Luati-va ochelarii de la ochi si urmariti intregi generatii de absolventi de "studii superioare" construind Romania si ginditi-va ce scoli au absolvit toti votantii de Vadim, Becali et comp
Dar probabil ca scoala pe care ati absolvit-o nu v-a invatat sa va uitati in oglinda...

Constantin Gheorghe spunea...

Claude, a continua să-l susţii în continuare pe Teraian Băsescu, după tot ce-a făcut e mai mult decât pupincuris! Am fost blând! Este cretinism în fază terminală!
Iar şcoala pe care am făcut-o eu este una de elită, care ne-a inoculat un spirit critic absent idolului tău, o şcoală care a dat lumii specialişti fără de care multe lucruri în aeronautică şi în cercetarea spaţiului nu ar fi fost posibile. Dar ei nu sunt intelectuali. Ei sunt, vorba filosofului Liiceanu, "boii de la Politehnică!" Uite de aia e România unde este acum: nu mai produce "boi" politehnişti, ci filosofi pupincurişti!

claude spunea...

Specialistii despre care vorbiti ar fi aparut oricum, indiferent de sistemul in care ar fi studiat(statistic vorbind genii si minti sclipitoare se nasc peste tot), dar faptul ramine ca restul absolventilor de liceu si facultati din Romania pre si post comunista suntem publicul OTV, votam cu Becali si Vadim, traim in cartiere gri, dam plocoane la doctori, preoti si administratori, construim Catedrala Neamului in loc se scoli si spitale, nu avem nici urma de spirit critic etc samd
Traim vremuri ridicole in care Liiceanu, Plesu si Cartarescu sunt considerati lichele.
Si sper ca expresia "cretinism in faza terminala" nu v-a fost predata la scoala.

Constantin Gheorghe spunea...

Claude, dacă ţi-ai folosi mintea, ai vedea că aceia care au votat cu Vadim şi Becali reprezintă circa 8% din cei 27% dintre românii cu drept de vot care s-au prezentat la urne, adică 418.622 de alegători. Cât reprezintă asta din populaţia cu drept de vot? 3%?

Care este audienţa maximă a OTV? 100.000 de spectatori? Cât reprezintă asta din publicul potenţial al televiziunilor? Undeva între 0,5 şi 1%.


Mă tem că sari calul, spunând că toţi se uită la OTV şi votează PRM şi PNG. Mi-e prea lene să caut acum structura pe studii a votanţilor. Dar după cifrele astea, bunul simţ îţi spune că n-ai dreptate. Şi dă-mi voie să nu cad în cur de admiraţie în faţa lui Liiceani şi a lui Cărtărescu. Ştiu prea mulrte despre ei, ca să nu mi-i fac statui şi nici repere morale.

Karakas spunea...

@claude, Plesu si Cartarescu au interdictie la a fi considerati "lichele"? Daca tu ii consideri niste "grei" inseamna ca mai ai de citit. Sunt "grei" la slugarnicie fata de un regim populist-autoritarist. Cind esti filozof, nu iti pierzi privirea critica. Compara-i cu Paler, care nu si-a vindut constiinta! In comparatie cu el, cei doi tristi mimi fac umbra pamintului romanesc...

claude spunea...

Daca mi-as folosi mintea as observa ca v-ati oprit la primele doua aspecte dintr-o insiruire mai lunga. Daca mai adaugam si procentele cu spaga, cu milioane de credinciosi prea repede ctitori de biserici dar nu de scoli, cei lipsiti de orice urma de spirit civic si critic, marea masa a iubitorilor de Iliescu am ajunge la cu totul alte procente.
Si de cind reversul la reper moral e licheaua?

claude spunea...

@karakas. Introducindu-l in ecuatie pe Paler in opozitie cu Plesu vorbind despre constiinta ai reusit sa-mi blochezi singurul neuron activ.
Si da, mai am mult de citit.

Karakas spunea...

@claude, sunt sigur ca ai multi neuri activi si poti judeca singur. Dar, e intotdeuna util sa vezi si prin ochii altcuiva. Un weekend bun!

Anonim spunea...

@karakas.De acord cu tine. Tocmai asta faceam aici pe acest blog. Enjoy the weekend!

N. Raducanu spunea...

@claude
De ce nu ai spus de la inceput domnule ca pui in aceiasi ecuatie pe "cei lipsiti de orice spirit civic si critic" si pe "marea masa a iubitorilor de Iliescu"? Desigur ca ne-ar fi fost clar tuturor ca esti un admirator al autorului "Usii interzise" si a celui considerat de N. Manolescu drept "cel mai mare romancier contemporan" (nu numai din Romania). Ceeace presupune o admiratie netarmurita si pentru presedintele marinar, ceeace ar fi facut intreaga discutie inutila.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...