joi, 18 iunie 2009

Măgarul şi poliţistul

O presă tot mai cretină face mişto gros de un poliţist, care scrie într-un proces verbal următoarele: nu se poate afla al cui e măgarul care a produs un accident, fiindcă "acest animal, respectiv măgarul, parcurge zeci de kilometri în căutarea femelei, pentru împerechere”.
Ce e de belit făsuiul aici? A spus poliţistul un neadevăr? Câte accidente similare, soldate cu morţi şi răniţi, nu s-au întâmplat, fără să se poată identifica proprietarii animalelor, lăsate de capul lor pe şosele de stăpâni inconştienţi?
Nu tot presa noastră tembelă a făcut un mişto crunt de decizia implantării cipurilor de identificare la animale, şi mai grav, a intrat în războiul dintre firmele care doreau să pună mâna pe afacere? Acum nu vrea să-şi asume nicio responsabilitate? Implantarea cipurilor nu era un angajament din procesul de aderare la UE? Uite că măgarul iubăreţ nu avea cip. Prinde orbul, scoate-i ochii!
Nu mai vorbesc despre faptul că, citind comentariile cititorilor, ajungi să iubeşti stilul prozei administrative a poliţistului.
Am doar două nedumeriri: de unde ştie poliţistul că măgarul parcurge zeci de kilometri pentru a se împerechea? Eu n-am găsit referinţe în "domeniu", dar dacă i-a zis veterinarul, de ce nu? Dar ce măgar potent era ăla, de vreme ce sezonul de împerechere la măgari începe prin aprilie, şi durează până prin iulie, iar el a dat colţul în septembrie, umblând după huţa-huţa! Cred că poliţistul avea şi umor! Iar măgarul n-avea calendar!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...