joi, 18 iunie 2009

Sfârşitul unei aberaţii

Azi, Ion Iliescu şi alţi responsabili guvernamentali şi militari au fost scoşi de sub urmărire penală în dosarul "Mineriadei". Este un moment de luciditate al Justiţiei române, care nu putea continua să se facă de râs cu încadrările aberante din dosar.
Am scris, nu o dată, despre acest lucru. S-a încercat rescrierea istoriei cu mâna Justiţiei. Cei care au făcut presiuni pentru confirmarea viziunii lor asupra evenimentelor din acele zile dureroase pentru noi toţi au făcut în acelaşi timp un mare rău Justiţiei, dar şi României. Mai mult, dosarul era aberant pentru că în cazul în care acuzaţiile erau admise, se nega dreptul statului de a se apăra de agresiunile celor certaţi cu legea.
Nu mă aştept ca "societatea civilă" şi o serie de jurnalişti şi politicieni să înţeleagă ce s-a întâmplat astăzi. Mai mult, mă aştept la o adevărată isterie pe această temă. Dar va trece şi asta. Şi poate ne vom ocupa, în sfârşit, de ceea ce este important pentru viitorul nostru.
Încă ceva: poate acum Justiţia va fi curioasă şi va încerca să afle cine au fost cei care au stat la originea Mineriadei, prin violenţele din 13 iunie 1990.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...