duminică, 18 martie 2012

La balamuc, musiu, la balamuc!


Ce vă spuneam eu? Breichingniusuri gârlă, seara asta! Triluliru de la Trei Coceni ne anunţă în mod festiv că i-a propus lui Victor Ponta funcţia de premier, înainte de a-l desemna pe Muţunache, dar a fost refuzat! Să mori tu, bă? Chiar i-ai propus-o? Şi nouă de ce nu ne-ai spus: "români, uite ce face ăştia de la USL! Când e să se înhame la greu, nu vor! Le-am dat guvernul, m-au refuzat! Huo! La oase!"

Înţeleg că de faţă erau şi Antonescu, şi Daniel Constantin. Mă rog, o să aflăm, probabil, că a fost, dacă a fost, obişnuita lui miştocăreală. Dar şi aşa, parcă zicea că Ponta n-o să fie, cât e el la Trei Coceni, premier. S-a răzgândit? L-a reevaluat şi pe ăsta? Sau e pur şi simplu nebun?

Şi dacă refuzul lui Ponta l-a tăiat la lingurică, de ce nu l-a dat pe goarnă imediat, atunci, după consultări? Ăsta chiar ne crede proşti? Muţunache dădea deja din coadă pe lângă microfoanele de unde urma să mulţumească pentru onoarea care i s-a făcut. Şi nu părea ud de emoţie, ci foarte împăcat cu noua lui postură. Păi nu spunea Pulimea Sa că îl pregătea pentru funcţia asta pe Muţunache încă din decembrie 2011? Şi atunci? Ne crede idioţi pe toţi?

Eu, unul, nu vreau decât un singur lucru: să aflu prin ce mijloace poate fi obligat traian băsescu să se supună unui control psihologic. Pentru că suntem în plină patologie. Dacă până acum băsescu şi-a mai ţinut demenţa sub control, de la o vreme nu mai reuşeşte să se controleze. Este o veste extrem de proastă pentru noi toţi.  

3 comentarii:

Ken spunea...

Ieri puneam aci niste intrebari, mai curand din frustrare. Presupun ca am gasit totusi un raspuns pe cat de neasteptat pe atat de surprinzator la chiar Mme Paul-Vass pe blog.
Zice:
"In viata, daca vrei sa reusesti, trebuie sa ajungi atat de priceput in ceea ce faci incat si dupa ce te fura toti, tot cel mai bun sa ramai" … E motto-ul domniei sale, putin cam incifrat, da' tocmai d'aia mere, are un skepsis care scapa …
Tot intrebandu-ma ce va sa zica el, m-am luminat cumva.
Asta sa fie oare? A pus si ea umarul ei priceput la a face tara asta sa fie cea mai buna cu putinta, desi furata, vanduta la bucata, si 'ututa si in curu' gol, da, bai nene, ramanem cei mai priceputi la … a ramane in curu' gol?! Ergo, am reusit in viata! ... in cazu-n care n-ati bagat de seama miracolu' ... Cica am fi cei mai tari din EU la micul antreprenoriat ... O fi dupa metoda "doua la Primarie, doua la Prefectura ..." plus baietii cu ciunga etnobotanica si anticonceptionalu'?
Intreb si io ...

casandra spunea...

Este absolut inadmisibil ce face Basescu acum.
Buble a publicat si cateva imagini ale asa-numitei stenograme. Pretinsa propunere (avansata doar ca ipoteza initial, la care s-a revenit doar tangential apoi) a fost facuta in primele 3 minute ale intalnirii. Si nu a fost facuta serios (se vede din textul aratat,mai ales la revenriea de la pagina3), deci nimeni nu a considerat serios dialogul. Si nici nu era serios. Basescu organizeaza asemenea consultari doar formal, pentru ca-l obliga Constitutia. Si, daca tot este obligat, face in asa fel incat punerea in scena sa-i foloseasca politic pentru a mai arunca cu rahat in politicieni si pentru a mai da o gura de oxigen PDL-ului.

Care era situatia de fapt?
1. Guvernul Boc a demisionat in anul electoral.
2. Opozitia este in minoritate in Parlament, deci nu ar fi putut impune la vor programul sau.
3. Nimeni nu face marii coalitii (de tip USL+PDL) in anul electoral, in contextul in care Romania fusese deja angajata in tot felul de acorduri internationale discutabile si bugetul pe 2012 era votat asa cum l-a vrut PDL, pentru clientii sai si in defavoarea salariatilor, pensionarilor si tinerilor.
4. Un guvern Ponta nu era posibil in absenta PDL de la guvernare, situatie care ar fi dus la destramarea USL
5. Ce Opozitie accepta sa guverneze impreuna cu partidul prezidential cu doar cateva luni inainte de alegeri si fara posibilitatea de a pune in aplicare programul propriu? PDL nu ar fi acceptat programul USL de iesire din criza.
5. De ce sa intre opozitia la guvernare pentru cateva luni, fara posibilitatea de a-si aplica programul, fara legitimitatea data de votul popular?

Basescu stie ca romanii sunt ahtiati dupa barfe si dezvaluiri, dar nici chiar acesti romani nu sunt atat de prosti incat sa nu inteleaga jocul lui.
Consultari cu partidele organizeaza toti sefii de stat din lume, fie ei presedinti sau regi. Dar nu am cunostinta ca, vreodata, vreunul sa fi dat publicitatii stenogrmele convorbirilor. Belgia a stat ani de zile fara guvern ales, fiind administrata de guvernul demisionar. Regele a organizat zeci de asemenea consultari, dar nu am vazut stenograme publicate in presa belgiana. Adevaratii oameni de stat nu procedeaza in acest fel. Basescu a facut din institutia Presedintele Romaniei o tiganie...

cristi spunea...

Deci un individ care face frumos ca maimuţica ca să placă partidului, un puşti imatur şi obraznic, un copilot care nu-i în stare să conducă o maşină de trei metri, marioneta lui Iliescu şi Năstase, un comunist vândut ruşilor, lui Vântu şi lui Voiculescu, trebuia să ajungă prim ministru. Dar a refuzat, şi atunci n-a mai rămas decât ultima opţiune: MRU.

Am văzut mai demult un documentar pe unul din canalele Discovery despre escroci. Unii erau de-a dreptul patologici: nu minţeau şi manipulau doar pentru câştiguri materiale ci ca să obţină o satisfacţie psihologică, un sentiment de superioritate. Cu cât aveau mai mult de suferit cei păcăliţi cu atât se simţeau mai bine escrocii, iar pentru unii ajunsese un fel de drog: deşi făceau zeci de ani de puşcărie cum ieşeau cum încercau un şmen nou. Cred că avem de a face cu aşa ceva, iar faptul că nu mai reuşeşte să se controleze e o veste bună, nu proastă. Singura soluţie pentru mitomani din ăştia este să fie cunoscuţi şi trataţi ca atare.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...