joi, 6 octombrie 2011

Vorbim vorbe



Un exemplu tipic de management cretin în alocarea banilor publici: nu sunt bani pentru sănătate, educaţie, ordine publică. De mâine 2000 de oameni pleacă din Poliţie. Un tembel de la BNR(pe care DNA îl ocoleşte, deşi ar avea câte ceva de spus despre Banca Agricolă, spre pildă) vrea să dea afară încă 30% din bugetari. Probabil că situaţia i se pare firească Fecioarei din Pleşcoi, care a găsit  milioane de euro, pentru renovarea Cazinoului din Constanţa.

Ştiu, deviza PDL este: "Noi creăm locuri de muncă!" Deocamdată creează doar şomeri. Şi am serioase îndoieli că se va schimba ceva în bine în 2012. Pentru anul viitor FMI cere o reducere şi mai mare a deficitului bugetar, ceea ce implică restructurări masive în cadrul regiilor statului. Adică noi şomeri. 

Anul ăsta investiţiile străine directe sunt de vreun miliard de euro. Hai două până la sfârşitul anului, dacă avem noroc. Valoarea nu are mare relevanţă, dacă nu ştim câte locuri de muncă generează. Şi mai e o problemă: la cât se ridică valoarea ajutorului de stat dat investitorilor?

De fapt, şi în 2012 se vor distruge locuri de muncă, iar dacă revine recesiunea, va fi iadul. Aşa că vorbim vorbe...

3 comentarii:

Karakas spunea...

Ma bucur ca mai sunt in Romania oameni care judeca rational. Citi oare?

Investitiile de 2 miliarde sunt apa de ploaie daca nu produc suficiente locuri de munca, cu salarii adecvate, nu de alea de subzistenta, a la Congo. Iar lumea se indreapta voios sub bacheta "magica" a neocons spre dezastru economic, si cu el odata si haos social.

O femeie spunea...

e necesar sa se reduca si nr angajatilor din Politie. Nr populatiei a scazut in ultimii 20 ani, nr de contribuitori dar si cel de oameni care au nevoie de servicii a scazut.
Atat ca solutia gasita de ei e urata: pensioneaza dupa 20 ani de munca, le dau si 20 salarii compensatorii dar nu vad nicio propunere de recalificare a celor care ar mai putea munci (oferirea unui curs de tamplar, croitoreasa, zugrav, etc - ceva palpabil, dar care poate asigura un minim de subzistenta).
Ca politia romaneasca e (ca orice alta institutie din Ro) ineficienta, asta e alta mancare de peste.

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

astia de la fmi sunt absolut tampiti. Fiecare an de reducere a deficitului bugetar aduce dupa sine o scadere a incasarilor deci incasari si mai mici pt anul viitor. Este o "spirala infernala" care nu poate demara o crestere economica de nici o culoare.

ala de la bnr a avut o palma de la "institutie". O palma usoara e drept (adica nu raspunde cu postul) pt ca bnr a anuntat ca erau "apropouri personale" si nu "pozitia bancii".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...