joi, 27 octombrie 2011

Un nebun în prime time



Prieteni, mie mi se face frică. băsescu este mai nebun decât ceauşescu. În seara asta am văzut un dement, care nu se mai putea stăpâni, care o speriase până şi pe madam culcer, din principiu(şi nu doar la ordin) pupinbăsistă.

Am văzut chipul schimonosit al urii. Omul ăsta ne urăşte, urăşte pe oricine are o opinie contrară lui. Acum decide el politicile economice şi sociale, fiscalitatea, ce legi trebuie adoptate şi în ce formă, ce deficite trebuie să aibă bugetele, câţi oameni sunt daţi afară, când şi cu cât se măresc, sau nu, salariile şi pensiile, cine e analist economic şi cine nu, dacă poţi sau nu să-ţi pui nădejdea în Parlament, cine vrea modernizare şi cine nu.

Indiferent că are de partea lui serviciile sau, indiferent ce dosare are şi pe cine şantajează cu ele, cineva din clasa politică trebuie să se ridice şi să i se opună. Pentru că dacă acest lucru nu se petrece, lucrurile se vor termina tot printr-o explozie de violenţă. 

Pentru dementul ăsta noi nu mai existăm, cum nu existam pentru ceauşescu. Suntem statistici, îi stricăm echilibrele macroeconomice, suntem prea mulţi, mâncăm prea mult, vrem prea multe de la stat. 

Da, pentru prima oară după 22 de ani, îmi este din nou frică... 

6 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Mie mi-a placut aia cu cota unica, care se mentine, c-o fi 16%, c-o fi 24%... Hm... Impressive...

Altfel, ziua aia cu regele a fost mai salubra, da' s-a terminat: ne vin pestilentialii inapoi, capul la fund!

Karakas spunea...

Pare ca intra ca si Ceausescu in turnul lui de fildes, unde se retrage impreuna cu mintea-i ratacita, in lipsa de prieteni autentici care sa il avetizeze si sa il convinga ca tacerea e de aur in anumite momente. Ca si Ceausescu se pronunta in toate chestiunile, si de guvern si de justitie, si ale Parlamentului.

Cred ca evidentul e...vizibil si din interior, si din exterior. Faptul ca nimeni nu il baga in seama din exterior arat cit de "importanta" a ajuns Romania dupa astia 7 ani de populism a la Basescu. Cum sunt liderii sai, e si tara.

Anonim spunea...

http://www.realitatea.net/ambasadorul-chinei-in-romania-decorat-de-basescu-cu-ordinul-steaua-romaniei_882148.html

:) >:D

cristi spunea...

Turbarea băsescului era previzibilă fiindcă parlamentarii şi-au permis nu doar să-l primească pe "trădătorul" Mihai I, dar şi să-l aplaude. Cât de mult contează asta pentru dement s-a văzut clar din comportamentul unor Boc şi Anastase. Faptul că i-au dat peste bot parlamentarii e un semn bun, să sperăm că mai sunt câţiva care s-au săturat.

Anonim spunea...

Mamaliga nu explodeaza.
Amintiti-va ce de profesionisti si cate agentii si-au dat mana in decembrie 89 ca sa reuseasca .
Altfel trebuia regizat un accident si era mult mai greu.
Asa ca noi cu barza noastra chioara, daca nu ne ajuta D-zeu sa ne facem cuib, ramanem ai nimanui de data asta.
Portile sunt deschise si iese cine vrea sau intra cine are interes, deci motivatii nu vad sa aiba cineva sa ne ajute.

Radu Humor spunea...

Un articol excelent, care reuseste in putine cuvinte sa exprime esentialul :
Suntem din nou in situatia catastrofala a sfarsitului de deceniu care ne-a adus iluzia eliberarii.
Nestiind sa profitam de drepturile pe care au fost nevoiti sa ni le acorde pentru a simula o eliberare nationala, asteptand prea mult sa ne vina totul de-a gata, ne-am trezit mai incorsetati, slabiti si jecmaniti de o mana de tradatori de tara, ajunsi prin nebagarea noastra de seama sa acapareze averi colosale si sa vanda pe nimic ceea ce nu mai puteau ei fura.
Opozitia trebuie sa arate cu orice pret adevarata situatie din tara si sa ceara insistent puterilor UE si SUA , un punct de vedere clar asupra actualei puteri din Romania.
Daca basescu si ai lui isi fac de cap fara acordul lor, noi suntem cei care trebuie sa ne luam masurile de precautie acum cand inca nu este prea tarziu.
Daca tot ce se intampla cu tara aceasta se face cu stirea lor, inseamna ca trebuie sa ne orientam spre alti parteneri internationali !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...