vineri, 14 octombrie 2011

Socialiştii, bilderhamburghezii şi noua şcoală de gândire căcănie




Prieteni, ţara asta e plină de tâmpiţi. Mă minunez, zi de zi, citind tot felul de inepţii, debitate altminteri de tipi destupaţi la minte, cu lecturi, cu experienţa vieţii, dar care trec prin realitate precum lunaticii, fără să înţeleagă nimic din ce văd şi din ce citesc.

Cât de bou poţi fi, să gândeşti şi să scrii astea: "Şcoala socialistă de gândire se întâlneşte azi cu Big Brother-ul de la Bilderberg". Autorul inepţiei este Ionuţ Bălan. Alt trepanat al "Şcolii austriece", care crede că socialism egal intervenţia statului, aşa cum alt trepanat, Lenin, credea că puterea sovietelor plus electrificarea egal comunism!

Pentru trepanat, dacă ăia de la BNR, socialişti prin definiţie, se întâlnesc cu nea vicontele ăla bilderhamburghez, rezultă că e şi el socialist, iar Grupul Bilderberg varianta de secol 21 a Internaţionalei Socialiste.  

Te apucă disperarea! Vedem cum totul se prăbuşeşte în jurul nostru, vedem cum realitatea contrazice aproape toate teoriile economice, pe care mai toţi le credeau săpate în granit, precum poruncile lui Moise, când pieţele, lăsate de capul lor, au generat un haos imposibil de gestionat, când toţi se uită spre stat, de la care aşteaptă soluţiile salvatoare, după ce şi-au bătut joc de el şi l-au pus la colţ, se găsesc turme de cretini care cred că e bine, că lucrurile trebuie lăsate să se rezolve de la sine. 

Nu se vor rezolva. Criza asta nu e gestionată, în primul rând pentru că gestionarii nu mai pot gândi cu mintea lor. Mintea lor e setată pe clişee şi pe dogme, nu mai pot ieşi din ele. E suficient să citeşti inepţiile "Noii şcoli de gândire a dreptei", unde s-au produs(şi, Doamne, dacă exişti şi ne vrei binele, fă să nu se şi reproducă!) Cotoi, Baconschi, Ionuţ Popescu, TRU, madam Macovei şi Valeriu Stoica, printre alţii. Obsedaţi de socialişti, de stat, de politicile sociale. Rescriu istoria, manipulează realitatea, mint cu neruşinare. Şi cred sincer că românii sunt proşti, şi-i vor vota pe ei, doar pentru că "sunt de dreapta", iar "socialiştii" sunt Iadul pe Pământ!

Asta e Românica! Astea sunt elitele ei, şi aveţi şi explicaţia stării de fapt: anume că suntem în căcat până peste cap! De unde nu vom ieşi prea curând...

5 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Pietele n-au fost deloc lasate de capul lor. De fapt, ne aflam in plin dirijism, doar ca nu este de stinga si nici (politica) de stat, iar noi, "poporul", dormim un etern somn al ratiunii. Altcineva gindeste/lucreaza pentru noi.

Karakas spunea...

Le-a luat cineva mintile (Dumnezeu? Satana? Vreun virus extrateresttru?)

In orice caz, citind ce debiteaza madam Macovei, care tremura de fericire despre Noua Republica. Iata ce debiteaza:

“Monica Macovei a spus că dreapta înseamnă pentru ea o societate în care oamenii muncesc şi plătesc taxe şi nu sunt unii care “stau cu burta la soare” şi aşteaptă să primească de la ceilalţi.

“Dreapta este şi o societate în care competiţia şi valoarea primează, în care oamenii sunt proactivi, ideile au loc să fie testate şi aplicate, în care există un stat de drept şi reguli care se aplică”, a mai spus Macovei.”

Deci, un alt slagar despre lupta dreptei cu "lenesii". Lenesi au fost pe rind: pensionarii, politistii, aviatorii, orice alta categorie de functioari la stat, si , in general, oricine vrea ceva mai mult de la statul mic si pricajit al dreptei.

Dar ce fac cei care cistiga atit de putin incit sunt fortati sa faca evaziune fiscala pentru subzistenta? Ca doar statul portocaliu nu “da”.

Definitia dreptei conform Macovei, cu oameni “proactivi” este un picutz hilara. Iar chestia cu dreapta si monopolul sau asupra statului de drept e si mai ridicola.

Oamenii astia chiar NU gindesc...sunt acolo sus si ii doare-n cot de orice si oricine, mai ales de "popor".

http://www.mediafax.ro/politic/macovei-politica-de-dreapta-inseamna-o-societate-in-care-oamenii-muncesc-si-platesc-taxe-si-nu-una-in-care-ei-stau-cu-burta-la-soare-8867190/

chien spunea...

Contradictii, jigniri si resentiment, desi ei blameaza stanga pentru resentiment si ura. Voinescu sustine ca Romania e plina de oameni cu simpatii conservatoare ("value voters" care trebuie adica recuperati de dreapta), iubitori de familie, biserica, scoala si armata; Mihailescu zice ca de fapt suntem o natie de pomanagii, blazati si handicapati, care adica nu voteaza cu dreapta; pe urma apare Stoica si recunoaste ca dreapta nu a castigat niciodata alegerile in Romania cu peste 51%. Atata risipa de retorica eleganta, doar ca sa n-o spuna pe-aia dreapta ca isi dispretuiesc din rarunchi poporul, minus elita de "value voters" ai lor.

cristi spunea...

Aşa e, asta e România şi elitele ei... din păcate cam la fel sunt Europa şi America. Sunt foarte puţini economişti academici corecţi şi pot fi recunoscuţi destul de simplu fiindcă predicţiile lor se îndeplinesc iar trepanaţii îi combat agresiv. Ceilalţi câştigă mult mai mult decât salariul de profesor din servicii de consultanţă către diverse firme şi nu au obligaţia de a dezvălui eventuale conflicte de interese. Adică pe scurt sunt corupţi. Şi nu vorbim de ASE, la Harvard situaţia e aceeaşi. Documentarul "Inside Job" a arătat foarte clar asta, din păcate nu a fost difuzat la televiziunile noastre.

Grupul Bilderberg nu înseamnă de fapt nimic şi nu are nici o influenţă. Ca şi în marea criză din anii 30, lumea e condusă de fapt de nişte idioţi miopi, incapabili să vadă dincolo de interesul imediat, dar care se cred fiecare în centrul Universului. Ştiu că e greu de acceptat asta, că am prefera cumva să existe un "guvern mondial", chiar şi malefic, dar nu există. Teoriile conspiraţiei sunt atât de populare pentru că oferă o scuză ieftină pentru apatie, inacţiune şi capitulare. Cineva convins că totul e sub controlul unor forţe obscure e mult mai puţin probabil să protesteze sau să voteze. Şi atunci nu face nimic, se justifică cu teoria conspiraţiei şi îi îndeamnă şi pe alţii să nu facă nimic.

Florian Liviu spunea...

"...aşa cum alt trepanat, Lenin, credea că puterea sovietelor plus electrificarea egal comunism! "

Este regretabil că vorbiţi în maniera aceasta despre Lenin,care a fost unul din cei mai mari oameni politici ai secolului XX şi autoritatea maximă în materie de teorie şi filosofie comunistă. Vă asigur că Lenin ştia foarte bine ce este comunismul şi ştia foarte bine şi ce este capitalismul.

Pentru a vă convinge citiţi vă rog lucrarea sa Imperialismul stadiul cel mai înalt al capitalismului şi veţi rămâne impresionat de actualitatea şi veridicitatea sa, iar în plus veţi găsi cu siguranţă multe din răspunsurile la întrebările vehiculate pe acest blog.

Leninismul este unul din pilonii luptei anticapitaliste, al emancipării muncii, al anulării privilegiilor capitalului.

Lenin şi-a închinat întreaga viaţă şi carieră fondării primului stat marxist al muncitorilor şi ţăranilor liberi lăsând în urma sa pe toată suprafaţa planetei nenumăraţi discipoli şi adepţi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...