marți, 11 octombrie 2011

RIP Ion Diaconescu



A murit unul dintre puţinii politicieni români demni de acest nume: Ion Diaconescu. Era argeşean, ca şi mine, dintr-un sat vecin cu cel al bunicilor mei din partea tatălui. Recunosc, e un motiv în plus să fiu trist la moartea sa.

A suferit pentru credinţa sa, într-un regim totalitar, care n-a fost nici de stânga, nici de dreapta. A încercat să repună pe picioare un partid, PNŢ-CD, care murise de multă vreme, din lipsă de aderenţă la ţărani. N-a avut radicalismul lui Coposu, nici fanatismul unora ca Ticu Dumitrescu, deşi sigur suferise mai mult ca ei. A fost un om care a căutat consensul, într-un partid în care toţi se păruiau cu toţi.

A trăit discret, şi a murit discret. Cred, la fel cu Ion Iliescu, că un cuvânt îl caracterizează cel mai bine: blândeţea. Acum a plecat dintre noi. Odihnească-se în pace!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Odihnească-se în pace!

Fluieratorul spunea...

Un om absolut stimabil.

mamid spunea...

La perioade identice/comparabile de puscarie politica, cred ca Diaconescu a suferit mai mult decit ceilalti doi datorita faptului ca le-a supravietuit, si astfel a putut putut asista la un grad mai avansat de degradare (citeste mortificare) a partidului pe care l-a readus la viata.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...