miercuri, 19 octombrie 2011

Maidanezu' apolitic



Iar o zi cretină, care te scoate din papuci şi-ţi pune nervii pe bigudiuri. Ţara asta devine tot mai disfuncţională, nu mai există reguli, fiecare face ce-i tună, nimeni nu-şi respectă cuvântul, totul se face în dorul lelii. De asta avem succesuri multe! Şi fug toţi de noi ca de râie!

Deci mă lupt cu idioţii de la RADET, care nu ştiu cum să aerisească un sistem de încălzire, şi care îţi râd în nas: "Ziceţi mersi că-i avem şi pe ăştia!", cu referire la tăntălăii(trei echipe a câte trei hăndrălăi!) care s-au perindat, de vineri, prin subsolul blocului, şi n-au făcut nimic! Niciunui dobitoc nu i-a trecut prin cap să ne întrebe: "Mânca-v-aş, s-au încălzit toate caloriferele? Aveţi ceva probleme?" Nu, ei au umblat aiurea la nişte robinete,  şi după câteva minute au şters-o! Centrala e în curtea blocului! Dar nu vor s-o treacă în administrarea noastră. De ce? Păi, aşa cum e acum plătim şi pierderile altora, de parcă am primi "agentul termic" de la CET Sud!

Alţi tăntălăi au venit azi să înalţe schelele pe faţada blocului. Şi şi-au făcut banc de lucru din maşinile parcate! Au pus pe ele scule, au întins masa, mai urma să pună şi vreo câţiva saci cu ciment! Se apucă de una, o lasă neterminată, mută muncitorii de la o lucrare la alta, firma care execută şi montează termopane a fost trimisă la plimbare, şi acum se caută alta, deci s-a dus dracului planificarea, şi aşa mai departe. Başca zgomotul şi mizeria!

Aşa că mă doare în cur că băsescu a câştigat nu ştiu ce proces cu Patriciu. Ei se ceartă, ei se pupă! Nu mă emoţionez prea tare nici pentru că Jiji a fost declarat nevinovat în procesul ăla de "sechestrare de persoane". Vreau doar pielea dobitocilor care au montat mascarada aia din 2009, din postul Paştelui, care l-a propulsat pe Jiji în PE, la pachet cu Tribunul. Aşa avem două mortăciuni la Bruxelles. Pentru care ni se bate obrazul!

Tăriceanu a pierdut procesul cu boc nu e nicio minune. Justiţia română e oricum vreţi voi, numai oarbă nu! Sigur că judecă politic. Sigur că e atentă la semnalele date de putere. Ce li se întâmplă unora de prin CSM şi ICCJ, mai tari în clonţ, explică multe dintre sentinţe. 

În PDL se ceartă "conservatorii" cu "reformiştii", ăştia din urmă fiind mai fomişti, deci mai carierişti, mai dornici de "afirmare". Sigur că omul obişnuit lipseşte din disputa asta, că doar e una de "principii", nu despre vulgare nevoi, precum salarii, pensii, locuri de muncă. Astea sunt trivialităţi!


În ăst timp Grecia cunoaşte o grevă generală gigantică şi demonstranţii se caftesc la greu cu poliţiştii. Câinele ăla revoluţionar e, ca de obicei, în fruntea demonstranţilor. Are el ceva de împărţit cu "oamenii legii"!  Se pare că nouă ne lipseşte un câine ca ăla, care să ne arate calea. Deşi nu de maidanezi ducem lipsă. Dar maidanezii noştri sunt "apolitici". Şi le merge bine! Românica, bre!

PS: nici n-ai zice că în Grecia a fost cea mai mare creştere a preţurilor la combustibili, benzină şi motorină, cu peste 130%! Zboară cocteilurile Molotov prin aer, ceva de speriat! E drept că în România acest lucru nu se poate întâmpla: preţul combustibilului a crescut doar cu 86%, şi asta ne fereşte de belele...

2 comentarii:

nicolae spunea...

imi place ultimul paragraf. dar nu cred ca mancand bataie in strada se rezolva ceva. grecii au echilibru salarial peste 2000 E, cu mult peste ce produc. Grecia va redeveni saraca. in '40 Grecia era sub Romania.
Sa stiti ca eu va arat calea. ea e
www.a-treia-cale.blogspot.com

Ando spunea...

Sincer,mie-mi place de greci!
De fapt, de felul in care se manifesta in aceasta perioada.
Nu suport eticheta asta generalizatoare "sunt lenesi",nu produc nimic...Oamenii s-au nascut, traiesc si muncesc intr-un anume sistem economico-social.
Am avut ocazia sa vad cum munceste un pescar grec sau un patron de mic hotel.Adica de dimineata pana seara.
Si sunt multe alte categorii de oameni care muncesc din greu.
Sa luam numai pe cei de la feriboturile care asigura legaturile pe mare dintre insule si continent.
Ce vina are un astfel de om de rand pentru politicile "macroeconomicofantasmagorice" duse de diversele guverne?
Acesti oamani au inventat ei sistemele de creditare oferite de banci?
In 2005 cand am fost la Atena, majoritatea celor cu care am discutat (oameni simpli, e adevarat) erau negri de suparare pe trecerea la Euro pentru li se diminuase simtitor puterea de cumparare...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...