luni, 31 octombrie 2011

Limbăieş, o excreţie a băsismului cretin



Să fii turnător la Securitate e naşpa. Să fii pupincurist băsist, plătit din bani publici pentru a-i toca mărunt, într-un ziar pupinbăsist, finanţat din bani publici, obţinuţi, nu se mai ştie cum, de nişte moguli de bine, foşti securişti(cel puţin unul!), pe liderii Opoziţiei, e şi mai naşpa. Cei mai mulţi dintre turnătorii la Securitate au făcut ce-au făcut strânşi cu uşa fiind. Limbăieş, că despre el e vorba, în calitate de pupinbăsist, face asta de bună voie, şi cu un profesionism de invidiat.

Acum Limbăieş se războieşte cu criticul Nicolae Balotă, care nu ştiu ce i-a făcut lui la alegerile de la Uniunea Scriitorilor, cam cu vreun deceniu în urmă. Şi pune conflictul pe seama faptului că Nicolae Balotă a fost un odios informator al Securităţii. Dar uită să spună că Balotă stătuse până în 1963 în închisorile comuniste. După care a fugit din ţară, atunci când a avut ocazia.

Nu pot să nu redau fragmentul din editorialul lui Limbăieş, pentru că dacă mergem pe logica acestui limbric, toţi deţinuţii politici au fost instruiţi, în închisori, să folosească metodele kaghebiste, pe care le-au aplicat după eliberare, până în ziua de azi. 

"Întâmplarea face să-l fi văzut la lucru pe unul dintre "scârboşii informatori", pe la începutul anilor 2000, cu prilejul alegerilor de la Uniunea Scriitorilor. Atunci, Nicolae Balotă, pentru că despre el e vorba, m-a lăsat cu gura căscată prin capacitatea de a mistifica, în văzul lumii, nişte informaţii şi date care conduceau la trucarea rezultatului alegerilor. Nu m-am putut abţine să nu-i adresez, în focul discuţiilor, câteva "cuvinte necugetate" (pe care ulterior le-am amendat public), prin care-i reproşam jocul murdar. Sprinten ca o nevăstuică, Balotă s-a îndreptat glonţ spre micul grup de scriitori care-i împărtăşeau opiniile şi i-a alertat, ţipând: "Mihăieş a vorbit la tribună în favoarea unui candidat, dar a votat pentru celălalt!" Din fericire, am doi martori care ştiu cu precizie că n-a existat nicio diferenţă între ce susţinusem public şi votul meu. Am rămas atunci uluit că, în doar câteva secunde, individul se dovedise capabil să confecţioneze un scenariu menit să mă decredibilizeze în faţa găştii lui zgomotoase. Nu m-am abţinut să nu-i spun, la rându-mi: "Domnule Balotă, dumneavostră sunteţi ori ticălos, ori securist!" Într-adevăr, numai cineva cu experienţa metodelor kaghebiste în sânge putea fabrica fulgerător o intrigă atât de josnică. Că ea nu avea nicio logică, nu conta: important era că Balotă reuşise să iasă din împresurare, împingând în gura haitei devoratoare de bârfe un nou subiect "gras". Nu aveam, atunci, nici cea mai vagă ştire despre relaţiile cu Securitatea ale lui Nicolae Balotă. Se vede însă că onctuosul intelectual ardelean nu se rupsese deloc de metodele instituţiei pentru care lucrase, şi continua, la zece ani după căderea comunismului, să-şi exercite cu aplomb îndemânarea securistică."

Amuzant, dacă n-ar fi tragic, este modul în care reflecta incidentul, în 2001, "Observatorul Cultural", alt organ de luptă împotriva PSD. E plină ţara asta de cretini, care, din ură faţă de stânga, au pregătit ascensiunea lui băsescu şi a kilerilor lui ideologici, gen Limbăieş. 

Limbăieş este o excreţie a băsismului cretin. Şi dovada că el funcţionează din plin. Este, ca să-l parafrazez pe Lăbăroiu, alt căcat băsescian,  dâra urât mirositoare lăsată de băsescu în rândul elitelor intelectuale româneşti. Care o adulmecă  în transă, ca un dependent de etnobotanice. Convinse fiind că este mirosul viril al puterii, care le este interzisă, dar pe care se iluzionează că o exercită prin alesul lor, băsaescu. Numai că este doar mirosul puturos al imoralităţii, iresponsabilităţii, laşităţii, al dispreţului faţă de valorile morale. Asta e lumea lui băsescu...

2 comentarii:

Doru spunea...

Am o nedumerire.
Există, şi nu vreau să semene a reproş, departe de mine gândul şi intenţia, o contradicţie în termeni, din ce în ce mai evidentă, în sintagma "băsism cretin"...

Constantin Gheorghe spunea...

Dorule, există nişte unii care practică un băsism inteligent, sub masca "neutralităţii". Sigur că se vede băsismul, dar e cumva filtrat, amortizat, pufos, înşelător. Mihăieş e gorila cu paru'.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...