vineri, 14 octombrie 2011

Chinezării




O chinezărie: roboţi care joacă ping-pong. Destui vor râde. Doar că nu e de râs. E de fiori pe şira spinării. Gradul de sofisticare al produselor create de chinezi creşte cu o viteză ameţitoare. La asta contribuie politica guvernamentală, care pune accent pe educaţia ştiinţifică, inclusiv prin trimiterea de contingente masive de studenţi la studii în SUA, în Europa şi în Japonia, investiţiile uriaşe în cercetare-dezvoltare, şi, evident, transferurile masive de tehnologie occidentală, făcute de dragul mâinii ieftine de lucru din China. 

Noi stăm ca boii şi filosofăm despre comunism şi pericolul galben, că atât ne duce capul. Cu "gânditori" precum Lăbăroiu sau Funebriu vom avea succesuri multe!   

4 comentarii:

Doru spunea...

Un popor uriaş şi vechi.
O ţară care ştie ce vrea şi vrea ce ştie!

Fluieratorul spunea...

Deh, eu am vazut asta venind si am vorbit despre asta de 10 ani incoace. Se ride de mine si acum, si a naibii treaba, am dreptate (din nou) si lucrurile se intimpla. In scurt timp, nu vom sti ce ne-a lovit.

Constantin Gheorghe spunea...

Să ştii tu!

vgeorgicas spunea...

Realizarea este fantastica !!!
La roboti, ma refer !!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...