marți, 17 februarie 2009

Sex cu perversiuni!
Aflu că azi că şi instanţa superioară, Curtea de Apel Bucureşti, dă dreptate cretinilor de la Centru de Resurse Juridice şi consideră că Pasajul Basarab NU e de utilitate publică! Oprind încă o dată lucrările la pasaj, care şi aşa avansau cu viteza melcului handicapat! Poate că într-un fel au dreptate: pasajul a plecat ca o lucrare de interes privat, mai precis electoral, fiind unul dintre pilonii victoriei lui Băsescu la prezidenţiale. Asta pentru că Năstase, ca premier, s-a pronunţat împotriva acestei construcţii, şi pe bună dreptate: existau soluţii mai ieftine şi mai rapide pentru rezolvarea situaţiei circulaţiei rutiere în jurul Gării de Nord. Dar acum, dacă tot ne-am apucat de el, şi şantierul face imposibilă circulaţia în zonă, interesul public cere să-l terminăm dracului mai repede, nu să-şi facă ambâţul nişte tembeli, ca să demonstreze că ei sunt apărătorii justiţiei în România. Şi uite aşa se mai duc pulii de suflet câteva zeci de milioane de euro, că întârzierile costă, ca să nu mai vorbim de nervii noştri şi de creşterea poluării, de uzura maşinilor şi de haosul din trafic.
M-au apucat dracii şi am vrut să văd cine plăteşte pentru existenţa ONG ului ăsta ieşit din coasta lui Soros, care a reuşit să facă din "societatea deschisă" în Est instrumentul construcţiei unor societăţi nefuncţionale, în care fiecare îşi dă cu părerea, toată lumea dă sfaturi, dar de pus osul nu-l prea mai pune nimeni. N-am aflat! Pentru că pe site nu există nicio dată despre sursele de finanţare. De ce? Poate pentru a nu afla cine se află în spatele interesului lor pentru Pasaj? Nu pot să nu mă gândesc la un dezvoltator imobiliar care a luat ţeapă, şi acum vrea să-şi scoată pârleala. Nemaifiind de utilitate publică, exproprierile sunt ilegale, şi atunci băieţii pot să ceară, cum au mai cerut, şi 7500 de euro pe metrul pătrat!
Am însă bănuiala că CRJ ia ceva bani şi de la stat, şi din fonduri europene, pentru că iată ce găsesc tot pe site:
"Consultanta si instruire Incepand din anul 2007, Centrul de Resurse Juridice a fost acreditat de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) sa organizeze cursuri de perfectionare. Principalele tematici abordate la cursurile noastre sunt: Managementul Fondurilor Structurale Managementul integritatii in administratia publica Achizitiile publice – de la lege la practica. "
Întrebare: ştie careva de existenţa CNFPA? Băieţii ăştia ar trebui să coordoneze pregătirea şi calificarea-recalificarea forţei de muncă din România. Cu bani europeni, prin programe Phare. Este, cred, cea mai mare escrocherie imaginată vreodată, la care au pus botul şi ăia de afară, europeni cu papion, de! Care escrocherie care va duce la prăbuşirea economiei, din cauza lipsei calificării forţei de muncă. Tot felul de ONG uri din astea fac cursuri teoretice prin cârciumi şi hoteluri, şi după trei zile eşti expert cu patalama europeană!
Ce diferenţă este între teza de doctorat a lui Bulă, "Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la raţe" şi cursul de "Management al Diversităţii", oferit de CRJ? Dacă aveţi nervii tari şi poftă de citit un Raport în engleză, că româna le pute indivizilor ăştia (şi apoi de ce trebuie să ştie bizonul autohton despre ce fac ei?!), vă invit s-o faceţi.
Cred că am ajuns în faza în care statul este capturat nu doar de "profitorii" din mediile de afaceri şi din politică, ci şi de cei din "societatea civilă". Ceea ce este deja sex cu perversiuni!
PS: ilustraţia este o reproducere a unui tablou cu un titlu sugestiv:Onan! Că totul este, până la urmă, o labă tristă! Ştiu că unora le displace faptul că uneori am un limbaj mai dur, dar asta e situaţia: masturbare intelectuală şi jecmăneală ordinară!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pe mine ma fascineaza unii din mercenarii zis ecologisti, care tin atat de mult la frumusetile naturii ca-i doare in c.u.r. daca asta inseamna datul cu sutul la niste sute sau mii de locuri de munca, mai ales pe praful asta. Culmea, nervozitatea nu apare la proiectele cu hibe mari, ci dimpotriva, la alea facute in standardele cerute de UE. Niste pasunisti agresivi, dupa care tara asta ar trebui sa culeaga musetel, sa promoveze turismul la stane si vizitele ecumenice la vitrina cu anteriuri, eventual revolutionarea tehnicii scobitului in nas. Sigur, unele proiecte pot deveni repede friendly, daca suma achitata sicofantilor e buna.
PS> Si intrucat unele din personajele alcoolice ecologiste care populeaza netul, forumurile si diverse liste erau la deplina maturitate si in vremea lui Piticu de la Scornicesti, ar trebui sa le intrebe cineva unde erau cand ala radea cu buldozerele situri intregi sau monumente ale naturii dispareau in norii negrului de fum?

Anonim spunea...

Credeam că am nervii tari! Dar nu...
Şi, mai ales, mă doare inima...

mary_lou

Anonim spunea...

@Desmond
Unde erau aia? In presa!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...