joi, 19 februarie 2009

Cine salvează economia?
Înţeleg că e deranj mare în State. Scandalul a pornit de la caricatura de mai sus, apărută în New York Post. Ea, în sine, e de un umor îndoielnic. Numai că trecutul rasist al Americii, trecut care are ecouri şi continuităţi şi în prezent, îi face pe unii foarte sensibili. Mai ales cu un preşedinte negru(asta e, că n-o să-i zicem negrului afro-american, cum nu-i zicem ţiganului rrom, că aşa este corect politic!) lucrurile sunt la limită în aceste sensibilităţi şi răni încă deschise. Voi ce credeţi: e rasistă caricatura, sau e o furtună într-un pahar cu apă?
Ar mai fi însă o problemă: caricaturistul greşeşte profund. Sunt mari şanse ca un cimpanzeu-cimpanzeu să scrie un program economic mai bun decât haitele alea de absolvenţi de MBA pe la Harvard Business School, care au băgat economia mondială în căcat. Aşa că au de ce regreta cimpanzeul. Părerea mea!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mie unul mi se pare o caricatură "specistă".

Anonim spunea...

discutie (reala) între un englez si un britanic:
"In the States, we have the Hope and Change leader who is going to fix all our problems, put a chicken in every pot, give us your wonderful national health care, pay our bills for us, cure acne and give everyone a new car.
Too bad Mr. Brown can't do the same for you!"
cam asta era ( si poate mai este) starea de spirit in state , asa ca aia de se simt sensibili corect (vis a vis de caricatura) sunt în cel mai bun caz niste ipocriti , daca nu niste idioti. pe de alta parte gasesc caricatura cheap pentru new york post.

Anonim spunea...

Numai uitandu-ma la caricatura, nu prea m-am prins de banc.
Cum am facut in urma cu vreo 45 de ani, la prima mea infatisare cu un "banc". (Venisem direct de la tara si nu cunosteam jargonul bucurestean).
Dupa explicatia scrisa, mi-am mai revenit.
Umorul e cam subtire.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...