marți, 25 ianuarie 2011

Popor de manelişti

După ce mai acum vreo săptămână citeam pe undeva că anul ăsta salariile angajaţilor de la "Dacia" urmează să fie mărite cam cu trei sute de lei net(nu e o sumă prea mare, totuşi!), azi văd un miting ca la mama lui, al aceloraşi angajaţi. Unde se strigă din toţi plămânii "Jos băsescu!" şi "Jos Guvernul!"  şi unde se protestează împotriva noului Cod al Muncii, împotriva creşterii preţurilor, inclusiv la benzină, şi în general, băieţii le cam fut muma'n cur la toţi! Ceea ce este firesc: are cineva care trăieşte din ce munceşte sau din ce-a muncit vreo bucurie în ţara asta?


Două mici amănunte: băieţii nu zic nimic de patronii lor de la Renault, aşa cum nici patronii lor de la Renault nu par foarte deranjaţi că muncitorii hăulesc prin cele pieţe, în loc să tragă la şaibă, deci 1-0 pentru Sarkozy! Şi al doilea amănunt: în piaţă la Mioveni se cânta de mama focului o manea, "Internaţionala!" Aia cu: "Hai la lupta cea mare!" Popor de manelişti, dom'le!


PS: o readucere aminte a versurilor nu strică...






PPS: o proastă de la Realitatea Tv, Cristina Şincai, se miră ca vaca, apropo de demonstranţi: "Uite, maică, deşi lucrează la privaţi, protestează împotriva guvernului!" De parcă politica tembelă a Guvernului nu-i atinge decât pe angajaţii de la stat! P'ăia de la privat nu-i atinge creşterea preţurilor administrate? Bulibăşeala din sistemele publice de educaţie şi sănătate? Lipsa infrastructurilor? Ei nu cotizează la stat, şi banii lor nu sunt risipiţi de Nuţica?

6 comentarii:

Karakas spunea...

Problema cu "flexibilizarea" pietei muncii este timpul ales. E stupid sa mai tai din drepturi pentru angajati cind tu deja i-ai ciuruit cu scaderea nivelului de trai implementind masuri extrem de tembele de austeritate.

O alta problema este modul in care se face "copy and paste" in ROmania imitind politici din alte tari. In Germania de exemplu, a fost introdusa aceasta flexibilitate, dar...si exista un MARE "dar"...acolo statul s-a implicat profund in economie, protejind locurile de munca. Deci, daca sunt locuri de munca, nu e rau sa introduci si o mai mare flexibilitate la angajare. Nu toata lumea vrea sa munceasca "full-time". Dar nu faci "flexibilizarea" cind nu exista locuri de munca. E la mintea cocosului, insa aparent conducatorii Ramaniei nu au au nici p-asta.

Anonim spunea...

Asa, parca mai seamana a democratie.

Karakas spunea...

Fiecare tine citeva povesti pentru prieteni, fie in ranita, fie in popornita, fie in Vuitton. Doamna Udrea are si ea o poveste, pentru prietenul Basescu despre cum a afltat ea de vapoarele cu demonstranti ai opozitiei care ancorau la Iasi unul dupa altul, si cum l-a sunat ea si fluturele de pe Vuitton seara tirziu, sa-l sfatuiasca sa se razgindeasca. La care prietenul Basescu le-ar fi spus: nu, dragilor, eu ma duc si cu pietul dezgolit, dar stati voi departe si in viata. Mi-au dat lacrimile! Am nevoie de citeva batiste si o galeata. Propun sa o numim pe doamna Udrea si Sefa la Serviciul de Paza al Presedintelui.

http://www.realitatea.net/udrea-l-am-sunat-pe-basescu-sa-nu-vina-la-iasi-ne-a-spus-sa-nu-mergem-noi_795444.html

Anonim spunea...

>aşa cum nici patronii lor de la Renault nu par foarte deranjaţi că muncitorii hăulesc prin cele pieţe, în loc să tragă la şaibă

Uiti de muia ce si-a luat-o Renault la grevisti acu' ceva ani ca si-au mancat din cur pentru cativa lei. De atunci au invatat ca e mai bine sa nu te pisi contra vantului.

Karakas spunea...

Seful Dacia, un fracez, a declarat ca romanii ar trebui sa stea cu capul mai sus si sa renunte la complexele de inferioritate. Lazaroiu o sa zica precis ca mitingul de 10,000 oameni de la Mioveni a fost orchestrat de francezi :), ca asa explica el toate nemultumirile exprimate de oameni: minarii ale PSD, PNL, Sarcozy...

Anonim spunea...

Trei fenomene atât de curioase încât nici Sherlock Holmes nu le dă de cap:

1. Protestează împotriva Guvernului nişte oameni care nu depind de el, sunt plătiţi la normă şi tocmai au aflat că vor mai câştiga ceva la salarii într-o epocă în care companiile taie mai rău ca Boc-Poc.

2. Protestează împotriva preţului carburanţilor exact cei care îşi permit carburantul la actualul preţ. De fapt, faţă de iulie-august 2010, diferenţa e cam de 22-26 de lei la un rezervor, adică 4-5 sucuri sau 2 sticle de vin Murfatlar.

3. La blocarea staţiilor de benzină, în mai multe ocazii primii care s-au băgat au fost deţinătorii de maşini de 15 000 - 30 000 EUR, care făceau poze ale evenimentului cu aparate foto digitale de 500-1000 EUR. Angajaţii de la pompă au salariul minim pe economie, casieriţele 800-1000 lei net, iar purtătorii de cască şi baston de la BGS vreo 1200.

Ar trebui să-l surprindă pe "socealiztul" domn Gheorghe că tocmai cei care au sunt cei care vorbesc primii, pentru ei şi în numele celorlalţi?... :))

~Nautilus (automobilist protestatar)

PS Pariez că dacă iese o loviluţie, primele focuri vor fi trase cu o armă Krieghoff sau Merkel-Suhl de cel puţin 10 000 EUR de un tip îmbrăcat în costum Hugo Boss.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...