duminică, 23 ianuarie 2011

Râmele nu învaţă!



Să recapitulăm: recalcularea se suspendă, dar ea îşi face efectul, pentru că pensiile recalculate rămân aşa cum sunt, şi aflăm că, de fapt, toate pensiile au fost recalculate, deci suspendarea n-are NICIUN efect! Soluţia Pulimii Sale  este doar aparent o soluţie, ea nu face decât să sporească haosul, pentru că şi dacă recalcularea se opreşte pentru pensiile care nu au apucat să intre în procedura de recalculare, vom avea câteva categorii de pensionari: cu pensii recalculate, cu pensii ne-recalculate, cu pensii recalculate greşit, şi care trebuie re-recalculate, şi cei care au avut inspiraţia să dea colţul după prima recalcuilare, că altminteri o făceau după a doua recalculare!  


Oameni buni! Cât de Tapalabă să fii să nu înţelegi că o democraţie nu poate exista dacă toate deciziile se iau după cum vrea pula celui care conduce, abuziv şi neconstituţional, ţara? Cât de râmă să fii să nu te revolte haosul şi arbitrariul din ţară? Cât de lipsit de demnitate să fii să îi mai accepţi pe nenorociţii ăştia în fruntea ţării?


Chiar nu am pe nimeni în familie în situaţia asta, a pensionarilor militari, deci nu pot fi bănuit de conflict de interese. Dar nu se poate să nu tresar, gândindu-mă că oricând un dement poate face fix ce vrea cu salariul meu, cu pensia mea, cu libertatea mea, cu viaţa mea! Ce facem, ne întoarcem de unde credeam că am scăpat în 1989?


Am ajuns într-o fundătură. Sistemul politic românesc NU mai îndeplineşte condiţiile de apartenenţă la UE şi la NATO. Nu ştiu ce i-a supărat pe francezi, şi pe ce visau ei să pună mâna din economia ofticoasă a României. Dar faptul că sunt cel puţin alte 12 state, cele mai multe fără interese păcătoase în ţara asta, care ne resping spune ceva: suntem un paria. şi suntem un paria pentru că nu mai respectăm valorile clubului din care facem parte. În Schengen sau nu, ne aşteaptă vremuri grele. Şi vom primi palme peste bot fără număr, până când vom înţelege că nimic nu justifică renunţarea la democraţie. Dacă vom înţelege. Dar n-am auzit ca râmele să înveţe ceva în scurta lor trecere prin viaţă...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate domnule Constantin,

Va rog, acum aveti si alte materiale pentru cartea, pe care va rog s-o scrieti, " Dela democratie la dictatura baseciana 2000-2011" Daca doriti, va pot sugera cca 20 de capitole.

Karakas spunea...

Sunt in total 25 tari parte la zona Schengen. Oare de ce nici una nu a luat pozitie pro-Romania?

Tare mi-e teama ca avem de reconciliat pe mult mai multe directii diplomatice.

cristi spunea...

@Karakas - nu cred că este doar o problemă de diplomaţie. Dacă ar fi doar isprava unui Baconschi atunci marile puteri europene ne-ar trata cu indiferenţă nu cu dezgust nedisimulat.

Nu ştiu să existe vreun precedent pentru asta dar cu siguranţă există o explicaţie. Nemţii, francezii, italienii etc. au aflat ce ştiu toţi românii: că prin graniţele noastre care ar urma să devină graniţe ale spaţiului Schengen (Serbia, Ucraina, rep. Moldova) se face enorm de multă contrabandă. Şi de când au aflat şi de ce se întâmplă asta nu mai vor să audă de România şi de conducătorii ei. Asta nu se rezolvă decât prin schimbarea regimului, ca şi multe altele.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...