joi, 20 ianuarie 2011

Modernizarea prin sărăcire



Zelul reformist şi modernizator cuprinde întreaga ţară. După exemplul Măreţului, Iubitului, Înţeleptului, Genialului, Atoateştiutorului Conducător, Pulimea Sa, tot mai mulţi dintre ciracii săi se ocupă de modernizarea statului, după principiul: "n-avem bani, tăiem servicii!"


Ultima ispravă de agest gen aparţine lui Liviu Popa, chestor, şeful IGPR, care vrea să desfiinţeze posturile de poliţie din mediul rural, pentru că întreţinerea lor e un lux! "Noi, la ora actuala, ne permitem luxul sa avem 2.834 de posturi de politie si sunt comune in tara cu 500-700 de locuitori. Si postul de politie trebuie incalzit, trebuie apa, trebuie curent, trebuie toate cele. Iar aceste fonduri le vom reloca spre ceea ce inseamna benzina si piese la masini, ca sa avem o politie 24 din 24 de ore in strada. Pentru ca nu avem astazi cum sa normam munca la trei oameni, care e media fericita, in asa fel incat sa avem politie 24 din 24".


Ba, mai mult, nenea ăsta(care înţeleg că a stat şi prin Anglia) crede că sunt oraşe în România care n-au nevoie de poliţişti: "In Marea Britanie, mai nou se comaseaza politii ale oraselor, tocmai pentru a avea la dispozitie logistica pe un audit foarte serios pentru toata situatia. Sa stiti ca, din punctul meu de vedere, sunt orase care nu ar avea nevoie de politie, orasele mici. Nu va suparati, in judetul Bihor sunt zece orase. Valea lui Mihai e oras, e o comuna mai mica decat comuna mea. Dar e oras si acolo am cinci oameni care imi stau de serviciu si care nu fac nimic, trebuie sa asigur paza acolo, am la servicii de patrulare zece oameni, iar la mine in comuna sunt trei oameni - o comuna cu noua sate, cu o problematica deosebita."


Acum înţeleg care este strategia de combatere a criminalităţii, promovată de Pulimea Sa şi de idioţii din dotare: să-i sărăcească pe români până într-atât încât să nu mai fie nimic de furat în ţara asta. Şi dacă nu mai e nimic de furat, nu mai avem nevoie de poliţie, că n-or să mai fie hoţi, sau nu aici. Iar ăi bogaţi au suficienţi bani să-şi angajeze câţi arnăuţi vrea muşchii lor. 


Păi treaba asta e cu bătaie lungă:  pentru săraci nu e nevoie nici de şcoli(că de unde bani pentru a merge la şcoală?), nici de spitale, nici de şosele sau autostrăzi. Vă daţi seama ce economii uriaşe se pot face aici? Câţi bugetari pot fi concediaţi? Oricum cei bogaţi se duc să se trateze la Viena, Paris sau Munchen, îşi trimit copiii la studii în Elveţia, Franţa, Marea Britanie şi SUA. Cei săraci? Dă-i în pizda mă-sii! Dacă nu s-au specializat în vânzări anterioare, să sufere! 


Viitor de aur ţara noastră are! Cetăţenii ei la fel, dar nu aici! Aici vom avea statul subminimal, statul celor bogaţi, unde sărăcia este agent modernizator. Suntem deschizători de drumuri. Spre Congo...

3 comentarii:

Karakas spunea...

Excelent, si hotii o sa faca economii. Nu mai trebuie sa bata atita drum cind stiu sigur unde sunt orasele fara politie.

Anonim spunea...

"Dacă nu l-am vrut pe Bombo / Am rămas şi fără Congo"?

Anonim spunea...

Stimate domnule Constantin,

Va rog, ar fi extrem de ilustrativa fotografia din filmul dat la Antena 3 cu sefii de state intr-o pauza, unde al nostru se plimba printre ei si apoi se opreste singur pe o portiune laterala de gazon si... admira natura. In acest timp ceilalti sefi de state discutau, caci aveau probleme pentru tarile lor. Cine sa se ocupe de saracia noastra, daca intr-o astfel de ocazie el nu are ce vorbi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...