marți, 11 ianuarie 2011

Ce ne făcuşi, Crineeee?!



Iar îmi plouă şi îmi ninge! Iar m-apucă scârba de tot ce se întâmplă în ţara asta de doi bani. Iar nu am chef de scris, deşi ar fi destule de spus. Dar ce rost are spusul, când rămâi doar cu el? De unde un sentiment destul de puternic al zădărniciei, care nu-mi dă ghes să scriu.


Poate că nici nu scriam, dacă nu vedeam jalea care a cuprins o parte a presei, evident portocalie, dar nici alte culori nu-s excluse din ciorba asta, şi blogurile aferente. Ideea ar fi asta: "Vai, ce ne facem, mamiţo?! Ne-o făcu Crin, aliindu-se cu Felix! Se duse pulii de suflet şi anti-securismul, după ce sucombă şi anti-comunismul? Ce ne făcurăţi, măăăă?! Pe noi cui ne lăsaaaaaaţi! Cine se mai uită în gura noastră? Cine mai dă un ban fundaţiilor noastre? Acum noi trebuie să şi muncim pentru bani? Jos liberalii!"


Evident, toată jalea asta e ipocrizie în stare pură. Din mai multe motive. Primul, pentru că nimeni şi nimic nu-i împiedică pe flăcăii care jelesc acum cu lacrimi cât pumnul pe capacul coşciugului anticomunismului şi al antisecurismului să studieze serios lucrurile, care sunt reale, şi merită cunoscute, dar nu în modul cretin de până acum, adică pur propagandistic, după model bolşevic, Tismăneanu ştie ce şi cum. 


În al doilea rând poate vom înţelege, în sfârşit, că anticomunismul şi antisecurismul nu pot fi ideologii de substituţie. Ele nu au umplut golul lăsat de dezideologizarea partidelor politice, promovată de aceeaşi bocitori, despre care vorbeam mai sus, în ideea că pot face ei agenda respectivelor partide.  Nu ne-au adus nimic cele două curente anti: nici o cunoaştere obiectivă a trecutului, nici un prezent mai bun şi mai salubru moral, şi nici un proiect viabil de viitor.


Mai grav mi se pare că majoritatea halitorilor ăstora de comunişti şi de securişti pe pâine n-a înţeles nimic din istoria totalitarismului românesc şi sprijină proiectul totalitar al portocaliiilor. Să-l înjuri pe ceauşescu şi să-l apluzi pe băsescu e deja prea mult pentru o societate care se vrea sănătoasă moral şi pentru nişte oameni normali la cap.
  

În al treilea rând reacţia asta isterică în ceea ce priveşte alianţa PNL cu PC, venită dinspre PDL, este de tot râsul, şi ştim cu toţii de ce. Viitorul nu sună bine pentru  pedelişti, şi dacă umblă acum la cimitirul ăsta de teme de campanie e semn de panică. Iar dacă până şi Fecioara din Pleşcoi a fost pizduită de poporul recunoscător, e cazul să înceapă repetiţiile de extragere cu elicopterul a Iubiţilor Conducători. Dacă nu cumva pe 2 ianuarie, la Predeal, am asistat deja la un astfel de exerciţiu...


Am şi eu o întrebare: acum că am îngropat şi anticomunismul, şi antisecurismul, putem, în sfârşit, să ne apucăm serios de o discuţie despre proiectul nostru de viitor?  Dar nu după modelul pe care vrea acum să ni-l bage pe gât BM, prin vicepreşedintele ei pentru Europa,  Philippe Le Hourerou. De comiţii şi comitete, cu sau fără nobelizaţi în ele, ne-am săturat. Că dacă politicile convenite le aplică tot boc, eşecul e garantat. Şi apoi, ce să înţeleagă boc din ce-i spun ăia? Lasă banu' din gheruţe Nuţica?  Mi-a plăcut la nebunie ideea aia de "cap limpede al guvernului"! Se vede cu ochiul liber că ăsta de acum e total în ceaţă! 


Una peste alta, se profilează un şomaj crescut în rândul anticomuniştilor şi antisecuriştilor de profesie. În fond, dacă-i criză, ei de ce să n-o simtă? 


PS: devine interesant. Coiul ăla de Pătrăşconiu promite ceva despre Crin şi Securitate. Din două una: sau băsescu a folosit, la furie, o gâlmă produsă de echipa lui de campanie, în 2009, şi de care ştia, pentru că gâlma n-a făcut valuri nici atunci, şi nici acum nu reuşeşte să stârnească cine ştie ce interes. Sau, şi mai grav, la CNSAS, care s-a pronunţat pe tema asta de cel puţin trei sau patru ori, nu a primit TOATE dosarele de la SRI. Şi că au fost puse la păstrare, pentru uzul Marelui Cârmaci, unele care îi privesc pe potenţialii săi adversari, indiferent de culoare politică. De ce o fi venit vremea să-l atace la temelie pe Crin?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...