joi, 23 septembrie 2010

Soluţia!



"Noi suntem intr-un moment crucial. Criza a devoalat la toate statele tot cancerul din sisteme. Nu pe ei ii plang. Ei au nivelul social de a trece peste momentul asta. Avand datorie publica inca destul de mica, avand un deficit public pe care inca il putem corecta, avem mecanismele aici, putem sa ne rezolvam problemele prin vointa noastra. Daca ies cinci milioane de oameni in strada, e clar, poporul nu vrea, nu accepta varianta, si atunci punem armele jos".

Păi, prieteni, în textul de mai sus preşedintele ne oferă soluţia de a scăpa de el: să ieşim cinci milioane de români în stradă. Nu să demonstrăm, nu să dăm cu pietre, să dansăm pinguinul sau să-i înjurăm pe băsescu, boc şi gaşca lor de hoţi. Doar să ieşim în stradă. Ca în bancul ăla cu cinci milioane de oameni care ocupă Piaţa Roşie. Şi când Brejnev întreabă: "bine, şi ce fac acolo?" i se răspunde: "Nimic. Stau şi mănâncă orez cu beţişoare!"

Credeţi că am putea face şi noi un astfel de gest? Pur şi simplu, într-o sâmbătă, sau duminică, la o oră acceptabilă, ieşim în stradă, cu nevastă, cu copii, cu prietenă, amantă, cu căţel, cu purcel, sau, cei care suntem în maşini, oprim oprim maşinile în stradă. Şi stăm. Suficient timp, încât să apuce să ne numere Pulimea Sa, să vadă că suntem cinci milioane, şi să-şi ia tălpăşiţa. Iar dacă o pune pe Roberta să numere, nici nu trebuie să fim fix cinci milioane. Putem bea şi o bere, sau mânca orez cu beţişoare. Totul e să fim în stradă. Şi să fim vizibili. Mai paşnic mod de a schimba o putere ieşită din normalitatea democratică nu se poate imagina. Ce ziceţi?

Ştiu, există şi varianta ca băsescu să se răzgândească. A mai promis el că pleacă în cinci minute. Şi n-a plecat. Poate nu va pleca nici de data asta. Dar cinci milioane de oameni paşnici în stradă nu pot fi ignorate, şi nici sfidate. Iar data următoare vor fi în stradă cinci milioane de oameni furioşi... 

8 comentarii:

olympia spunea...

asta o poate face un popor patriot care iubeste adevaratele valori ale pamantului pe care traieste....
noi nu suntem patrioti...si este normal sa nu fim deoarece nu avem mentalitate de invingatori...
suntem urmasii mai multor rase care au calcat pe aici si ne-au cotropit...deci oameni diferiti mentalitati diferite...pai asta ii invata si pe copii la scoala ca traian a cucerit dacia ...soldatii lui au regulat femeile dacilor si am iesit noi urmasii lor...
deci nu o sa iesim niciodata in strada si inca putem suferi mult timp deoarece suntem caliti...e in adn ul nostru

cristi spunea...

Băsescu nu va pleca de bunăvoie şi din proprie iniţiativă din nici un motiv, dar s-ar putea să-l părăsească nişte acoliţi (care îi vor deveni duşmani înverşunaţi, că aşa e în dictatură). Ideea cu o ieşire în stradă în weekend e foarte bună şi ar trebui susţinută de toate sindicatele şi de partidele din opoziţie (de ce nu?). Foarte mulţi nu prea vor să iasă sub stindardul unei centrale sindicale şi nu vor să plece de la servici, dar ar putea dacă ar fi o largă coaliţie în weekend...

Cele mai aprige înjurături la adresa portocaliilor le-am auzit de la mici patroni. Nu de la bugetari sau pensionari, ci exact de la ăia pe care un partid de dreapta adevărat i-ar numi "baza noastră electorală". Dar ăştia şi angajaţii lor nu vor ieşi miercurea la un miting organizat de nu ştiu ce sindicat care reprezintă numai bugetari. Însă dacă manifestaţia are ca temă doar "jos Băsescu" şi e în weekend atunci există un potenţial foarte mare de ieşit în stradă.

Anonim spunea...

www.boringnews.info

ana_idu spunea...

propunerea nu e viabila in societatea noastra nu pentru ca nu am fi patrioti sau nu am reusi sa ne adunam 5 milioane. am fi prada sigura pentru infiltrari si manipulari. pentru a reusi ar trebui gasit ceva mai inventiv, la care sa nu aiba inca masurile de contracarare pregatite. ma gandeam la 1 milion de scrisori, depuse in nume propriu, semnate, in care fiecare sa exprime cum simte el mai bine, de ce acest presedinte nu mai poate uza de functia primita in decembrie 2010. eu as spune de ex. ca, pentru a fi presedinte, o conditie necesara este aceea ca fiinta care indeplineste functia respectiva este aceea de a fi fiinta umana. nu ne poate reprezenta un cal, de ex. or, la acest presedinte este usor de aratat ca nu are caracteristicile care fac o fiinta sa fie om si nu o alta vietate.

Anonim spunea...

asta nu se ve intimpla niciodata pt ca romanii sint deznationalizati iar scara valorlor pe care o au la ora asta este cea specifica vestului iubit. deci la romani nu mai exista decit dezbinare minciuna rautate invidie adoratie pt valorile materiale perversitate mizerie morala etc ca vestu-i mare! si daca vor demonstra ce crezi ca se va intimpla? si in vest unde se mai demonstreza ce se intimpla? nimic! ciinii latra ursul trece. printr-o metoda sau alta bosii isi vor introduce orice regula sau lege de care au nevoie ca asa-i in democratie. mie imi este clar: n-am vazut niciodata nicaieri o viata mai buna decit aia care a existat la nea nicu. dupa cum vedem fiecare zi care trece face din acele vremuri un rai pierdut.

Béranger spunea...

N-or să iasă românii în stradă nici dacă ar zbura porcul. De fapt, dacă răul va fi să mai rău, unii vor pleca prin străineţuri, cum au mai făcut-o şi alţii, iar restul va rămâne aici să înghită în sec. Neam de traistă, asta-i...

A, iar dacă ăia care ies în stradă stau cu mâinile în sân (paşnic, tovarăşi), sau aruncă cel mult cu ouă, atunci tot degeaba... (Ţin să reamintesc că, din motive de eficienţă, Molotov inventase altceva, nu ouăle. Şi nu, nici evadarea de sub escortă, ci ceva util şi eficient -- atât împotriva tancurilor, cât şi împotriva oricărui alt obiectiv obişnuit. Nu, nu îi zice daiquiri.)

Anonim spunea...

Domnule Constantin Gheorghe,
Aveti o explicatie pentru care milionul de someri nu iese in strada?
Ei sunt primii afectati de aceasta asa-zisa "criza". Unde sunt, ce asteapta ei? Sau "se descurca" precum inainte de '89. Am cautat motivele absentei lor, dar nu le-am gasit.Se vaita sindicatele ca bucurestenii sunt pasivi. Aici am explicatii, garla. Unul singur a spus ieri o vorba : manifestatiile trebuie organizate SIMULTAN in toate municipiile resedinta de judet. Dar, revin, unde sunt somerii, cei care traiesc din ajutorul social, cei 11 milioane de "asistati"?
R.L.

ama spunea...

Nici eu nu cred ca se va iesi masiv in strada. Nu pentru ca nu ar fi suferinzi. Ei exsita. Ce nu exista, este o forta care sa-i organizeze.
Societatea romaneasca contemporana este prea atomizata.
Intr-o imensitate de oras cum este Bucurestiul care contine 1/10 din populatia tarii, sintem niste singuratici straini unul de altul. Nu ne aproie nimic. Fiecare traieste pentru el si ai lui, in cel mai bun caz. Caci, cel mai adesea, numai pentru el.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...