joi, 2 septembrie 2010

Eternul pupător de buci, despre puci!



Vladimir Tismăneanu, purul şi durul anti-comunist de azi, după ce a fost la fel de pur şi de dur propagandist al comunismului, produs de marcă al celebrei Academii "Ştefan Gheorghiu", scoate nasul dintre bucile Iubitului Conducător, pentru a slobozi un strigăt de alarmă: "Săriţi, Iliescu iar vrea puci!"

Acum, sincer, îl înţeleg: omul nostru are conştiinţă! Care conştiinţă nu-i dă pace. "Bă, trebuie să justific şi eu banii ăia de-i iau de la statul român. Şi o fi bun şi anticomunismul, dar bizonul român are altceva pe agendă, acum. Care salariile, care pensiile, care şomajul, cam toţi foamea în gât. Nu prea mai merge cu snoava asta. Ia să vedem, dacă-l scoatem pe ştrase pe Iliescu, în sos de moguli, şi zicem că vrea să-l dărâme pe Încrucişător, ce se întâmplă?"

Păi, eu zic că nu se întâmplă nimic. Da' nimic! Ştiu, sunt destui care îl urăsc pe Iliescu, dar nici măcar ei nu prea mai pun botul la comicării din astea. Că proasta guvernare băsisto-boccie nu e selectivă, i-a lovit peste bot şi pe ei, cu excepţia ălora de teapa lui Tismăneanu. Adică o duc prost şi ei, că în clientela pedelistă nu intră oricine a strigat "Jos Iliescu!" Ba, dacă stau să mă gândesc, mulţi portocalii lipiţi acum de ţâţa Bugetului au strigat, într-un moment sau altul al carierei lor, "Iliescu apare, soarele răsare!" Aşa că a se scuti! 


Scrie Tismăneanu: "In cazul lui Ion Iliescu, actualele declaratii sugereaza o revenire la pasiunile anilor 1945-1946 cand participa cu ardoare la distrugerea democratiei romanesti." Să recapitulăm: în 1945 Ion Iliescu avea 15 ani, era elev şi nu participa la nimic, în orice caz nu la distrugerea democraţiei româneşti, care în acel moment era o ficţiune, nu-şi revenise după dictaturile carlistă şi antonesciană. Dar tăticul distinsului pupincurist, "un leninist fanatic și dur", cum îl descrie chiar fiu-su, cu funcţii de conducere în aparatul PCR, el ce făcea, după întoarcerea de la Moscova, la cererea NKVD? Apăra democraţia de maleficul Iliescu, sau îi fugărea pe ţărănişti şi pe liberali? Că nu mai ştiu eu bine ce şi cum...

Să n-o mai lungim: omul nostru devine tot mai penibil şi jegul lui moral tot mai greu de suportat. Dacă aş crede în Iad şi în Rai, unul ca Tismăneanu ar justifica pe deplin existenţa Iadului... 

4 comentarii:

Karakas spunea...

Imi repugna oamenii care isi vind sufletele si constiintele. Pe bani. Acest Tismaneanu este la fel de "Kulturnik" ca si tata-sau, doar c-a schimbat stapinul.

Desmond spunea...

Volodea dixit "Ceea ce-l irita cel mai mai tare pe Ion Iliescu in cazul Basescu este exact efortul de cladire a statului de drept". Sigur, efortul asta si sinergia Marii Negre il preocupa, in 14 din cele 16 ore de activitate.

Karakas spunea...

@Desmond, era vorba de "statul de drepti", nu de drept :)

Fluieratorul spunea...

Voi ziceti ce ziceti despre nea Tismaneanu, mare jale de om, da' iata ca purtatorul de servieta cu bani al primarelui de Brasov ajunge ministru de finante. Ce conteaza ca esti un fost gestionar ajuns contabil inainte sa inveti sa citesti si profesor inainte sa inveti sa scrii, daca ai prieteni si esti in partidul care trebuie?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...