luni, 13 septembrie 2010

Un popor macho



Într-unul dintre Armaghedoane, ăl cu numărul III, pe care flăcăii de EvZ se străduiesc să-l învie, cu "ajutorul" lui Dan Andronic, acum în slujba Încrucişătorului, apare asta: "SOV a comandat asasinate. Lista conţine următoarele nume: Cătălin Harnagea, Dan Andronic, Dan Fischer, Costel Bobic, Petre Mihai Băcanu. El a decis lichidarea fizică a persoanelor pe care le consideră "vinovate" de dezvăluirile din presă legate de FNI. Intermediarul găsit de Vîntu pentru a aranja asasinatele este Călin Mailat, un personaj din lumea interlopă aflat în solda lui SOV. Numai pentru asasinarea lui Harnagea a plătit 70.000 de dolari." 

De ce dracu' ar vrea să-l omoare cineva, fie şi "maleficul" SOV, pe Petre Mihai Băcanu? Un dobitoc sinistru, care era, pe vremea lui Odi, un spăgar ordinar, ce se ţinea de de tot felul de găinării, şi pe care Securitatea(în marea ei imbecilitate!) l-a agăţat, pentru a-l infiltra la "Europa Liberă". La revoluţie flăcăul era în plin proces de legendare. I se construia "disidenţa". Mă rog, ar mai fi şi amănuntul relaţiei lui cu un agent KGB, dar cine se mai încurcă acum în amănunte?  

După 1989 s-a vopsit repede "democrat" şi a continuat să lucreze la ordin. Până s-au cam lămurit toţi ce hram poartă. Acum nu mai ştie nici dracu' de el. O avea ce păpa, că e strângător de felul lui...

Firesc, printre cei pe care trebuia să-i lichideze SOV se află şi Harnagea, alt guguştuc, apărut din neant şi ajuns peste noapte şef la SIE. Aşa iese şi el în evidenţă şi-şi mai aduce lumea aminte că există. Despre "sfântul" Bobic şi despre Fischer pierdem vremea dacă ne apucăm să discutăm.


Acum băieţii ies la ordin şi se constituie într-un soi de contrapondere la tabăra "apărătorilor" lui Vântu, demonizându-l, deşi mai mult decât a fost demonizat până acum nu văd cum ar fi posibil. Mi se pare o mare mizerie, care arată cât de uriaşă este diferenţa între aparenţe, adică afirmaţia că România este stat de drept, şi realitate, adică inexistenţa lui.


Povestea asta are şi-o morală, dacă în România se poate vorbi de morală. Nimeni şi nimic nu pot schimba ţara asta şi pe locuitorii ei. Totul este o cumplită formă fără fond: justiţie, politică, şcoală, biserică, stat, instituţii. O societate fără busolă, dominată de 22 de milioane de strategii de supravieţuire. 

Deja nu mai contează dacă SOV va sta sau nu în arest preventiv. Oricum nu funcţionează niciun principiu, nicio regulă, nicio lege. De ce ar funcţiona în cazul lui? Sau în cazul oricărui alt român? Există o singură regulă, unanim recunoscută, când e vorba de deciziile şi acţiunile celor care compun"statul" : "aşa vrea pula mea!" Pe care o aplică toată lumea, de la Preşedinte la  şoferul care intră pe contrasens şi omoară oameni nevinovaţi, de la funcţionarul care-ţi râde în nas la patronul care angajează la negru, de la politicianul care câştigă mituindu-şi alegătorii la interlopul care-ţi dă în cap. 

În condiţiile astea a discuta şi altceva despre "motivarea" arestării lui SOV este pierdere de vreme. Din spatele potopului de vorbe se iţeşte regula de mai sus, "aşa vrea pula mea!" Că vrea de capul ei sau la ordin nici nu mai contează. Doar că dacă vom continua în felul ăsta, prea mari şanse de a ieşi din căcatul în care ne scăldăm nu avem. Dar ne place principiul. Că noi suntem popor macho!

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Ei, si pe Herta Mueller o mai urmareste/bintuie inca Securitatea. Dar ea are o scuza, aceasta manie a persecutiei, ah!, oops!, licenta poetica am vrut sa spun, i-a adus un Nobel.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...