duminică, 5 septembrie 2010

Starea de anarhie



Un animal din Târgovişte a trimis pe masa de operaţie, în comă profundă, un ofiţer de poliţie. Care, întâmplător, era poliţistul care îl ancheta pentru fapte grave de violenţă: bătuse o fată în scara unui bloc. Judecătorii lu' peşte, "stimulaţi" de tăticul bestiei, interlop cunoscut în zonă, l-au lăsat în libertate. În schimb oameni care SIGUR nu reprezintă pericol social sunt băgaţi la mititica pentru fapte care, la judecarea pe fond, sunt dovedite a nu fi încălcări ale legii. 


România a căzut în anarhie, cum era de aşteptat. Un trib, pentru că românii nu sunt o naţiune, ci doar o adunătură cu vagi structuri tribale, nu înţelege nevoia de stat şi nu-l acceptă. Statul nu este pentru noi. Mintea românilor nu este pregătită să accepte regulile pe care le presupune vieţuirea în forme superioare de organizare socială. 

Aşa că este de mirare că lucrurile nu au luat-o razna şi mai rău. Dar sunt semne că viteza de degradare a climatului economis şi social creşte, că violenţa este tot mai prezentă în viaţa noastră de zi cu zi.  Şi nimeni nu face nimic pentru a schimba evoluţia asta periculoasă. Când şeful statului spune că fiecare trebuie să aibă grijă de sine, să nu aştepte nimic de la stat, ei bine, asta este o invitaţie clară la anarhie. Pentru că statul are funcţii multiple, nu doar pe aceea de protecţie socială. Şi, deocamdată, nu-şi mai îndeplineşte aproape nicio misiune. Asta e!

4 comentarii:

Florian Liviu spunea...

Dacă gândim care este scopul statului actual vedem că misiunea sa principală este apărarea proprietăţii private capitaliste, a ordinii imperialiste mondiale dirijate de SUA, obiectiv de care pană acum s-a achitat cu succes. Dacă luam in considerare că statul nu este decât un mijloc de dominaţie şi asuprire a clasei conducătoare îndreptat împotriva clasei dominate, că el exprimă voinţa primilor, care in acest moment istoric- context favorabil elitelor exclusiviste in plan internaţional- nu mai doresc să facă nici un fel de concesii proletariatului(includ in proletariat şi asa numita clasa de mijloc) ci chiar încearcă anularea unor drepturi câştigate de acesta in urma unei lupte îndelungate, şi văzând ca aceasta clasă conducătoare se întăreşte, are câştig de cauza şi prosperă in dauna celorlalte clase nu putem trage concluzia că avem de a face cu un stat slab. Din contră, avem de a face cu un stat puternic, ranforsat şi de imperialismul Vestic, acţionând pentru înlesnirea in rate tot mai mari a însuşirii produsului muncii sociale de către burghezia compradoră română şi de către capitalurile Vestice. Cine visează la un stat pe post de zâna cea buna aflat deasupra claselor sociale şi care veghează la armonia dintre Munca şi Capital şi la împărţirea echitabilă a venitului naţional este un idealist incurabil. Numai sub presiunea politica a proletariatului, statul (clasa dominantă) va consimţiţi la cedarea unei parţi din plusvaloarea însuşita din munca acestuia pentru îmbunatăţirea condiţiilor de viată ale poporului (spitale, scoli, diverse înlesniri şi gratuităţi etc.)Statul asistential este o himeră, nu este dorit nici de burghezia romana nici de capitalurile străine,un astfel de stat nu poate fi creat, in opinia mea, decât prin lupta politica susţinută a claselor defavorizate.

Andrei Gheorghe spunea...

Am citit un articol care nu da foarte multe detalii dar spune ca la spitalul floreasca era in coma de gradul IV. Asta este un lucru rau, s-ar putea sa nu supravietuiasca.

Sint curios daca, in continuare, se va considera ca nu este un pericol pentru cei din jur.

Fluieratorul spunea...

Am inteles ca batausul cu pricina, recidivist, n-a fost niciodata retinut pentru actele sale de violenta. Justitia din Romania a considerat ca nu e un pericol public. De unde imi vine sa cred ca batausul nu e un fite-cine, ci face parte dintr-un grup organizat, ca si tovarasii Gribenko si Gorbunov, care trageau de fiare cot la cot cu politistii la aceeasi sala de forta de vreun an si jumatate, cind dupa faimosul schimb de focuri s-a aflat ca sint urmariti general... In schimbul ala de focuri, un om, care a inteles sa-si faca intr-un fel idealizat datoria de cetatean, a cam murit. Justitia n-a zis nimic, si continua sa nu zica nimic.

Stiu ca romanii nu stiu ce e aia convietuirea sociala, sint bsi alte simptome. De-aia zic ca pe-aici sintel in "Idiocracy", si urmeaza "Mad Max".

Statul roman in forma lui actuala este un clan mafiot, caruia nu-i pasa daca totul se duce dracului atita timp cit el isi primeste birul. Este insasi "tagma jefuitorilor".

ama spunea...

Andrei Gheorghe
Daca a venit in coma de gradul IV (sau GCS 3) cu certitudine NU va supravietui.

Sînt de aceeasi parere cu proprietarul acestui blog. Criminali periculoşi sînt lasti in libertate iar femei nevinovate platesc oalele sparte de ABSENTA unui stat funcţional.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...