joi, 30 septembrie 2010

Metoda futaiului generalizat




Un text absolut remarcabil al lui pe blogul lui Victor Ciutacu, text care TREBUIE citit! O radiografie nemiloasă a modului în care gestionează şi foloseşte băsescu puterea. După asta nu rămân prea multe de spus despre cel care ne va mai fi patru ani Preşedinte.

"Futaiul era metoda de supunere prin terorizare a soldatului, practicată pe ”schema ierarhică” în care de multe ori funcția bătea gradul. La bază, futaiul căpăta forme monstruase și primitive. Pifanii (cei care terminaseră primul ciclu) abia așteptau să prindă pufarezii (pe cei din primul ciclu) pentru a răzbuna tot futaiul halit de la predecesori și de la tablagii și ofițeri. Dar cum se aplica futaiul? Se căuta cel mai neînsemnat motiv regulamentar și se aplica pornind de la el o corecție semi-abuzivă de tip (culcat, târâș, masca pe figură) care ajungea să se transforme într-una abuzivă (spălat veceul cu lama, scările pe ger cu cârpa cu apă fierbinte, alergat și târât pe distanțe mari, prin bălți și noroaie, până la leșin cu masca pe figu). Problema cu futaiul era că, oricât de disciplinat era un soldat, tot i se putea găsi un motiv de aplicare. Odată pornit, motivele se generau de la sine (nimeni nu putea executa corect și la timpul subiectiv ordinele de futai)...Trebuie spus că futaiul se aplica și individual dar și colectiv. Devenise o metodă complexă de control și reglaj al relațiilor dintre cei aflați sub comanda. De la nivel de pluton și până la nivel de regiment exista o metodă de declanșat futaiul care era INFAILIBILĂ – Metoda Cucului de la Bonetă...

Am scris acest text pentru a vă explica adevăratul mesaj transmis de Băsescu polițiștilor prin exacerbarea problemei celor 2-3 șepci și prin amenințarea cu ”raportul”. Așa se lansa o amenințare de futai general. În urma unui astfel de futai zeci de alte rapoarte de ”instruire deficientă” puteau fi inventate și zeci de gradati și cadre puteau să piardă puncte la avansare. Polițiștii au înțeles-o imediat la nivel subconștient. Numai comentatorii nu prea au remarcat-o sau (unii) nu au vrut s-o remarce așteptând futaiul general cu plăcere de slugi. Metoda trebuie dată pe față. Ne arată exact cine este Băsescu – un fost pufarez ajuns Comandant Suprem, care-și răzbună futaiul mâncat în toată cariera. Regimentul lui e România."


PS: din aceeaşi serie este şi decizia aberantă a Tribunalului Bucureşti de a admite recursul procurorilor şi de a o menţine în arest preventiv pe amărâta aia de asistentă de la Maternitatea Giuleşti. Nu ea le-a dat foc copiilor ălora. Nu ea a făcut normative imposibile de personal. Nu ea a furat miliarde de euro din sistemul de sănătate în anii ăştia. Încrâncenarea procurorilor dovedeşte în cel mai bun caz imbecilitate. Cât despre judecători şi libertatea lor de decizie, s-o lăsăm moartă!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Deci e "Pufi" :) Buna constructia logica. Sigur ca vrea sa le-o traga la politisti, in corpore. Si prin extensie romanilor in uniforma de izmene si pingele. De izmene se ocupa Oprea. De pingele "Gucci", Udrea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...