miercuri, 29 septembrie 2010

Gândirea miliardarului mioritic



Un "miliardar" român se confesează la un videochat al celor de la "Adevărul". Şi emite un şir de banalităţi de, vorba lui Badea, se scorojesc pereţii. Nu mă apuc eu să-i judec performanţele economice. Nu mi-am propus să fiu "afacerist", nu pentru că dispreţuiesc domeniul, ci pentru că nu cred că sunt făcut pentru aşa ceva. Nu mă amuză ideea. Oricât ar părea de ciudat, între a face aceeaşi piesă la strung zeci de ani şi a face "afaceri"(excepţie câţiva aleşi la nivel de top, de prin multinaţionale) zilnic diferenţa nu e cine ştie ce: aceeaşi rutină, acelaşi plictis, acelaşi orizont limitat. E drept, unii lucrează pe bani mai mulţi.   


Interesant e cum gândeşte acest nene, Ştefan Vuza pe numele lui. Două panseuri m-au dat gata. Primul, referitor la criza din Argentina: "Am studiat criza din Argentina, când s-a prăbuşit moneda lor şi toată lumea a sărăcit, la final s-a constatat că nimeni nu a murit de foame dar toată lumea s-a trezit la realitate." Cu alte cuvinte, nicio nenorocire că sărăciţi, mulţumiţi partidului iubit, că puteaţi muri de foame! Al doilea panseu: "Vuza recomandă românilor să cheluie 10% din ce câştigă într-o lună. "Eu nu reuşesc să cheltui mai mult de 4500 de euro pe lună pentru mine." Aha! Şi ăla de câştigă 100 de euro pe lună ar trebui, după mintea prostului, să cheltuiască doar 10 euro? Boul ăsta ştie că definiţia sărăciei absolute este traiul cu 1,25 de dolari pe zi, adică un euro pe zi? Şi dacă eşti sărac lipit, fără un euro pe zi eşti mort-mort(cu un euro oricum eşti mort)! El e mult mai modest: nu cheltuie mai mult de 4.500 de euro pe lună pentru sine! Şi se miră de ce sunt urâţi cei cu bani în România?


Cât despre ce urmează, nenea ăsta sigur şi-o va lua de la libertarieni. "Vuza consideră că pentru a susţine iniţiativa privată statul ar trebui să asigure investitorilor acces la materie primă la aceleaşi preţuri ca în alte state din regiune. Deocamdată, cel puţin în domeniul celuloziei şi hârtiei, preţurile de la noi sunt  mai mari decât în alte state din Europa Centrală şi de Est". Aţi zis economie de piaţă, stat minimal? Boilor! Intervenţionismul, controlul preţurilor, ăsta e viitorul!


Nu mai bine tăcea dracului, şi-şi vedea de banii lui, fără să dea lecţii?

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Pai nenea asta a dat pe goarna probabil modul in care face afaceri el personal, e de inteles. Interventionismul i se pare firesc, probabil ca este un beneficiar.

Ce in capul invirtitorilor de bani? Nimic. Cititi "Affluenza" de Oliver JAMES, si o sa intelegeti mai bine cit de putine le umbla prin cap oamenilor cu bani multi. Enjoy!

Anonim spunea...

aveti toate conditiile s-o duceti chiar f bine!



Noul Ministru al Economiei, Ion Ariton, poate fi invidiat de toti colegii din Cabinet. Ariton o are consiliera la cabinetul parlamentar din Sibiu pe una dintre cele mai frumoase femei din Romania. Cleopatra Popescu, in varsta de 29 de ani a fost Miss Romania in 2002.

Cleopatra Popescu (27 iunie 2005): “Visul meu este să-mi deschid un magazin de haine şi o agenţie de modele. Pentru că la asta ma pricep.”


der

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...