sâmbătă, 5 iunie 2010

Printaţi-mi şi mie un Rudotel, vă rog!

Industria farmaceutică este în pană de idei. N-a mai pus pe piaţă o nouă moleculă de vreo două decenii. Se ocupă cu declinarea aceloraşi medicamente în diverse forme şi culori, le amestecă şi le descompun, să dea impresia că muncesc din greu. Nimic nou pentru afecţiuni cardiace, nimic nou pentru SIDA sau cancer, şi din ce în ce mai multe rateuri şi retrageri de pe piaţă.
Şi dacă tot au timp, ce şi-au zis flăcăii? Hai să le luăm ochii proştilor cu o imprimantă de medicamente. Amănunte aici. Urmează imprimanta de prezervative?
PS: bomboana pe coliva industriei farmaceutice se pare că o va pune scandalul "pandemiei de gripă porcină". Trei medici de la OMS sunt acuzaţi că au supraestimat efectele gripei, plătiţi fiind de marile firme producătoare de medicamente, obligând statele să-şi facă mari stocuri de medicamente, care le-au adus firmelor interesate profituri de 7 miliarde de euro.

6 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Am semnalat, din timp, manipularea, dar nimeni nu s-a grabit sa ne creada !

ama spunea...

Pai, ce spuneam eu cu gripa porcina ?
Si vaccinurile antigripale ?
Iar Romania es acuzata de coruptie...
Ce au facut aia de la OMS, daca nu s-au corupt ?

io spunea...

"printing the active drug onto the surface of a pill in the pharmacy" inseamna ca depun doar substanta activa pe medicament, nu si fillerul- excipient.
ai dat cu mucii in fasole, grand style, doar pentru a gasi un alt motiv de inflamatie- sorry, nu merge pt mine.
cu ailalta, gripa porcina, a fost doar ISTERIE, speculata de firmele farmaceutice

Constantin Gheorghe spunea...

Io: am spus eu altceva? Ţi se pare aşa un mare progres că se stropeşte o pilulă de lactoză sau de celuloză sau de ce-o mai fi pus prin suportul pentru substanţa activă cu un spârcăieci? Rezolvă asta lipsa de progrese în tratarea unor boli cronice, mai ales la cancer, SIDA, tuberculoză? Ţine lor de cercetare fundamentală serioasă?
Eu făceam mişto de o "invenţie" care nu inventează nimic în domeniu.

Anonim spunea...

despre ind. farma ti-am dat linkuri multe si documentare care iti aratau cam cum sta treaba. a gasi tratamentul unei boli inseamna a-si taia posibilitatea obtinerii unor cistiguri fapt care nu se va intimpla. cind s-a declansat lupta impotriva cancerului era nixon la putere. numara singur sa vezi sumele inghitite si vezi poate poti afla pt ce anume!

geomarz spunea...

Eu consider ca "printarea" pe un singur suport (daca se poate) a unei intregi terapii, nu este de aruncat.
Imaginati-va, numai, cum ar fi ca in loc de 10-15 tablete pe zi sa inghiti doua sau trei cu cele 15 substante necesare si in dozele adecvate fiecarui idivid.
Eu imi imaginez jucaria cam asa:
O smecheririe in care bagi reteta de la MF-ist si pe partea celalata iti iese produsul sub forma a doua trei pastile etichetate cu ora la care trebuie inghitite.
Nu este extrem de nou, in mterie de principiu terapeutic, dar, parerea mea, ar fi extrem de util in atit de multe situatii...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...