Înţeleg că, pentru a preveni o epidemie de gripă, sau cel puţin pentru a-i reduce efectele, trebuie vaccinat un sfert din populaţie. Bucureştii au circa 2,4 milioane de locuitori. Asta înseamnă vaccinarea a circa 600.000 de oameni, din toate categoriile de vârstă. Cum vaccin pentru copii nu avem încă, există din start o problemă. Dar să mergem mai departe cu socotelile.
Într-o lună şi jumătate, de când vaccinul pentru adulţi este disponibil, au fost vaccinate 25.000 de persoane. Ieri şi azi au mai fost vaccinate alte cinci mii. Rămân de vaccinat circa 570.000 bucureşteni. Şi nimeni nu poate spune care este capacitatea maximă a sistemului: 2000, 3000, 5000 de imunizări pe zi? Zece mii? În ipoteza că se va putea atinge capacitatea maximă, de zece mii de persoane pe zi, asta înseamnă încă două luni de aici încolo, pentru a atinge obiectivul de a vaccina un sfert din populaţie.
Cu alte cuvinte, dacă vârful de virulenţă al îmbolnăvirilor va fi atins la sfârşitul acestei luni, vaccinarea nu va avea cine ştie ce efect, pentru că vom fi vaccinat doar circa 50.000 de oameni(atenţie! efectul vaccinului apare la două săptămâni de la injectare! Deci nu toţi cei care se vaccinează de acum înainte vor fi rezistenţi la infectare în momentul de vârf.). Adică toată nebunia este degeaba, mult zgomot pentru nimic. E drept, cei care s-au vaccinat poate nu se îmbolnăvesc sau fac forme uşoare. Dar atât.
N-am scos nimic din burtă. Toate datele folosite provin din declaraţiile publice ale medicilor şi ale responsabililor din sistemul de sănătate publică. Greşesc ei, greşesc şi eu.
4 comentarii:
Nu ati tinut seama de inca doua aspecte:
Ca imbolnavirile se vor accentua datorita statului la coada in frig,
Ca unii ar trebui vaccinati de doua ori pentru ca firmele farmaceutice sa isi realizeze planul.
Oare de ce in Franta si Germania se cauta acum in disperare tari carora sa li se vanda pe pret redus o parte din stocurile exagerate create atunci cand spaima gripei porcine era la varf?
Un experiment interesant in ale manipularii si atat.
Acum putini ani , mega frica de o alta epidemie (gripa pasarilor) a umplut bine conturile firmelor farmaceutice . Acestea au multumit si au avut grija sa ne zapaceasca cu o noua epidemie.(gripa porcina)
Italia a cumparat 20.000.000 de doze . Doar 800.000 de persoane au acceptat sa se vaccineze.
Ma intreb , cum vaccinurile au o data de scadere , vor merge la gunoi sau gasesc ceva tara in care sa fie exportate ?
Asistam la o manipulare a planetei bazata doar pe dorinta de profit .
Nu conteaza ca se cheama vaccin, terorism , etc . Important sa avem frica si sa cheltuim bani cu gramada in vaccinuri, body scaner, arme . O fi asta capitalismul perfect? Pentru cine ?
Dragii mei,
Vaccinurile pentru gripele astea noi si vechi, abia au fost inventate la scară largă de vreo 10 ani. În tot acest timp, farmaceuticele astea internaţionale au ajuns într-un impas. NU au mai reuşit să-şi vîndă dozele produse, au rămas sărmăluţele de ele cu sute de milioane nevîndute...
Ţine-te atunci necaz... capete căzute, nefericiţi rămaşi fără de pîinea cea de toate zilele...(prin stafurile lor)
Unii, inventivi, acu' ceva vreme au scos pe piaţă o stafie... gripa aviară ... care a disturu păsările româneşti mai acu' două ierni (prin participarea intensă a unui şnapan de-i zice Flutur, specialist în nimic).
Amărîţii ăia de supranaţionali nu şi-au văzut de ale lor, s-au pus pe scos alte miliarde de doze de vaccinuri antigripale, numai ca acum şi-au făcut întîi gripa şi apoi psihoza mondială... Şi tot nu le merge... Că au dat chix prin Vestul apropiat şi îndepărtat. State, precum Franţa, s-au aruncat să-i ajute şi au căzut şi ele în nas.
La noi, domnul Cerceluş, după ce s-a făcut luntre şi punte să importe, s-a mulţumit şi cu producţia locală supradimensionată... de a ajuns omul să oblige subalternii să se vaccineze şi ei pauză... Şi s-au mai apucat, ăia vacinaţii, să faca complicaţii, care o paralizie facială, care o paralizie brahială, de, fiecare ce s-a priceput. Dacă oamenii ăştia vor rămîne infirmi definitiv, mă întreb cine o să-i plătească de buni ?
Trimiteți un comentariu