luni, 11 ianuarie 2010

Amestecate

Pe scurt:
  • traian băsescu la CSM: vrea parteneriat între Preşedinte şi CSM. Pentru ce? Şi ce înseamnă "parteneriat" în concepţia lui băsescu? "Eu comand, voi executaţi!"? Şi tot acolo băsescu anunţă că vrea şi o întâlnire fără martori între el şi membrii CSM, nu că ar avea ceva de ascuns, dar... Dar ce? Vrea să le fută muma-n cur fără martori? Vrea să le dea obişnuitele indicaţii fără să se lege la cap cu presa şi opinia publică? parcă puterile statului erau separate. Sau nu?
  • Încep audierile candidaţilor pentru funcţiile de comisari europeni în Comisiile PE. dacian Cioloş va fi una dintre "vedete". Tâmpenia noastră de a ne prezenta lumii drept Iadul absolut în materie de corupţie cu fonduri europene o să ne coste. Am mai vorbit despre asta: fraudele cu fonduri europene şi neregulile sunt două lucruri absolut diferite. Fraudele sunt, raportate la totalul fondurilor, infime, poate cele mai mici din rândul celor 27. Neregulile sunt şi ele nesemnificative, dar scandalul permanent pe această temă, întreţinut atât în presa din ţară, cât şi în cea din străinătate, a făcut dn România o paria. De ce? Pentru că nişte imbecili au considerat că e mai simplu să-i dea în gât pe cei care au câştigat, pe proiecte, bani europeni, inventând acte de corupţie, după principiul "să moară şi capra vecinuului", decât să-şi facă un proiect aşa cum cer birocraţii de la Bruxelles.
  • Nici liberalii, nici social-democraţii nu vor vota Bugetul de Stat . Cu toate astea ne aşteaptă încă vreo trei zile de circ, pentru că la dezbaterile în plen se vor discuta din nou amendamentele respinse în Comisii. Oricum adio mărire a punctului de pensie. Deşi, dacă nu veneau cu o propunere maximalistă, şi se mulţumeau măcar cu indexarea pensiilor cu inflaţia, liberalii şi social-democraţii puteau avea câştig de cauză. Punem pariu că prin toamnă Boc indexează pensiile?
  • Udemeriştii şi pedeliştii s-au încăierat pe funcţiile de secretari de stat şi de şefi de deconcentrate. A început o târguială aprigă, mai ales pe posturile din Ardeal. Şi, evident, udemeriştii vor avea câştig de cauză, pentru că se negociază cu spectrul respingerii Bugetului plutind pe deasupra capului lui Boc.
  • EvZ a ajuns şi deja întrece în abjecţie "Scânteia" anilor stalinişti ai comunismului românesc. Azi se deschid acolo trei fronturi de atac. Primul priveşte proiectul "Roşia Montană". Care are în Bartolomeu Anania un adversar ireductibil. Aşa că o bibilică veninoasă şi de-a dreptul fascizată, care scria aceleaşi mizerii pe la "Cotidianul", Corlăţan, îl atacă pe motiv de turnătorie la Securitate în 1964! De ce acum? Simplu! Dacă nu se decide în favoarea proiectului cât de repede, se duce dracului şandramaua lui Frack Timiş. Care se plângea ieri sau alaităieri că Bursa de la Londra îl...prigoneşte! Cu alte cuvinte, fraierii care au dat banii cu care a cumpărat protecţie politică şi mediatică trebuie să se întoarcă repede, altminteri e prăpăd! Al doilea front este legat de "televiziunile de ştiri" Se începe cu TVR Info, ca să priceapă A3 şi Realitatea Tv. Pe frontul ăsata combate şi inevitabila Pora, în "22", care vrea lege antitrust în media. Acea lege există, pentru că este vorba despre sancţionarea practicilor monopoliste. Pe piaţa media românească nu se poate vorbi despre existenţa monopolurilor. Despre adversari ai lui băsescu, da! Acum aţi înţeles unde bat micuţii? Al treilea front este, de fapt, o răfuială, o revanşă a pupincuriştilor lui băsescu, cărora le-a trecut un glonţ pe la urechi în seara zilei de 6 decembrie 2009. cel mai virulent şi mai vindicativ este Mihăieş. Cei de la ICR sunt turbaţi: Parlamentul le-a tăiat scurt 4 milioane de euro din buget. Vă daţi seama câţi ponei roz cu os în cur făceau din banii ăştia?O precizare: nu pot da linkuri către EvZ, le-a căzut serverul. Când îşi revine, le pun.
  • Fără nicio legătură cu economia, leul se întăreşte! Azi a ajuns la 4,13 lei pentru un euro, cel mai redus curs din ultimele opt luni. Poate singurul motiv al întăririi să-l reprezinte contracţia extrem de dură a deficitului comercial. În sine, reducerea deficitului este un fapt pozitiv. În cazul nostru e de rău. Pentru că arată cât de radicală a fost reducerea consumului intern, care nu înseamnă doar mărfuri din hipermarket. Înseamnă şi importuri de completare pentru activităţi industriale şi agricole productive, pentru diverse servicii, pentru investiţii productive şi în infrastructuri. Între timp, BCR se împrumută 75 de milioane de euro de la BEI. Ei zic că i-au luat să-i dea IMM. Eu cred că i-au luat să aibă ce da statului drept împrumut. E bine!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...