miercuri, 13 ianuarie 2010

Amendamentele lui Dumnezeu

Cele mai aprige bătălii în Parlament au drept motiv banii pentru biserici. De la stânga la dreapta aleşii au o singură grijă: cum să repare bisericile din circumscripţia proprie. Ce contează că banii pentru sănătate ajung doar vreo şapte luni, că nu sunt bani de alte investiţii: şcoli, spitale, poduri, etc? Dacă sunt bani pentru biserici, toate problemele celelalte sunt deja rezolvate!
Asta dovedeşte confuzia care există în rândul cetăţenilor. Refacerea bisericilor este singura investiţie care întruneşte consensul, în rest nu există O SINGURĂ investiţie din bani publici care să nu fie contestată şi bănuită de corupţie. Românilor li se pare că Dumnezeu e un tip suficient de prosper penteru a nu da cu jula la banii lor. Că se înşeală e de domeniul evidenţei. Dar cred că iluzia asta le face bine românilor. Altminteri ar rămâne fără repere. Că Biserica Ortodoxă exploatează cu neruşinare această nevoie de repere a românilor, e o altă poveste. La fel de mizerabilă ca şi povestea clasei politice.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am vazut ieri la TVRinfo in direct spectacolul amendamentelor. Groaznic! Un PSD-ist din Neamt vroia sa faca sau sa repare mai multe biserici decat a facut Stefan cel Mare. Dar stiu si de ce: in campania electorala "domnul" Culita Tarata aduna electoratul cu calugarii si popii din judet. Daca nu sunt manelisti sunt religiosi. Cred ca asta e logica lor. De cate ori mi-am dorit ca iadul sa existe, macar pt politicieni...

Karakas spunea...

Sunt de acord 150% cu ce spui. Asta e dovada de inapoiere mintala. De ce statul trebuie sa plateasca pentru constructia de biserici? Inca nu s-au separat? Dar...inteleg ca biserica este un instrument electoral la fel de apreciat de putere ca si serviciile secrete.

Taiem bani de la protectie sociala si ii bagam in biserici. Pe bune, asta e cretinism. Ma rog, se pare ca romanii sunt cam masochisti daca tot aleg cretini din astia.

Unde naiba e societatea aia civila, sa ia partea bolnavilor, a handicapatilor, a copiilor si a familiilor? Sau unde e biserica sa spuna: da, dom'le, se construiesc biserici din bani publici, dar facem pe linga ele si spitale, si ne ingrijim si de familii si de copiii aia pe care statul nu ii vrea.

Aleluia!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...