duminică, 27 martie 2011

Trage, dom' băsescu!



 "În România n-au fost violențe? Asta înseamnă un singur lucru: că în România nu s-a făcut reformă! Guvernul se laudă ca a dat afară nu știu câte zeci de mii de bugetari. Dar eu cred ca a mințit. Daca erau atâția bugetari concediați, îi vedeam pe stradă. Știam cazuri (printre vecini, rude, prieteni etc.). Vedeam ca primăriile si ministerele se golesc. Si de unde! Sunt mai pline de putori ca niciodată. Se plimbă hârtiile într-o veselie, în toată România!
 
Ați văzut ce s-a întâmplat sâmbăta la Londra: peste 500 000 de oameni au manifestat împotriva tăierilor bugetare ale Conservatorilor. Si ce au câștigat? Bastoane pe gura, nimic mai mult! Si nici nu meritau altceva! Politia londoneza i-a declarat niște “mitocani fără minte”. Iar guvernul n-a renunțat la absolut nimic din măsurile de austeritate.
Nici nu avea cum: că nu mai sunt bani. Cine i-a cheltuit? Exact cerșetorii obraznici care ies in stradă acum. Şi care exact așa trebuie tratați: cu lovituri de bocanc și cu bastoanele de cauciuc în gură. În Europa nu va fi ordine si nu veți vedea revenire economică, până când cerșetorii ăștia nu sunt călcați in picioare.


Daca era cu adevărat de dreapta, Boc nu făcea pe el de frica demonstrațiilor. Ce trebuia sa facă un guvern cu adevărat de dreapta? Să nu evite conflictele. Ba chiar să le provoace, pentru ca oricum sunt inevitabile, dacă vrei să faci reforma si să tai risipa bugetară. Si cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Socialiștii nu ar trebui descurajați să iasă in stradă. Ci dimpotrivă: râcâiți, provocați, împinși să demonstreze. Lasă-i să vina toți imbecilii de stânga si in special liderii lor (sindicali sau ne-sindicali). Si in clipa când se aruncă prima piatră într-o vitrină, gata, ai mâinile libere. Poți să-i strivești cum vrei. Toți comuniștii merită sa o sfârșească in cărucioare de invalizi, cu coloana vertebrală ruptă. Cum gândește un cerșetor de stânga? Păi uitați-vă la Adrian Severin: el e cel mai bun exemplu de socialist! A fost prins cu șpaga în Parlamentul European, e acum huiduit și i s-a cerut demisia pe față, dar el se agață de salariul de parlamentar cu toate puterile. Așa fac cu toții – pentru că s-au obișnuit sa trăiască bani publici!

Cat despre liderii cerșetorilor – cine știe, poate se sinucid în închisoare si ne scapă de grijă. Doar se știe ca băieții ăștia de stânga sunt mai slabi cu nervii! Așa s-a întâmplat cu teroriștii comuniști din grupul Baader – Meinhof in anii `70. Si nimeni n-a acuzat atunci guvernul german ca e nedemocratic. Cum nimeni nu acuză acum guvernul britanic, pentru reprimarea manifestațiilor."


Dom' băsescu! Ia-l, dom'le, pe băiatul ăsta consilier la mata, la Cotroceni! Zău, să-i moară mă-sa dacă nu se potriveşte cu gândirea matale! Le rezolvă el pe toate cu pulanu', cu bocancu', cu tancu', că capul în gură e prea puţin, şi când ai şi chelie nu e recomandat!

Ce te mai încurci cu Roberta, care să fure voturi în Parlament, cu şantajarea ălora de-şi făcură partid cu Generalul Izmenelor, sau a bozgorilor? Uite, băiatu' are idei, e dinamic, e pă trend! Îl ofertează neo-naziştii de la Germanica! Nu-l scăpa, că nu mai dai peste aşa o comoară de gânditor! 

Trage, dom' băsescu! Fii un om de dreapta! Capitalism fără cadavre care va să zică că nu există! Cu cât mai multe cadavre, cu atât mai multă reformă! Hai, fă un efort! Arată tu lumii ce înseamnă cu adevărat teoria şi practica dreptei! Zi-i lu' boc să şi-l ia ideolog la partid! Ăla cu Făt Frumos şi Ileana Cosânzeana, cu Albă ca Zăpada e prea moale! Aveţi nevoie de cineva dinamic, care să vă arate calea dreaptă!

Apropo: mai ieşim din recesiune pe 31 martie, sau se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior? Că dacă nu ieşim, creşterea producţiei de copârşee, de colive, lumânări, slujbe de înmormântare ar fi de mare ajutor PIBului.

Hai, trage, dom' băsescu! Încă o duşcă!

11 comentarii:

Karakas spunea...

Nici nu mai stii ce sa spui cind auzi cretinisme de alea citate de tine...Multi oameni dusi cu pluta, cu valul, cu salupa lui Franks.

In alta ordine de idei, verzii si social democratii au detronat-o in alegeri pe Merkel si crestin democrati intr-un land unde au fost ls putere din 1953. Deci stinga revine puternic in centrul Europei. Si prevad ca si Sarkozy are zilele numarate.

Dar la noi la ce sa ne asteptam, decit tras mita de coada cu idei perimate.

Bine ai scris...sa-l ia dom'le Marele Ganditor la Palat!

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12876083

Fluieratorul spunea...

Nu stiu citi bugetari au fost concediati, cazurile reale putine pe care le cunosc eu au fost "razbunari personale" ale unor ajunsi care doreau locuri libere pentru rudele lor... Mai stiu ca erau in zona bugetara la inceputul anului 2009 vreo 170000 de posturi bugetate (undeva la 10& din totalul de bugetari, daca am inteles eu bine), pentru care se luau bani, si neocupate. Posibil ca acele au fost "sacrificate", si de-aici au disparut de fapt niste prime si sporuri pentru personalul existent.

Omul isi incheie opul in glorie:"...spuneam ca pentru România nu există viitor luminos. Exista doar sărăcie tot mai mare, haos civil și, în final, dictatură. Asta, desigur, in cazul fericit în care mai exista vreun viitor pentru România."

Saracirea continua, haosul civil inca n-a inceput, dar cred ca baiatul asta e chiar profetic. Din alte motive decit el, nici eu nu cred ca Romania, mergind pe linia pe care merge, in unele privinte de vreo citiva ani numai, iar in altele chiar de la marea schimbare de macaz din 1989, are vreun viitor.

Ca nu sintem membri UE cu drepturi depline a fost clar de la inceput. Toate animelele sint egale, dar porcii sint mai egali, eu unul o simt si intre colegii de mare corporatie, am simtit-o chiar si ca turist sau lucrator pe-aiurea.

Asta nu ma face fan Mihai Giurgea, doar ca mai adaug pe lista un ordinar care din cind in cind graieste adevaruri. Lista incepe cu CV Tudor, desigur. I hate myself when I have to admit that he's awfully right, sometimes...

cristi spunea...

Profetul capitalismului Giurgea are dreptate în anumite privinţe. Da, viitorul înseamnă "sărăcie tot mai mare, haos civil şi în final dictatură". Doar s-a mai întâmplat odată exact asta, în anii 1930. Iar ajungerea la haos civil şi dictatură depinde doar de cât de repede ne vine mintea la cap. Atunci ca şi acum, stânga şi "socialismul" nu au fost problema, ci soluţia. Atunci unele ţări au evitat criza datorită politicilor sociale (Suedia), altele au ieşit din criză prin politici de stânga (SUA). Este exact momentul în care a apărut conceptul de stat social.

Victoria stângii în vestul Europei e previzibilă şi va fi benefică. Asta ar putea evita haosul şi dictatura. Doar să nu fie o "stângă" de gen Tony Blair sau Bill Clinton, că atunci am pus-o.

Anonim spunea...

Ştiind că un oarecare domn Gheorghe a pomenit până acum de:

- instanţe extraordinare (şi condamnarea la Canal, probabil) pentru ...contravenţii rutiere;
- pedeapsa cu confiscarea proprietăţilor;
- revoluţii "ca în 1968";
- lupta de clasă;
- venirea chinejilor ca să ne scape de burgheji (mai degrabă sub formă de sugestie);
- patriotismul marelui Gaddafi, care e un erou fiindcă se bate cu "piticul nebun Sarkozy, care o să-şi rupă gâtul" - de parcă omul cu cortul nu era la fel de nebun de 40 de ani de când stă pe tron;

...e puţin ciudat modul în care reacţionează când un Giurgea îi răspunde cu aceeaşi monedă.

Am mai văzut ceva asemănător pe axishistory.com: din 2000-2001 de când îi ştiu eu, o ţin una şi bună, că Hitler era "un monstru, psihopat, dezgustător, pervers, inuman, o aberaţie şi o ruşine pentru specia umană şi planetă", iar Stalin era "doar un tiran obişnuit".

Nu numai în politică, dar şi în propagandă unii sunt mai egali decât ceilalţi.

~Nautilus

PS dacă m-aş fi numit Giurgea, aşteptam şi un răspuns la ultima mea întrebare, cea despre activitatea postacilor de după 2006.

Constantin Gheorghe spunea...

Nautilus, ori eşti dobitoc, ori nu înţelegi ce citeşti!

Anonim spunea...

Aşa este.

Eu sunt un dobitoc.

Comuniştii nu erau aşa de răi, de fapt ei erau buni, noi suntem răi că nu-i pupăm suficient în partea dorsală. Şi Pământul, că îi ţine.

Stalin nu era un monstru. Era doar un pui de tiran acolo, şi de fapt nu era aşa de rău, el era un tip simpatic, chefliu şi vodcar, ba chiar era foarte bun de felul lui...

Chinezii sunt nişte tipi demni de admiraţie, China e raiul pe pământ, e o adevărată plăcere să trăieşti acolo, păcat că nu vin ei şi pe la noi, după cum spunea Oprescu (care a spus atât de multe tâmpenii până acum, începând cu refacerea Canalului Dunăre-Bucureşti şi terminând cu autostrada suspendată, încât o tâmpenie în plus nu mai contează).

Gaddafi nu e nici ţărănoi luat de la coada oii şi şcolit în Anglia, nici prieten cu Ceauşescu, nici nu se bate cam o dată la 10 ani cu cineva numai ca să-şi arate muşchii (o dată cu Ciadul, altă dată cu americanii, altă dată cu francezii, şi acum iar cu americani şi francezi).

De fapt el îşi apără petrolul de colonialiştii care NU se aflau deja în Libia de ani buni şi care NU forau acolo după petrol în schimbul materialelor, forţei de muncă şi altora necesare "fluviului artificial" pe care NU francezii l-au proiectat. Iar în ultimii 10 ani ENI, Total, OMV, Agip şi Norsk Hydro NU au forat nimic în Libia şi nici nu au extras petrol la 1 USD/baril ca să îl vândă la cotaţia oficială de 115 USD. De fapt e o păcăleală capitalistă, aşa, ca satul de placaj al lui Potemkin :D

Numai că Sarkozy nu ştie asta fiindcă e nebun, pitic, isteric, rasist, şi nici măcar nu seamănă deloc cu Ceauşescu. Nici la înfăţişare, nici la mofturi, nici la istericale, nici măcar prin faptul că îl cheamă tot Nicolas.

Giurgea e nebun fiindcă nu e de partea care trebuie. Dacă ar fi spus să fie confiscate toate propietăţile şi date poporului muncitor, capitaliştii traşi în ţeapă, construit un Canal de la Baziaş la Marea Neagră rectiliniu prin Carpaţi, atunci nu mai era nebun.

Bineînţeles, tot eu sunt dobitocul.

Cum ar spune un proverb românesc modernizat de bunul vostru prieten Băsescu, mai uşor cu fregata pe scări.

~Nautilus

Karakas spunea...

Nautilus, nu stiu in ce epoca istorica te-ai nascut si crescut. Sigur ca e bine sa privim lucrurile din mai multe perspective. Cea personala e cea mai apropiata. Cind vorbesti de "comunisti", cred ca e bine sa nuantezi pe perioade istorice. Orice sistem se instaleaza cu victime. Comunismul si capitalismul sunt la fel din punctul asta de vedere. Ambele au produs victime cind s-a instalat puterea ce a legimat unul din sisteme. Apoi ambele continua sa elimine pe cei incomozi. Multi in ziua de azi au fost etichetati "teroristi". Inainte se numeau "elemente burgheze". Nu e timp sa elaborez, dar sunt multe de adaugat.

E foarte simplist spus cind insinuezi: "comunistii nu erau mai rai..". Nu erau nici mai rai nici mai buni. Extremele sunt produse de oameni, iar capitalismul de azi exceleaza la capitolul asta. Oamenii sunt lichidati, alienati sau minimizati prin alte metode, aparent necoercitive, dar daca sapam un pic si vrem sa deschidem ochii o sa descoperi acelasi mecanism de exploatare a omului de catre om. Uritenie.

Chiar dintre cei care-i stiu fugiti din tara pe vremea lui Ceausescu, pe ascuns spun ca era mai bine in comunism. Poate te intrebi de ce.

Parerea mea este ca in loc sa inchinam ode capitalismului, mai corect este sa ii observam si acceptam imperfectiunile, si sa incercam sa construim o lume mai buna, care poate duce treptat la un alt sistem. Doar nu vrei sa accepti ca esti o maimutzica perpetua, nu?

Anonim spunea...

Când "cineva", ziarist, blogger, postac etc vorbeşte în mod deschis de "împuşcarea, spânzurarea, tragerea în ţeapă etc" a "capitaliştilor, burghejilor, îmbogăţiţilor, pulimii cu Ferrari şi piţipoancelor de Bamboo", un important procent din public e de acord cu el.

Când "cineva", fie că se numeşte Giurgea, fie altcumva, vorbeşte de împuşcarea unora care te atacă cu pietre la miting (adică exact ceea ce fac prietenii voştri israelieni cu arabii) e un monstru, duşman al poporului etc.

Când e vorba de Băsescu, e Pulimea Sa. Geoană e "doar un prost", ba chiar unul simpatic.

Când e vorba de Hitler, e un "monstru, psihopat, dezgustător, pervers, inuman, o aberaţie şi o ruşine pentru specia umană şi planetă". Stalin e "doar un tiran". Pol Pot era "un intelectual cu studii la Paris". Banditul jegos Che Guevara era "un erou care străbătea America pe motocicletă" şi "lupta pentru eliberarea poporului". (Bizonul păros Remus Cernea ar trebui să se apuce şi el de excursii pe motocicletă. Sau, în cazul lui, pe BICICLETĂ. Ar fi mai credibil.)

Halal "obiectivism cu judecarea echilibrată a bunelor şi relelor".

Obiectivism de cocalari.com, poate.

~Nautilus

PS Din moment ce nu mă numesc Giurgea, nu mai aştept răspuns la ultima mea întrebare, cea despre activitatea postacilor de după 2006.

Anonim spunea...

nautilus este un haos in mintea ta care-mi arata ca nu citesti ceea ce contin alimentele pe care le bagi in tine. efectele se vad insa din plin! pupa talpile vesticilor aia buni care ti le dau! esti de la tara si obisnuit cu ploconelile in fata strainilor ca si giurgea ala care poate este platit s-o faca insa nu stie prostanacul de taran parvenit ce fac bosii lui straini cu el in clipa in care nu vor mai avea nevoie de serviciile lui. :)

Anonim spunea...

Posezi la fel de multă logică (şi, după lungimea mesajului, la fel de multe argumente) precum un consumator înrăit de cocaină.

~Nautilus

cristi spunea...

Nautilus, tu nu polemizezi cu dl. Gheorghe sau cu alţi comentatori ci cu o ficţiune, un preopinent imaginar. Menţionezi nişte aprecieri făcute pe un site obscur (axishistory.com) şi le atribui aiuristic stângii în general. Blogul ăsta nu conţine nici un fel de referinţă la Pol Pot (asta va fi prima). Che Guevara este menţionat dar nu într-un mod elogios; se spune că a fost şi este "un simbol al stângii radicale". Şi chiar este un simbol, deşi nu cred că mi-ar place să întâlnesc personajul real. Oricum, expresia "un erou care străbătea America pe motocicletă" nu e nicăieri de găsit pe blog, doar în imaginaţia ta.

În schimb, prietenul tău Giurgea propune o amoralitate desăvârşită: nici măcar legea junglei, ci nici un fel de lege. Ceea ce spune multe despre om: deoarece singurul lucru care contează sunt banii probabil că scrie la comandă. E genul de individ care şi-ar vinde mama pe bani, iar dacă ar scoate un profit mai mare ar face conserve din ea. Viziunea lui despre viitor este similară cu cea din "1984" a lui Orwell: un bocanc strivind o faţă umană pentru totdeauna. Doar că pentru Giurgea ăsta e un vis frumos, nu un coşmar ca pentru Orwell şi orice om întreg la minte.

Aşa că ia-ţi frumos oamenii de paie şi luptă-te cu ei pe blogul amicului Giurgea. Sigur o să îţi accepte comentariile, că oricum nu le acceptă decât pe cele favorabile. Poate chiar o să ajungi să-l cunoşti personal, dar atunci să fii atent să nu devii Soylent Green.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...