miercuri, 30 martie 2011

Români, vă ordon: deveniţi patroni!



Proasta mea preferată, madam Vass, are o explicaţie năucitoare pentru faptul că scade atât numărul şomerilor, cât şi numărul angajaţilor: românii se fac patroni! 1100 în doi ani! Timp în care au fost desfiinţate aproape un milion de locuri de muncă. Nu am înţeles însă prea bine: acum ăia de muncesc la negru se numesc "lucrători pe cont propriu"?


Uite aşa am rezolvat din condei şi problema asta: avem 2 milioane de curajoşi, care şi-au luat destinul în propriile mâini, şi nu au nevoie nici de stat, nici de corporaţii, nici de patroni, pentru a-şi câştiga pâinea. Pur şi simplu n-au nevoie! E drept că un curajos din ăsta a dat azi colţul, strivit de un zid de beton de vreo şapte tone, la o lucrare de construcţii fără niciun aviz. A făcut statul economie la ajutorul de înmormântare? A făcut! Dacă munceşte pe cont propriu, se duce la groapă tot pe cont propriu!  


Oameni buni, înţelegeţi cine sunt demenţii care ne conduc?

Un comentariu:

incognito spunea...

Pe langa viata pe care si-a pierdut-o orice-ar mai primi de la stat sau de aiurea e nimic. Poate sa conteze pentru cineva pentru care a-l ingropa sau a-l incinerea i-a ramas ca o ultima obligatie.

Pentru un stat care iti ia cu japca si ultimul banut pentru al da clientelei sale, si pentru un popor ce nu stie sa protesteze sarind la lupta, hotia si evaziunea fiscala poate fi - in legitima aparare - o arma subtila si "proportionala" cu care se poate "protesta" impotriva guvernarii jefuitoare de astazi.

Stiu ca nu e legal si nici moral dar daca se doreste legalitate si moralitate atunci sa invitam un arbitru. Pe cine? De-afara sau de-aici? Jandarmul Mondial sau UDMR-ul? Sau poate pe Bercea Mondialu si Staboru'?
Asta pentru ca si unii si altii sa foloseasca aceleasi arme.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...