marți, 29 martie 2011

Prieteni, suntem proşti?



Prieteni, suntem proşti? Toată lumea adaugă, ori de câte ori se referă la afirmaţii din cablograme: "Dacă e adevărat"! De ce n-ar fi adevărat? Cine e dementul care să fabrice aşa ceva? Sunt mii de cablograme, în limba engleză, cu sute de personaje, române şi americane. Cât se poate de reale, ca şi subiectele la care fac referinţă ele. 


Nu ne place mizeria care transpare de aici? Nu ne place cum arătăm, ca naţiune? Ni se pare că ne vrea cineva răul? Nu, prieteni, cei mai mari duşmani ai românilor sunt românii! 


Aşa că a se scuti cu "manipularea" Nu-i nicio manipulare. Este lichelismul românesc în stare pură, este sufletul de slugă al politicienilor români. Nu ştim că băsescu e laş cu ăi mai tari ca el, şi fiară cu ăi mai slabi? Că nu-şi ţine cuvântul? Că bea de stinge?  Nu ştiam că justiţia românească se face la ordin? Că ne vindem şi sufletul pentru câţiva parai? 


Dar, atenţie! Cablogramele astea dezvălui şi slăbiciunile americanilor, incapacitatea lor de a ieşi din logica Războiului Rece, dispreţul cu care îşi tratează  "aliaţii", grobianismul cu care îşi promovează interesele, lipsa lor de înţelegere a situaţiilor complexe, ipocrizia. 


Noi nu ne făceam iluzii în legătură cu politicienii noştri, dar mai sunt foarte mulţi care-şi fac icoană din "americani". Ei bine, cablogramele astea le-au ucis icoana! Asta e!   

9 comentarii:

Matilda spunea...

Corect !

Fluieratorul spunea...

Antonescu adineauri la Antena 3, (gura pacatosului graind adevarul): Basescu este unealta in teritoriu a colonistilor americani.

Vreo minciuna sau vreo insinuare grosolana aici? Nu cred. A fost de mult evident ca aia l-au mentinut in functie, la aia s-a duce dupa malai, la ei sta cu fata. Basescu n-a aplicat prerogativele functiei sale pentru noi, si nu s-a imprumutat pentru noi, ci pentru "cheltuielile" Elenei Udrea, care incep sa dea roade: pomeni electorale big time deja...

Administratia romaneasca este unealta strainilor. Altfel de ce sa accepte orice (dar ORICE!) lucru care stoarce rezultatele oricarui efort al romanilor, individual sau colectiv, in favoarea strainilor. Sintem vinduti ca sclavi in plina "democratie". Ba chiar nu mai avem voie, cum n-au voie prostituatele traficate, sa spunem ca nu ne place...

Eu sper sa crape astia toti in chinuri pentru halul in care s-a dus dracului orice buna credinta pe-aicea in citiva ani numai si pentru bezna si lipsa de oportunitati in care zacem.

Nu ma mai intreb ce si cum e adevarat, nu ma intereseaza de fapt nici Wikileaks, globale sau locale, nici frustratul de la ambasada care vine cu revelatii. Ma simt injosit ca sint contemporan si conational cu astia, si nu de azi de ieri. Jegurile astea umane sint o pata eterna pe obrazul meu. De mult, de tot si definitiv. Povestile astea recente sint numai bomboanele puse pe coliva. Bewark!

Fluieratorul spunea...

Ah, uitasem... Icoana mea americana n-a existat, ca n-am fost fan "Dallas" si "Dinastia", si daca ar fi existat ar fi fost sparta in mii de cioburi prin 2002, cind dupa luni de zile de lucrat acolo, m-am intors acasa hotarit sa nu-i mai vad/aud nici la ei acasa, si nici aiurea prea mult. And so help me God. Doar ca ei (americanii) nu ma prea lasa in pace...

Anonim spunea...

mda,pai trebuia sa aflam ca geoana e prostanac de pute,ponta papagal flambat,antonescu o lepra lenesa care doarme 15 ore,ca basescu taie si spanzura tot ce misca in tara?

chien spunea...

Foarte tare a fost dl. Adrian Nastase, care zice asa pe blogul lui:
"“cablogramele” ambasadei americane (prezentate pompos drept “wikileaks”, desi nu contin nimic din substanta si greutatea dezvaluirilor “originale”)" ??? adica daca in primele transe se spunea ca Berlusconi si-a ruinat sanatatea cu petreceri, atunci era ceva serios si profund, numai fiindca nu era despre Romania?

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=bMVZOtttkeo

demonstartie in grecia de 2 mil pe 27 martie despre care nu s-a comentat nimic nicaieri din motiv de presa libera pe lumea asta!

Karakas spunea...

Pe mine ma socheaza discutia asta din Romania despre "pro-rusi", "pro-americani". Nu rezulta in nici un fel din dezbaterea asta ce inseamna sa fii "pro-roman". Nu am detectat nuante. Noi am ramas cu baltagul in mina si practic uitam de noi insine. Am vazut o discutie pe Realitatea intre Dan Diaconescu, Varujan Vosganian si inca doi domni carora nu le-am retinut numele. Ei bine, toti erau in stare de uimire ca Romania a privatizat totul si ca nu mai are mai nimic romanesc. Si discutia se purta evident despre "tradatorii pro-rusi". Dar fratilor, noi am vindut in primul rind totul Occidentului, fara sa ne gindim la noi, sau mai bine zis, gindind ca asta o sa ne rezolve noua toate problemele!

Cred ca asta ar putea deveni un subiect fundamental pentru urmatoarea campanie electorala, intoarcerea la romani si a romanilor. Nu e vorba de izolare, sau intoarcere la un nationalism primitiv, dar o intorcere la ce este normal in fiecare tara.

Anonim spunea...

Karakas
Inainte de 1940 romanii detineau din tara lor 10%, iar restul vesticii. Vezi consecintele si deci cum o duceau romanii atunci. Dupa asta compara cu ziua de astazi si vei vedea ca pina si numeric ne-au dus in punctul de unde ne-au lasat!!! Pai cine l-a pus pe romanul nou sa fie prost si sa creada ca daca va da totul altora el o s-o duca bine?! Nimeni absolut nu si-a pus problema asta!!! Nu tipau toti sa vina vestul si sa ia tot?! N-au vrut toti U.E. crezind ca vor veni ploile cu salam si parmezan? Acum a venit vestul si le-a dat de toate sa se sature!!!
Acum de ce nu-i trece nimanui prin minte sa intrebe cine sint propietarii Romaniei? Romanii in 2007 mai detineau doar 15% din tara lor. Intreba pe cine vrei tu sa vedem daca gasesti unul care sa stie asta!!! Acum nu mai au nimic pt ca vesticii rad totul la nivel global iar asta au facut de cind sint ei pe lumea asta!! Din moment ce sint in U.E. este la mintea cocosului ca totul apartine vesticilor insa se pare ca pina si asa ceva ajuns o chestie complicata si greu de dedus pentru romanul vesticizat.
Pentru cine are putina minte se uita la posturile pe care le-a primit cadou Schroder ca recompensa pt serviciile aduse si mai gindeste 3 secunde ca-s suficiente ca sa inteleaga ce mare cacat este si Rusia asta pe care o fac vesticii mai mica mai mare sau bau-bau daca le trebuie?!
Trebuie sa ne obisnuim ca la ora asta sintem prostii prostilor. Degeaba se ride acolo de albanezi sau mai stiu eu ce alta natie!! In primul rind romanii ar trebui sa se uite la ei si ce le-a mai ramas prin minte daca intr-adevar le-a mai ramas ceva.
Sa nu uitam ca sintem natia pacalita cu un sigur post de radio!!! Adica am fost ieftini la maxiumum pt bosi!!!!! Intre timp am ajuns sa-i platim ca sa ne faca praf! Afacere nu gluma!!
Din moment ce avem de-a face cu cea mai umila natie de pe pamint normal ca romanul nu se poate vedea decit ca servitor al cuiva de aici si impartirea intre pro-caca si maca. E uite ca aici sintem primii!!!! Cine vrea normal ca se poate bucura!!!

Anonim spunea...

Si stai, ca abia s-a dat liber la cumparat teren in Romania de catre straini...

"Italienii, danezii şi olandezii deţin cumulat peste 450.000 de hectare din suprafaţa agricolă a României, care se întinde pe 14,7 milioane de hectare. Oamenii de afaceri de peste hotare au investit în agricultura locală în cultivarea de cereale, cartofi, orez şi în ferme de vaci de lapte. Numai Danemarca deținea 1,4% din suprafața agricolă în anul 2009, reprezentând 80% din totalul investitțiilor daneze din țara noastră. În prezent, prețul terenurilor agricole se situează între 1.500 de euro pe hectar și 4.000 de euro pe hectar, în funcție de zona și de gradul de fertilitate al pământului."

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...