marți, 22 martie 2011

Cum să compromiţi orice




Nu mă pot opri din râs! Şi nu ştiu să aleg care dintre ăstea două ştiri e mai tâmpită: că Marele Cârmaci ne anunţă marţial, şi uşor confuz, ca de obicei, că România îşi trimite copaia aia ruginită numită fregată, lipită cu gumă de mestecat, legată cu sârmă şi înarmată cu bune-intenţii, să frece menta prin Mediterana, cică la rezbel, sau preţioasele indicăţii ale lui Gregoire Ecrivain  către negrii de pe plantaţia lui Dinu Păturiciu?


Aşa e când laşi lucruri serioase pe mâna mediocrilor complexaţi, care vor să demonstreze că sunt mari scule pe bascule, indiferent de ce se întâmplă după ce ei iau decizii.


Sigur, e o ştire şi mai cretină decât ăstea două: anume că o alianţă militară supra-dimensionată, care adună principalele puteri economice şi militare ale Occidentului(fără Turcia, care acum a spus pas!), cu peste 500 de milioane de locuitori, înarmată până în dinţi cu portavioane şi submarine nucleare, rachete de croazieră, avioane invizibile, sateliţi, etc, etc, etc, se luptă cu o ţară, mai mult o glumă, cu 6 milioane de locuitori, înarmată cu Kalaşnikoave şi cu cărticica verde a tembelului ei conducător. Bă, ne facem dracului de râs! Compromitem ideea de supremaţie a Occidentului! Huo!

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Care suprematie a Occidentului? Aia de a calca in picioare pe cine si cind vrea? Si pe-aia cu Irak-ul am digerat-o greu, si God help me, pe-asta n-o diger deloc. Daca Occidentul avea intentia sa rezolve probleme reale, probabil ca ar fi fost inaintea lui Ghaddafi altele, mei grele, de pilda Darfur, Angola, Rwanda, dar aia n-au petrol si nici nu sint pe harta unde se uita Occidentul.

Fidel e pe moarte, Raul liberalizeaza Cuba, si eu cred ca o sa emigrez in Venezuela. Daca intre timp nu se da Marte mai aproape, si hop!, un pas pe Luna si inca un pas, si scap de atmosfera irespirabila din lumea pretins civilizata de pe planeta asta.

Karakas spunea...

Eu nici nu mai vroiam sa comentez stirea asta... dar inca o dovada ca puterea portocalie a lui Basescu nu mai lucreaza demult pentru Romania, ci pentru altii. Nu avem spitale da' merem la razbel pe mai multe fronturi, prin zone in care nu am fost amenintati niciodata. Ce dracu se asteapta asta de la americani, nu stiu...Ce crede el ca o sa ne dea americanii daca-i lingem atita?

incognito spunea...

Nu-i de ras!
Dupa ce ne-a cazut piata de motoare din Guineea acum ne-a picat si placa turnanta prin care trimiteam pe pietele sub embargo munitie si armament de pe la Ploiesti, Sadu, Zarnesti, etc.
Mai iesim pe 31 din recesiune?

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/03/economie-energie-emil.html

Karakas spunea...

ok, deci dupa ce am balbait-o cu "nu avem avioane", ca nu o sa invadam Libia cu placere, ca "la momentul asta Romania nu e de acord cu actiunea militara", acum CSAT hotaraste sa trimita o fregata cu 200 marinari militari, cost 4.5 milioane EUR, care va fi gata peste 30 zile. La chemarea de lupta a NATO. As vrea sa stiu si eu: bulgarii, ungurii, polonezii, cehii, slovacii, germanii ce trimit exact acolo, ce avioane, ce vase militare si cit ii costa pe fiecare in parte?

Mai mult, desi ne plingem ca nu avem bani, suplimentam detasamentul de jandarmi in Afganistan cu inca 66 politisti. Ca ne va ajuta Karzai sa depasim criza economica.

ok, facem totul pentru NATO. Dar NATO asta ce face dom'le pentru noi? Doar ne promite ca intervine daca suntem atacati. De cine sa fie Romania atacata si de ce, acum si in vecii vecilor? Ce sa faca cu noi? Mai avem ceva resurse demne de cucerit?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...