duminică, 20 martie 2011

Cât de tâmpit să fii?



Cât de tâmpit să fii să dai titlul ăsta: "Rachetele Tomahawk, vedetele războiului din Libia?"  Păi, cât de tâmpită e o...tâmpită de la EvZ, Oana-Ţepeş Greuruş!  Fă, proasto! Un război nu este o mondenitate, un concurs de frumuseţe, o defilare pe catwalk, să fie cu "vedete". E un eveniment dramatic, cu morţi şi răniţi, cu destine distruse, cu foarte multă suferinţă. În război nu există vedete! Şi cu atât mai puţin o armă nu poate fi o vedetă!


De unde dracu' scot ăştia de editează ziare toţi boii şi vacile care semnează astfel de inepţii? Precarizarea tuturor meseriilor a lovit şi jurnalistica. Orice dobitoc mai răsărit, care nu scrie "miau" ca pisica decât o dată din două cazuri , şi nu cere prea mulţi bani, e bun de pus pe prima pagină. Şi ne mirăm că nu se mai vând ziarele decât pentru împachetat cărţi şi CD uri?

Un comentariu:

Karakas spunea...

L-am ascultat aseara pe Ion Iliescu, invitat la Realitatea TV comentind despre situatia din Libia (era 3 AM in Romania, poate era inregistrare). Mi s-a parut cea mai lucida voce pe care am auzit-o pina acum. Fortele aliate au reactionat tirziu, permitind trupelor libiene sa se infiltreze in orase, si deci au permis ca acest razboi neoficial sa fie unul de gherila in orase. Acum ca Gaddafi a impartit arme sustinatorilor lui (si are multi si printre civili), va fi si mai greu sa ii protejezi pe civili. Si-a pus cineva intrebarea daca nu cumva interventia straina va duce la si mai multe victime printre civili?

Sub pretextul unor motive nobile - apararea civilililor - occidentul de fapt doreste sa se substituie lui Gaddafi, drept stapinul mai blind al zonei. Democratie, libertate, economie de piata, dar cu alt stapin, asta vor avea libienii si arabii. Istoria lor insa le aduce permanent aminte de ororile pe care colonialistii le-au lasat in urma. Si ma tem ca aliatii nu vor avea niste supusi usor de dus cu presul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...