De ceva vreme luările de poziţie publice ale lui Isărescu mă calcă pe nervi. Ca să ascundă ratarea sistematică a ţintelor de inflaţie, dar şi alte tâmpenii comise de BNR(iar eu, nu ştiu de ce, suspectez şi oarece jocuri nu tocmai curate pe curs, care au fericit pe nişte unii), vorbeşte vrute şi nevrute. Şi dă lecţii, or asta mă sictireşte cel mai tare. Nu e în postura să dea lecţii nimănui, pentru că este unul dintre artizanii distrugerii economiei româneşti.
Şi iese nea Trahanache ăsta aseară, cu madam general Culcer pe post de ridicător de mingi la fileu, şi ne spune, printre altele, că dacă am intrat în UE nu înseamnă că trebuie să trăim ca în ţările UE. Sigur că da, mi se pare logic: am intrat în UE pentru altminteri nu puteam trăi ca în Burkina Fasso, ori, se ştie: visul de milenii al poporului român a fost s-o ducă la fel cu popoarele prietene din Africa. De asta şi-a făcut din leu monedă naţională, nu-i aşa?
Cum măreţul guvernator dă lecţii şi politicienilor, şi le cere să nu mai promită mai mult decât poate duce economia, iar economia României nu poate duce şi statul social, şi vuitoanele şi jimiciuurile tutelor de toate destinaţiile şi folosinţele, eu zic că următoarele alegeri vor fi câştigate de ăi de promit nivel de trai şi salarii, pensii, asigurări sociale ca la boşimani sau la pigmei. Nu mai eşti util tribului, nu mai ai forţă fizică, urcat în copac sau lăsat la îndemâna fiarelor sălbatice. Şi uite aşa degrevăm statul de obligaţii, ajustăm populaţia la dimensiunea economiei, trecem bugetul pe plus, ce mai, devenim un monument de virtute financiar-bugetară.
A, şi uitam: politicienii să promită şi scoaterea de la consum şi din producţie a cartofului, că i-a stricat ploile cu inflaţia. Auzi tu, al dracului cartof, să crească el la preţ cu 45%, fără să-i pese de suferinţele zaharisitului nostru Guvernator!
PS: de ce o ţară ar prefera împrumuturi de la o organizaţie, recte FMI, care îi pune condiţii inacceptabile, care îi distruge, practic, prin condiţionalităţi, sistemele publice de educaţie, de sănătate, de transport, îi limitează grav suveranitatea, şi nu se împrumută de la China, care nu pune condiţii de ordin politic? Există vreo explicaţie cât de cât logică? Să n-aud povestea aia cu "ţară comunistă", că vă bag în spam!
4 comentarii:
Frate ! Dacă Isărescu nu candidează în 2014 de preşedinte la umbra ăstora, să mă fută D-zeu pe mine. Şi la ce popor suntem, garantez că iasă !
Pentru inceput: nu tara a cerut imprumutul ci cativa cimpanzei (reprezentativi ?) care pe langa bani mai aveau nevoie si de un bici ca sa le struneasca instinctele de hiene.
Acum serios vorbind, incapacitatea guvernantilor de a identifica solutii de oprire a declinului, ca redresarea o sa moara speranta batrana, a facut ca imprumutul sa fie luat de unde a fost luat, putand folosi finantatorii pe post de cal de bataie.
China are oricum o problema aproape peste tot unde a incercat sa investeasca pentru acces la resurse, de ce ar fi altfel aici?
Pai cred ca ar trebui sa-i intrebam pe chinezi daca vor sa scufunde bani la noi. De ce-ar face-o, ca resurse ioc, si din cite stiu, chinezii au evoluat in ultima vreme si si-au schimbat dimensiunile gindirii, asa ca mizilicurile ii cam lasa reci.
Isarescu nu merita de mult comentarii, si ma bucur ca incet, incet, ajung si altii la parerea mea (kum ka acesta e o coada de topor profesionista, o unealta scumpa si selecta pe care ajungi s-o meriti daca urci suficient in scara "meritelor"), ca sa nu mai fiu injurat ca-i vorbesc de rau pe oamenii "valorosi" ai tarii, care ne tin pe linia de plutire. Ca asa circula legenda, ca politicienii de ocazie isi fac de cap, si daca -ar tine Isarescu "lucrurile in friu", am lua-o razna... Hm... Asa sa fie?
Fireşte că sloganul «Dacă am intrat în UE, trebuie să trăim ca în UE» este complet fals! Singurul adevărat este «Dacă am intrat în UE, NATO şi alte căcaturi, trebuie să-i îngrăşăm pe reprezentanţii finanţelor şi ai capitalului din nucleul dur UE/NATO, trebuie să-i lingem în cur, şi în genere trebuie să ne intre în cap că suntem o Algerie europeană, sau poate un Congo european».
Trimiteți un comentariu