miercuri, 26 ianuarie 2011

Sloganuri




Azi îmi spunea cineva despre situaţia tensionată din DNA şi din DIICOT. Băieţii au primit ordin să atace opoziţia cu toate mijloacele din dotare. Nu contează pentru ce, totul este să-i aducă la cercetări, să se scrie despre ei în context negativ, să fie văzuţi cu cătuşe. Mă rog, cunoaşteţi scenariul. Care a fost aplicat până acum cu oarecare fereală. De acum încolo se pare că nici păstrarea aparenţelor nu mai contează.  Aţi văzut cum un dosar care trenează vreo doi ani se transformă peste noapte şi duce la reţinerea lui Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Şi ăsta e doar începutul! A, uitam, în ăst timp madam Ridzi, bolnavă-moartă, face şoping la Viena, deşi se zice că ieri a suferit o biopsie sub anestezie generală! Cum era cu boala lui Vântu?


Evident, unii procurori mârâie, pentru că se mai gândesc şi la viitor. La schimbarea puterii, poate la anu', poate nu, dar schimbarea o să vină, ce se va întâmpla cu ei, dacă fac acum prostii? Mârâieli provoacă şi povestea de ieri, de la Curtea Constituţională, cu invalidarea conducerii CSM. Dacă oranjgutanii pun mâna pe CSM şi-l folosesc împotriva celor care nu sunt de acord cu băsescu şi gaşca lui, scandalul este asigurat.


Supărarea vine şi din altceva. Este vorba de modul în care procurori sau politicieni care au călcat pe bec sunt şantajaţi pentru a face ceea ce li se cere. E ceva de genul: "Băi, ştim ce-ai făcut astă-vară, ce şpagă ai luat de la ăla sau de la ălălalt. Eşti cuminte şi faci ce ţi se spune, am uitat totul. Cum nu faci, cum ne revine memoria".


Sloganul puterii este acum "Totul pentru PDL, totul pentru victorie!" Dar ştiu şi eu? Poate că sloganul se va schimba în "Tot PeDeLe-ul la mititica, totul pentru democraţie!" Ei, asta cum sună?  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...